פרשת דרכים - מבקש עצות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פרשת דרכים - מבקש עצות
    ק
    21/03/2017

אני ואשתי נשואים 4 שנים. מיד לאחר החתונה עברנו להתגורר יחד ולאחר שנה עקב מצב כספי בעייתי חזרנו לגור אצל הוריה. אשתי בת יחידה וכל חייה גרה בבית הוריה. עקב מצב רפואי (מחלה קשה סופנית) של אמא של אשתי ועוד מלפני אבחון המחלה הקשה אשתי עזבה את עבודתה בכדי לעזור לי בעסק המשפחתי שלנו. בחצי השנה האחרונה אשתי צמודה להוריה המבוגרים והחולים מבוקר עד ערב ורק כשאני מגיע מהעבודה בערב ולאחר שוידאה שהוריה הלכו לישון היא מגיעה לחדר השינה שלנו. כנל גם בימי שישי ושבת שבהם אני בבית... אני אחראי מטעם אשתי על מטלות שונות הקשורות בהוריה כגון קניית מצרכים, תרופות, עזרה בבית וכמובן להביא כסף הביתה. אשתי לא עובדת בכלל. ההוצאות מגיעות כל חודש למעל 20 אלף שקל ואני ממוטט כלכלית. אשתי פדתה גם כספי חסכונות שהיו לה ללא ידיעתי בכדי לעזור להוריה שלהם אין מקורות הכנסה משמעותיים. כל כלכלת הבית מבחינה כספית נופלת עלי ואשתי מנהלת בית הבראה כולל 3 ארוחות ביום כולל ליווי צמוד להוריה מבוקר עד ערב. אשתי טוענת לאחרונה שאני לא גבר מבחינתה. לא מפרנס ולא דואג ולא עוזר בכלום. אומרת שמבחינתה אם אמה הייתה מתה אז ממזמן הייתה עוזבת אותי אבל היא בינתיים לא עוזבת אותי כדי לא לצער את הוריה. לאור המצב הרגיש הזה שבו אנו צריכים לדאוג להוריה ולמעשה עקב הדאגות הללו הורסים את הזוגיות שהייתה לנו ואת חיינו מכל הבחינות, ביקשתי ממנה שנעבור לדירה משלנו ושהוריה ידאגו לעצמם. אמרתי שכמובן שנעזור להם אבל בגבולות היכולת שלנו ולא מעבר לכך. אשתי מוכרת חפצים שיש לה בכדי להחזיק את הבית כלכלית... אני עובד בארבע עבודות ומשתכר יפה אבל הרוב הולך לטובת הוריה ואחזקת הבית. אשתי לא מוכנה שנעבור דירה ואמרה אפילו שכל זמן ששני הוריה בחיים היא תשאר לגור איתם בכדי לעזור להם בכל דבר שיצטרכו. היא אמרה גם במפורש שהם בראש סדר העדיפויות שלה ושהיא לא צריכה אותי למעשה בחיים שלה ושאני רק מפריע לה לעזור להם ושגם ככה אני לא עושה דבר ולא מועיל. לא יודע מה לעשות... האם סדר העדיפויות שלה נכון. הסברתי לה שעם כל הכבוד להוריה, בסופו של דבר רק אני אשאר לצידה כל החיים ושאותי היא בחרה בתור בעלה ואני איתה באש ובמים אבל זה לא יכול לפגוע בנו כזוג... מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרשת דרכים - מבקש עצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה- פרשת דרכים- מבקש עיצות

אוראל שופן
    21/03/2017

אתה מספר כי חייך סובבים סביב הוריה החולים של אשתך, כי המצב השתלט באופן מוחלט על הזוגיות וגם הוביל לקריסה כלכלית וכי הדברים נעשים בעל כורחך. בהקשר הזה, דעתך אינה נשמעת או נחשבת כהוא זה ובאופן כללי אשתך מטיחה בך האשמות קשות ומביעה חוסר שביעות רצון מתפקודך.
    קשה לי לומר מה הדבר הנכון לעשות בנקודה זו, שכן עליכם לשקם את הזוגיות שלכם מא׳ ועד ת׳, וכן לשנות לחלוטין את אורח חייכם אשר הורס את הזוגיות שלכם, את בריאותכם ואת עתידכם- אך לטנגו נדרשים שניים, ולא נשמע כי אשתך מעוניינת לעבוד על הזוגיות או לשנות את אורח החיים.
    הדבר הנכון ביותר העולם בדעתי בנקודה זו הוא לשוחח עם אשתך באופן רציני וברור על כך שאתה לא מסוגל להמשיך בדרך הזו עוד (רק אם זה המצב כמובן). ספר לה מה חייב להשתנות מבחינתך ואיזו אחריות אתה לוקח לגבי השינוי ונסה להבין ממנה האם היא מוכנה להיות שם איתך ולהציל אתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו