לקראת גירושים בעקבות תקרית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לקראת גירושים בעקבות תקרית
    גימלאי צעיר
    09/04/2017

שלום לכם.
    אנחנו זוג נשוי למעלה מ40 שנה.
    במהלך השנים היו לנו מדי פעם מריבות שהסתיימו בפיוס.
    לאחרונה פרשתי לגימלאות ואני נמצא הרבה בבית.
    אתמול השתתפנו אשתי ואני באירוע ליד שולחנות.
    לידינו התישב אדם המוכר לשנינו והעוסק במקצוע השרברבות.
    אשתי מאד רגישה לנושא זיהום מחיידקים.
    לשכן היה אירוע משמח בשבוע הקודם ואני איחלתי לו מזל טוב ובאופן ספונטני לחצתי לו את היד.
    אשתי החלה להשתולל עלי מכעס [ואף יצאנו מהאירוע לפני הסיום].
    כאשר הגענו הביתה היא המשיכה להשתולל ולא נרגעה עד עכשו.
    ברצוני לציין כי אנחנו נוהגים לקיים עד היום יחסי מין מדי שבוע.
    אשתי מגיעה לסיפוק מיני על ידי גירוי ידני שלי.
    בעקבות האירוע ה"טרגי" היא מאיימת בגירושים כיון שלטענתה היא לא מוכנה יותר לקיים איתי יחסי מין ולכן אינה מוכנה להמשיך לחיות איתי.
    מה לעשות כדי להרגיע אותה ולא לפרק את המסגרת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה- לקראת גירושים בעקבות תקרית

אוראל שופן
    09/04/2017

בכל ליבי אני רוצה להאמין כי לחיצת יד לשרברב לא תהיה עילה לפירוק נישואים של 40 שנה.
    בנוגע לאירוע עצמו, אני מאמינה כי חשוב שתנסה לנהל איתה שיחה הגיונית ורגועה לכשהיא תירגע מעט מסערתה, ותבינו יחד מה עומד מאחורי הסערה שלה מעבר לנושא הרגישות לזיהומים וחיידקים. יתכן כי היא מרגישה שאינך רואה אותה מספיק, שאינך רגיש מספיק, שאינך חושב עליה. חשוב להבין מה באקט הזה היה כה קיצוני עבורה (או שאולי היה זה הקש ששבר את גב הגמל?).
    בהמשך אני מאמינה כי מערכת היחסים שלכם נמצאת כית במשבר משמעותי על רקע השינוי הדראסטי עם יציאתך לגימלאות ויתכן כי שינוי חיי היום יום, הזוגיות והקשר ביניכם, יש להם השפעה על הסבלנות שלכם, התקשורת וכו׳.
    אני מאמינה כי מצבכם מחייב עזרה מקצועית- או ייעוץ זוגי דרכי, במסגרתו תקבלו כלים פרקטיים ליצירת שפה משותפת, על רקע שינוי הסטטוס שלכם והקשיים שעולים לאחרונה יותר מבעבר ומאיימים על המשכיות הקשר. או- באם באמת מדובר רק בנושא הסטריליות של אשתך (עד כדי שזה נשמע לה כמו סיבה מוצדקת לגירושים), טיפול CBT (קוגנטיבי התנהגותי) לאשתך סביב נושא זה שמגביל אותה ואתכם בחיי היום יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו