מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר זוגיות אחרי פרידהאני21/02/2017
שלום רב,
אנחנו אחרי משבר של בגידה מצד אשתי, אני מנסה לסלוח ולהמשיך הלאה בחיינו. לצערי אשתי בהתחלה אמרה לי שהיא רוצה להמשיך וזה מה שהיא אומרת גם היום, אך היא לא מוכנה לעשות דבר וחצי דבר לתקן. היא מתנהגת כאילו שאני צריך להוכיח את עצמי וכאילו אני זה שפגע במערכת יחסים הזו. היא פוגעת בי בלי סוף, מדברת אליי בזילזול. מאשימה אותי שאני "חונק" אותה, היא צריכה את המרחב שלה. אבל היא לא מפסיקה לפגוע בי. היא ממש השתנתה לאדם אחר. אני לא יודע איך להתמודד איתה. כל דבר שאני אומר או מבקש היא חסרת סבלנות ולא מפסיקה להאשים אותי שאני לא בסדר. היא מתנהגת כאילו אני הפוגע והיא הקורבן. במהלך כל החודשיים האחרונים היא לא עשתה מעשה אחד לגשר או לבנות אמון בחזרה. והיא מאשימה אותי שאני עוקב אחריה (ממש לא)
על מנת להעניק לה את המרחב וחופש שהיא רוצה ביקשתי ממנה חודש אחד של הכנה לפני פרידה. ביקשתי ממנה שתתנהג כאילו כלום לא קרה, שתעניק לי אהבה כאילו רק הכרנו, אני יודע שקשה לה ואמרתי לה את זה. אבל אמרתי לה מספר דברים שהיא צריכה לבצע במהלך החודש. היא הסכימה, אך לצערי היא ממשיכה לפגוע בי וממשיכה ליצור מרחק. היא אפילו הציעה שאני אצא עם בחורה אחרת שתוכל להעניק לי אהבה כי היא לא מעניקה לי מספיק. ואף היא הציעה שאעשה סקס נקמה.
אני לא יודע אם היא עדין אוהבת אותי... לפי איך שהדברים נראים היא כבר ממש לא.
היא כל הזמן אומרת שהיא אוהבת אותי ורוצה לתקן ולקדם את המערכת יחסים שלנו. אבל היא כל הזמן מדברת על זה שהיא צריכה להיות לבד. צריכה זמן לעצמה. אני מכיר אותה ויודע שהיא אומרת את זה זה אומר היא רוצה להמשיך הלאה.
יש לנו 3 ילדים מקסימים, שאני לא מתכוון לוותר עליהם.
ממש אובד עיצות.
אשמח לשמוע ממך על איך היית מציעה לי לפעול
היא מתנגדת לטיפול, עכשיו הצלחתי להביא אותה להסכים לטיפול זוגי.. השאלה האם היא תשתף פעולה
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יצירה של שפה משותפת
אוראל שופן22/02/2017שלום,
נשמע כי אתם נמצאים במצב טעון מאד. אתה מצדך חווית בגידה- אחת הסיטואציות הקשות ביותר במערכת יחסים. לבגידה ולאדם הנבגד פנים שונות: יש שנפגעת אצלם הגבריות, יש שהאמון, יש שחווים כעס, יש שמרגישים נחיתות, יש שמאשימים את עצמם ועוד. קשה לי להתעלם שהתגובה שלך התעלמה לחלוטין מהרגש שלך ומחווייתך את הבגידה וגימדה את אלו ל- ׳מנסה לסלוח׳. זה מעיד על תוכן לא מעובד וקשה להמשיך הלאה באופן הזה.
בהמשך, תיארת את המצב הנוכחי בינך לבין אשתך. זה נשמע כאילו יש לה מטען משמעותי כלפיך, אין לה ׳במה׳ או זכות לבוא כרגע בטענות לאחר שעשתה בחירות התמודדות שאינן מתקבלות על הדעת, ולכן המטען הזה יוצא עליך באופן עקיף ולא מסודר במסגרת שיח, מה שאפילו יותר פוגע וחשוב מכך- לא מאפשר עבודה.
להצליח להתרומם אחרי משבר בגידה זה אתגר משמעותי ביותר אשר דורש משני הצדדים כוחות נפשיים עצומים. זה לא משהו שפשוט עוברים איתו על סדר היום ולכן גם הגיעו משני הכיוונים רעיונות יצירתיים לתפעול הסיטואציה (סקס נקמה, חודש הרעפת אהבה ועוד). הרעיונות שהצעתם לא יהיו ישימים ובכל אופן לא יתקנו את המצב, מכיוון שהם לא תואמים את המצב הרגשי הנוכחי שלכם ואת הצרכים שלכם: לא נשמע שאתה מרגיש צורך בנקמה למשל, לא נשמע כאילו היא תתחמם דרך התקרבות יתר וכו׳.
אתם מדברים בשתי שפות כרגע. נוצרו פערים משמעותיים בתקשורת ביניכם. לא תוכל ללמד אותה את שפתך כעת, והיא לא תצליח ללמד אותך את שפתה.
מה כן?- אתם יכולים כעת לעשות עבודה בליווי מקצועי וללמוד יחד שפה משותפת. להגיע להסכמות ששניכם מרגישים טוב איתן ושהן ישימות עבורכם ולשקם את מערכת היחסים שלכם באופן עדין וחזק מהיסוד כלפי מעלה.
אשמח שתיצרו איתי קשר וארחיב בנוגע לתהליך הקצר והממוקד שבעזרתו ניתן לממש זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך משבר
אני22/02/2017שלום
אתמול היא אשתי אמרה לי שהיא כבר לא אוהבת אותי, והיא לא מרגישה מחוברת אלי. למרות העובדה שאני ציינתי שאני לא מתכוון לעזוב את הבית היא לא התנגדה. היא מבחינתה פשוט לא אוהבת אותי יותר. ביקשתי לנסות לבנות שוב את התא המשפחתי שלנוץ היא הסכימה והייתה מאוד סקפטית. ביקשתי טיפול ושוב הסכימה אבל הייתה סקפטית מאוד.
אני מאוד מנסה, אני יודע שאני לא שלם עם הבגידה עדין אבל מעדיף כרגע לשמור על הזוגיות שלנו ולא לפרק ואני חושב שטיפול בבעיות שלי יכול ליצור עוד בעיות.
מקווה שהיא עדין פנויה רגשית ו 16 שנות נשואין יעשו את שלהם.
מה את חושבת?
אנחנו חיים בחו"ל כך שאין לנו משפחה פה ואנחנו דיי אחד עם השנייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם חייבים לתת מקום למה שקרה
אוראל שופן22/02/2017אני מציעה לך כאן נקודת מבט שונה על הסיטואציה: אשתך אתמול אמרה לך שאהיא לא אוהבת אותך יותר- אמירה שנשמעת (כמו שאר ההתנהגויות שלה שהזכרת פה) כמו נסיון לעורר בצד השני תגובה רגשית. ושוב- התגובה הרגשית מהצד שלך לא מגיעה. במקום זה באים פתרונות פרקטיים- אתה לא מתכוון לעזוב את הבית ומציע טיפול.
האיום של פירוק התא המשפחתי מפחיד אותך מאד, דבר שאפשר להבין בכל סיטואציה ובפרט בזו שלכם (לבד בחו״ל).
נשמע שהפחד הזה שמשתק אצלך את היכולת לבטא את תגובותיך הרגשיות ואולי אפילו להרגיש, רק מרחיק את אשתך שמגיבה אליך באמירות שדורשות תשומת לב רגשית (שהיא שונה מפיזית).
יתר על כן, התוכן הלא מעובד אצלך אשר גורם לאפתיה מסויימת גם יכול להיראות בעיניה כפחות מושך ולהרחיק אותה יותר. שהרי התגובה המצופה אולי בעיניה היא שלא תעבור על הדברים לסדר היום. והאמת היא- שאי אפשר באמת לעבור על הדברים לסדר היום.
מערכת היחסים שלך תיבנה מחדש רק אם תתן מקום למה שקרה, תתייחסו לזה, תביעו את הרגשות סביב זה, תבינו מה הוביל לכך ותעבדו את זה.אתה מנסה למחוק הכל ולחזור לשגרה ונראה כי אשתך לא מצליחה וגם לא מבינה אותך פה. הקרבה תיווצר דרך עיבוד האירוע והרצון לשים פלסטר ולהמשיך יחד ומהא, אינו טבעי ועלול להביא לקרע שאתה מנסה להמנע ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלה חדשה
אני22/02/2017אשתי לא מוכנה לדבר על כלום. אני הבהרתי לה שאני לא הולך לוותר עליה.
אני מאוד מקשיב ותומך. היא לא מוכנה לדבר על מה שעשתה (הבגידה שלה).
עד עכשיו חודשיים מהבגידה היא לא הפסיקה לשקר לי. אתמול זו הייתה הפעם הראשונה שהיא ממש דיברה איתי בכנות.
אני ממש חיזקתי אותה ואמרתי לה שאני לא זוכר מתי פעם אחרונה דיברנו בכזו פתיחות. היא רק אמרה לי שהיא לא מבינה איך אני יכול לדבר איתה או לסלוח לה אחרי שהיא פגעה בי כ"כ.
אני חייב לסלוח לה על מנת לבנות את המשפחה שלי בחזרה.
אני מחזר אחריה כאילו אנו זוג צעיר.
כותב שירים, מכתבים, פרחים כל ההתרגשות של תחילת קשר.
עד כה ללא הצלחה, אחרי אתמול היא מגיבה אחרת, יותר סבלנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיזור לא מותאם למצב
אוראל שופן23/02/2017אשתך מספרת לך שהיא לא מבינה את התגובה ואת ההתנהגות שלך מכיוון שהן לא מותאמות לסיטואציה ביניכם. ההתקרבות שלך כתגובה ישירה לבגידה תמוהה בעיניה וגם מרחיקה אותה.
אני מבינה את הרצון הטוב שלך, את הפחד ואת הצורך להגן על הזוגיות ועל התא המשפחתי בכל מחיר. בכל זאת נראה לי שאולי זו לא הדרך.
שמחה לשמוע שהשיחה אתמול פתחה דברים חדשים כאשר נתת לה מקום ובאת ממקום של קשב.
מאחלת לכם שלאט לאט תתנו במה לסיטואציה ולעיבוד שלה בשיח ביניכם כדי להצליח להתגבר עליה יחד. עדיין ממליצה לכם לפנות שם לייעוץ זוגי בשעת משבר שכזו.
מחזקת את ידך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני23/02/2017תודה רבה על המענה המהיר.. בשעת משבר זה מאוד עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה
אוראל שופן23/02/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)