מערכת יחסים לא מספקת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מערכת יחסים לא מספקת
    איריס
    02/04/2017

אני נשואה 9 שנים, ויש לנו 3 בנות מתוקות. סה"כ מערכת יחסים אוהבת, אבל מבחינתי לא מספקת,לא רגשית ולא מינית. התחתנו כשהייתי כבר רווקה די מבוגרת (בת 36) ומבוגרת ממנו בחמש שנים. כבר חוויתי בחיי 3 מערכות יחסים משמעותיות ועוד הרבה לא משמעותיות חוצמזה, והוא לא חווה אפילו אחת. גם לא סטוצים. אפשר להגיד שהייתי כמעט הראשונה שלו (היתה לו התנסות חד פעמית עם מישהי בצבא)
    כבר בהתחלה חוויתי את הפער בינינו, אפשר להגיד א]פילו מהנשיקה הראשונה, ואני לא ממש יודעת להסביר מה הרגשתי, מן חוסר חיבור.
    אך לא רציתי לקטול את המערכת יחסים על דבר כזה, כל הזמן אמרתי לעצמי שזה יכול להשתפר עם הזמן עם קרבה נכונה והרבה אהבה.
    לצערי הרב טעיתי וה"חיבור" המיני הזה לא ממש נוצר.
    היו כמה פעמים שהוא "התמסר" אבל לרוב אני מרגישה את הסקס בינינו די טכני וזה מאד מכבה אותי.
    כשאני מנסה לדבר איתו על תחושותיי הוא מבטל אותם ואומר שאני הבעייתית פה...בהתלחה האמנתי לו אבל יותר ויותר מתחזקת בי התחושה שלא בי הבעייה אלא בו, אולי משהו שעבר או אולי גישה מסויימת לסקס שדי מקובעת.
    כתבתי בכותרת בנזוג בדיכאון כי זה מה שאני חושבת על המצב שלו, הוא לא מוצא את עצמו מבחינה תעסוקתית למרות שהוא מאד מוכשר. היו לו הרבה בעיות בילדות בלימודים שהשתרשו אצלו.
    בעצם אני מרגישה חוסר חיפוק במערכת היחסים בינינו, ולא רוצה לפרק אותה כי אני סה"כ אוהבת אותו, ולא רוצה לפרק את המשפחה.
    אבל מה איתי.
    הוא לא מוכן לשמוע על טיפול זוגי או טפול בדיכאון שלו (שהוא לא מודה בו)
    אשמח לתגובות ועצות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מערכת יחסים לא מספקת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה- מערכת יחסים לא מספקת

אוראל שופן
    02/04/2017

את נמצאת במצב מורכב ביותר של מערכת יחסים שיש בה אהבה ומשפחתיות אך נעדרות ממנה התשוקה והאינטימיות. יתר על כן, בן זוגך נמצא כעת בסוג של דכדוך, ולבסוף ומעל הכל- אין לך פרטנר לתקשורת לצורך עבודה על המצב ושיפורו.
    באשר לדיכדוך שאת מתארת ובעלך אינו מודה בו, אין לי עבורך עיצה ספציפית, ובלבד שכמובן כדאי לפנות לטיפול במהרה ובמיוחד אם המצב פוגע בתפקודו היום יומי.
    באשר אליכם- אם עד היום הוא מיאן לשתף פעולה בשיח, אני ממליצה לך לשנות גישה. אל תפני אליו אצבע מאשימה, עם כמה שהתנהגותו קשה ומקשה. הסבירי לו שאת זקוקה למשהו אחר, משהו שהוא לא מביא לקשר ביניכם וכי את רוצה ללמד אותו לעזור לך. ראי את הבעיה שלכם כבעיה זוגית שעליכם לפתור יחד כצוות ולא כבעיה שלו. נסי להיות עד כמה שאפשר מדוייקת ופרקטית בבקשותיך שיתכן שנשמעות עמומות עבורו במיוחד אם הוא חסר נסיון. הדגימי לו במילים ובמעשים מה את צריכה וחזקי אותו על כל מאמץ. הכנסת תשוקה לתוך מערכת יחסים יש מאין היא משימה לא פשוטה אך כן אפשרית, ע״י עבודה קשה ושיתוף פעולה, שימת האגו בצד ואיזון בין נתינה לאחר לבין שמירה על עצמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו