הקשר במקום להתקדם חזר אחורה להתחלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הקשר במקום להתקדם חזר אחורה להתחלה
    רוית
    24/02/2017

שלום רב
    מקווה שתוכלי לעזור לי אני והבן זוג שלי בתקופה קצת קשה אנחנו כמעט 4 שנים ביחד ולאחרונה אפילו עברנו לגור ביחד יותר נכון הוא עבר לגור אצלי שזה היה מבחינתי עלית מדרגה משמעותית בקשר בתקופה האחרונה הרגיש שרע ל לגור אצלי והוא רוצה שנחפש מקום משותף ביחד הסכמתי לפני כמה ימים חזרתי הביתה וראיתי שהוא פשוט לקח את כל הדברים שלו והלך לבית שלו בחזרה זה שבר אותי מאוד הרגשתי שחזרנו אחורה כמה שלבים הסברתי לו שאני לא מוכנה להמשיך לחיות עוד יום אחד ב2 בתים כמו שהיה בשנים האחרונות ואני יודעת שייקח זמן למצוא בית מבחינתי עדיף שניפרד מאשר שנחזור אחורה עד שהרגשתי שבאמת הכל מתקדם הוא פשוט החזיר אותנו אני מאוד פגועה לא רוצה אפילו לתקשר איתו אני נכנסת לבית רע לי לראות שאין את כל הדברים שלו עבר לי אפילו הרצון לבית משותף ביחד בגלל כל זה גם הבנתי שאחרי כל כך הרבה שנים היינו כבר צריכים להיות בשלב של חתונה ולא בשלב כזה אבל אני יודעת שאצלו תהליך ההתבגרות לקח יותר זמן לא לחצתי הלכנו בקצב אחר ..... מה אני יכולה לעשות עם הכאב הזה ... אני גם לא יודעת מה להגיד לו אני כל כך כועסת ומאוכזבת שאפילו מתחמקת ממנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה- הקשר במקום להתקדםחזר אחורה להתחלה

אוראל שופן
    26/02/2017

נשמע שיש ביניכם פערים באופן בו אתם רואים זוגיות בכלל ואת הקשר הזה בפרט. פערים שכאלו, עליהם להיות על השולחן, כאשר טובת הקשר מונחת לפניכם וכל אחד מבין את הצרכים שלו, את הצרכים של הפרטנר ומגיעים למצב בו שני הצדדים מאושרים ולא מרגישים שהם מוותרים או מתפשרים, אלא פועלים מתוך בחירה של אהבה.
    במקרה שלכם נראה כי קיימות שתי עמדות- את שרוצה להתקדם והוא שרוצה לקחת לאט וכאילו שכל מהלך של אחד מכם לכיוון המנוגד לו, הוא מעין ׳הפסד׳ לצד השני, ולא כמו זוג הצועד לעבר מטרה משותפת.
    העובדה כי באמת שניכם עושים פה ויתורים, מעידה על כך שקיימת ביניכם אהבה ושניכם רוצים בטובת הקשר בסופו של דבר גם אם הדרך שלכם אינה הטובה ביותר.
    כעת, לאחר שאת ׳חיכית לו׳ וסוף סוף הקשר התקדם ׳לכיוון שלך׳, הוא לוקח צעד אחרוה ועוד מבלי לדבר איתך על זה- התנהגות שמחייבת התייחסות ויכולה להיות סימן להרבה דברים (יתכן וזה אקט של זלזול, יתכן וזו זעקה לתשומת לב כי הוא הרגיש שלא לקחת את הבעת אי הנוחות שלו מספיק ברצינות, ועוד). את מצדך פעלת מהמקום הפגוע והכרזת ׳מלחמה׳ שוב- או שישנים ביחד או שנפרדים. שוב, אקט שאפשר להתייחס אליו בצורות שונות וגם הוא מחייב התבוננות.
    נראה כי יש ביניכם בסיס של אהבה ורצון להיות ביחד. למרות זאת זה נשמע כי התקשורת ביניכם מבוססת על פערים וויתורים וכי על מנת להתקדם עליכם ׳לאחד כוחות׳ לבוא ממקום של מקשה אחת- זוג, ולחשוב על טובתכם המשותפת. משימה כזו לא תעלה יפה אם את תנסי ללמד אותו את שפתך שלך או שהוא ינסה ללמד אותך את הדרך שלו. עליכם ליצור בניין של שפה משותפת ששניכם תבינו ותזדהו איתה, שפה המבוססת על הצרכים והערכים של כל אחד מכם בנפרד אבל גם של שניכם יחד. אני מאמינה שזה מה שנדרש בכדי לאחד בינכם לצורך צעידה אל עבר עתיד משותף. אם שניכם במקום בו אתם רוצים לעבוד לבנות את התקשורת של הקשר ביניכם, ולהתקדם, אתם מוזמנים לפנות אלי ואשמח להיות לעזר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו