מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לקראת גירושים בעקבות תקריתגימלאי צעיר09/04/2017
שלום לכם.
אנחנו זוג נשוי למעלה מ40 שנה.
במהלך השנים היו לנו מדי פעם מריבות שהסתיימו בפיוס.
לאחרונה פרשתי לגימלאות ואני נמצא הרבה בבית.
אתמול השתתפנו אשתי ואני באירוע ליד שולחנות.
לידינו התישב אדם המוכר לשנינו והעוסק במקצוע השרברבות.
אשתי מאד רגישה לנושא זיהום מחיידקים.
לשכן היה אירוע משמח בשבוע הקודם ואני איחלתי לו מזל טוב ובאופן ספונטני לחצתי לו את היד.
אשתי החלה להשתולל עלי מכעס [ואף יצאנו מהאירוע לפני הסיום].
כאשר הגענו הביתה היא המשיכה להשתולל ולא נרגעה עד עכשו.
ברצוני לציין כי אנחנו נוהגים לקיים עד היום יחסי מין מדי שבוע.
אשתי מגיעה לסיפוק מיני על ידי גירוי ידני שלי.
בעקבות האירוע ה"טרגי" היא מאיימת בגירושים כיון שלטענתה היא לא מוכנה יותר לקיים איתי יחסי מין ולכן אינה מוכנה להמשיך לחיות איתי.
מה לעשות כדי להרגיע אותה ולא לפרק את המסגרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- לקראת גירושים בעקבות תקרית
אוראל שופן09/04/2017בכל ליבי אני רוצה להאמין כי לחיצת יד לשרברב לא תהיה עילה לפירוק נישואים של 40 שנה.
בנוגע לאירוע עצמו, אני מאמינה כי חשוב שתנסה לנהל איתה שיחה הגיונית ורגועה לכשהיא תירגע מעט מסערתה, ותבינו יחד מה עומד מאחורי הסערה שלה מעבר לנושא הרגישות לזיהומים וחיידקים. יתכן כי היא מרגישה שאינך רואה אותה מספיק, שאינך רגיש מספיק, שאינך חושב עליה. חשוב להבין מה באקט הזה היה כה קיצוני עבורה (או שאולי היה זה הקש ששבר את גב הגמל?).
בהמשך אני מאמינה כי מערכת היחסים שלכם נמצאת כית במשבר משמעותי על רקע השינוי הדראסטי עם יציאתך לגימלאות ויתכן כי שינוי חיי היום יום, הזוגיות והקשר ביניכם, יש להם השפעה על הסבלנות שלכם, התקשורת וכו׳.
אני מאמינה כי מצבכם מחייב עזרה מקצועית- או ייעוץ זוגי דרכי, במסגרתו תקבלו כלים פרקטיים ליצירת שפה משותפת, על רקע שינוי הסטטוס שלכם והקשיים שעולים לאחרונה יותר מבעבר ומאיימים על המשכיות הקשר. או- באם באמת מדובר רק בנושא הסטריליות של אשתך (עד כדי שזה נשמע לה כמו סיבה מוצדקת לגירושים), טיפול CBT (קוגנטיבי התנהגותי) לאשתך סביב נושא זה שמגביל אותה ואתכם בחיי היום יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)