מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוחדת מתסכול בקשר פרק ב'מיה20/03/2017
שלום,
אני ובן זוגי, שנינו בשנות ה-40 לחיינו,בפרק ב'. לי יש לי ילד אחד ולו שני ילדים. הקשר בנינו אוהב וטוב והילדים מסתדרים מצוין. אנחנו מתכננים מגורים משותפים שנה הבאה אחרי כמעט שנתיים יחד. לשנינו השקפות עולם דומות, תחביבים משותפים והמון נושאי שיחה, ואני יכולה לומר ללא היסוס שאני אוהבת אותו מאד ומרגישה שסוף סוף מצאתי את הגבר הנכון לחיות אתו. הדבר היחיד- אך המשמעותי, שמעיב עלינו כבר זמן מה, זה שאני רוצה עוד ילד והוא לא. אחרי שרבנו ודנו בעניין לא פעם ולא פעמיים, התקבלה ההחלטה שילד משותף שלנו לא יהיה. ולמרות שההחלטה הזו התקבלה, אני מרגישה שאני לא שלמה עם זה, ויותר מכל חוששת שיהיה לי קשה מאד להשלים עם זה גם בעתיד, ובסתר לבי אתחיל לנטור טינה, לפתח כעסים, ובסופו של דבר אהפוך לאישה ממורמרת ואז גם הזוגיות תגמר... מצד שני, ברור לי שלא קל למצוא זוגיות אחרת, וילד נוסף כנראה בכל מקרה כבר לא יהיה לי. כרגע, במקום לשמוח על הזוגיות והחיים המשותפים שצפויים לנו, אני בעיקר מדוכאת ועצובה. אני מנסה להבין האם זה נכון להישאר בכלל בקשר כזה, כאשר מראש אחד/ת מהצדדים עושה וויתור מאד מאד גדול? או שעדיף להיפרד למרות הקושי הגדול, ולמצוא זוגיות ממקום אחר, ללא וויתורים כואבים. תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- פוחדת מתסכול בקשר
אוראל שופן20/03/2017את לוקחת חלק בזוגיות מאושרת, אוהבת ואיתנה. בינך לבין בן זוגך קיימת מחלוקת בנוגע להבאת ילד, כאשר את רוצה בזה מאד והוא מתנגד. את חוששת כי בסופו של דבר, התסכול שתגרום ההחלטה לצד המתפשר תעיב על הקשר ותהרוס אותו, ומצד שני, את מניחה כי החלטה לסיים את הקשר הזוגי בכל אופן לא תאפשר לממש את אפשרות הילד הנוסף.
אכן מדובר בדילמה משמעותית.
ויתורים בקשר, יש להם נטייה לחזור אלינו בצורה של שמירת טינה ותסכול בהמשך במידה ולא מעבדים אותם באופן נכון. מכאן שעומדות לפניך שתי אפשרויות עיקריות שאני יכולה לזהות- הראשונה לבחור בזוגיות שאת נמצאת בה ולהשלים עם אי הבאת ילד נוסף לעולם, לא ממקום של ויתור אלא ממקום של בחירה, של השלמה עם שינוי הכיוון, החלפת התכנית ובחירה מושכלת בזוגיות שאת מרגישה שתסב לך אושר גדול שנמצא בהישג ידך. אפשרות שנייה שלא עלתה מדבריך הינה להביא ילד נוסף, שלא עם בן זוגך הנוכחי, אך מבלי לוותר על הקשר. כמובן שזו אינה הדרך הקונבנציונאלית והקלה, אך לוותר על זוגיות טובה ולחפש אחרת שגם תיטיב איתך וגם תאפשר לך להביא ילד תוך זמן קצר- גם זה לא עתיד להיות פשוט.
בסופו של יום אני מאמינה כי לא היה זה קל עבורכם למצוא זוגיות מאושרת כל כך, כפי שאת מספרת, לראשונה בחייך לאחר 40+ שנים. ויתור הוא לא אופציה נכונה, כפי שהרגשת ובצדק, והאפשרויות הרלוונטיות ביותר עבורך כפי שאני רואה זאת הן בחירה שלמה בזוגיות או חשיבה יצירתית ומאמץ על מנת לבחור בזוגיות ולצד זה להביא ילד בנפרד מבן הזוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)