מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התלבטות לגבי קשר חדששרונה12/03/2017
היי
אני בת 40+ רווקה ללא ילדים, בקשר חודשיים עם גבר הצעיר ממני ב17 שנים.
טוב לי איתו מאד (לשוחח, לבלות, יחסים וכו')
קשרים קודמים שהיו לי העלו לי תמיד רגשות שליליים וטינה כלפי בן הזוג (על כל טעות קטנה שעשו), כאן קורה לי ההיפך, אני מבינה, מכילה, טובה, נותנת מעצמי.. ההיפך ממה שהייתי עד היום.
בקיצור הלוואי ולא היה פער גילאים כזה כי זה הדבר היחיד שמטריד את מנוחתי,
(תגובות המשפחה והחברים שלו, הפחד שלא אוכל להביא איתו ילד, הפחד שאזדקן הוא יעזוב לטובת צעירה..
אני מאד פתוחה איתו ומדברת על החששות שלי והוא תמיד מבטל אותן ודי מציק לו החרדות שלי והחפירות..
ברור לי שזה קשר חריג שהחברה לא תקבל, אבל טוב לי איתו, באמת וקשה לי להשתחרר מהמחשבות האילו.
הפחד הכי גדול הוא שאקשר אליו מאד ואז הוא יחליט שהוא רוצה להקים משפחה ויעזוב למען צעירה ופוריה יותר..
אגב אני נראית צעירה מאד לגילי והוא מאד נמשך אלי.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- התלבטות לגבי קשר חדש
אוראל שופן13/03/2017את נמצאת בתחילתו של קשר חיובי ונעים עבורך, אשר גם מוציא ממך חלקים חיוביים שלא הכרת בקשרים רומנטים קודמים, וגם הצד השני מאושר בו. יש ביניכם כימיה טובה, אתם נהנים יחד, אך קיים ביניכם פער גילאים משמעותי שגורם לך לחשוש מהעתיד.
החששות שלך כולם הגיוניים ביותר. אני מאמינה כי במידה והקשר הזה ימשך, אכן יהיה לכם לא פשוט מבחינות רבות.
ישנם מספר דברים שעליך להביא בחשבון באופן דיי מיידי:
ראשית, האם חשוב לך להביא ילד לעולם? במידה וכן, זה הוא שיקול שעליך לעשות במקביל, באופן שאינו תלוי בקשר שלכם.
שנית, חששות מהסביבה ומהעתיד הם הגיוניים אך אינם מקדמים במיוחד. אמנם במקרה שלכם כביכול ישנן סיבות משמעותיות יותר לדאגה, אך פעמים רבות משפחות אינן מקבלות בחירות רומנטיות (גם במצבים שאינם צפויים מראש), וכפי שאת יודעת, קשרים רבים מסתיימים- אחרי חצי שנה, שנה, 6 שנים, 10, 20 ו50 שנה. מה שאני אומרת זה שיתכן שהקשר יגמר בשל פער הגילאים שלכם בשלב מסויים, אך הוא יכול להסתיים בשל מליון סיבות אחרות. יתכן כי לא קל לך ליצור קשרים רומנטים ואולי חבל לוותר על קשר שמרגיש לך טוב וגם מאפשר לך ללמוד שיעורים חשובים על מערכות יחסים, על עצמך, על נתינה וקבלה, שיעורים שישארו שלך גם אם הקשר יגמר.
לבסוף, מאד הגיוני שאין לך פרטנר לחששות מהעתיד בקרב הצד השני, רק התחלתם את הקשר והוא כנראה ממוקד בכאן ועכשיו הנפלא שלכם. אני ממליצה לך בחום, לעשות את השיקולים שלך בינך לבין עצמך, ולהשאר בקשר רק במידה ואת מסוגלת להיות ממוקדת בכאן ועכשיו, להנות מהרגש ומהגוף, ללמוד על עצמך ועל מערכות יחסים ולא להתעסק בעתיד לבוא.
במידה ואת ממוקדת עתיד, בעיני- לקשר הזה לא יהיה אחד ולאו דווקא פער הגילאים הוא זה שיהרוס, אלא החששות (ההגיוניים) שלך ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי קשר חדש והתלבטות
שרונה19/03/2017היי
תודה רבה על התגובה המפורטת והנכונה..
חשבתי על משהוא כי אני תמיד מנתחת מצבים וחופרת בראש לעצמי..
נכון שזה לא מקובל וכו' אבל שני דברים:
אם יגידו לי או אגיד לעצמי שאני מבזבזת זמן שבו אני יכולה להקים משפחה עם מישהוא יותר מתאים בגיל, אוכל לחשוב שבעצם גם איתו אני מנסה כרגע להרות, אז מה ההבדל? אין פה וויתור על הקמת משפחה והוא מצידו כן רוצה לנסות.
וההדבר השני שיעלה הוא האפשרות שיעזוב אותי שאראה מבוגרת..אבל כנ"ל זה עלול לקרות עם בן זוג מבוגר.
נשאר רק החוסר ביטחון וההשלמה, יותר בשביל עצמי..
אבל נכון שכל עוד אני מנסה להרות ממנו והוא כן רוצה ילד אז ניתן להרגיש קצת פחות בקשר מגוחך ולא רציני?
אגב, איך זה שבחור בגילו, מוצלח עם הרבה מעלות ומשפחה חמה ונורמטיבית כן מוכן לעשות ילד עם מישהיא בגילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה- המשך לגבי קשר חדש והתלבטות
אוראל שופן19/03/2017שמחה שדברי היו לך לעזר.
לא הבנתי מפנייתך הראשונית כי אתם מנסים להכנס להריון, אלא הבנתי שרק התחלתם לצאת- כתבת כי התחלתם לצאת לפני כחודשיים.
הנסיון להרות כעת הוא מורכב וטורף את הקלפים מכיוון שאין מדובר בבן זוג שהקשר הבשיל איתו לכדי החלטה להקים משפחה, אלא שהתחלת לצאת עם מישהו והחלטתם גם להביא ילד יחד.
מספר נקודות להתייחסות בהקשר זה:
ראשית, ללא קשר לגילו של בן זוגך, קשה לסמוך על אדם שמכירים רק חודשיים ולכן עליך להביא בחשבון גם אפשרות של לגדל את הילד שתביאו יחד- לבד, או שתערכו ביניכם הסכם כלשהו.
שנית, הבאת ילד לעולם יחד בתחילתו של קשר זוגי עלול לפגוע בקשר עצמו, שכן תקשורת רומנטית מתנהלת במיטבה כאשר היא הדרגתית. קחי בחשבון שיהיה לקשר הזה סיכוי גבוה בהרבה להצליח ולהמשך אם תתני לו את הזמן שלו לצמוח בטרם תחליטו להקים משפחה. אתם עדיין לא באמת מכירים.
על שאלתך האחרונה אני כמובן לא יכולה לענות, אינני מכירה לא אותו ולא אותך אך אם משהו בבחירותיו או בו נראה לך תמוה, שווה לתת לדברים זמן ולנסות להכיר אותו יותר לעומק- בטח בטרם שמביאים ילד לעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)