מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודע אם להאמיןיניב17/04/2017
שלום,
אני מוצא א עצמי מתלבט מאוד אם לכתוב את הדברים שכן מאוד קשה לי לספר על כך למישהו ואני מאוד נבוך. שלא לומר שאני מרגיש מטומטם, אבל לאור זה שהתחלתי את הכתיבה אמשיך.
אני ובת הזוג שלי בני 21 יוצאים מזה כ- 4 שנים ביחד. אני חייב לציין שיש אהבה גדולה בנינו, אמון, כבוד והערכה הדדית. מעולם לא הייתי קנאי אבל בת הזוג שלי כן . מערכת היחסים בנינו לאורך כל 4 שנות חברות לא היתה מלווה במשברים או פרידות או הפסקות. מה שכן היה, זה שההורים של הבת זוג שלי לא רצו שאצא איתה והקשר התנהל בסתר. בת הזוג שלי חששה שההורים שלה ידעו על הקשר וחששה שמערכת היחסים עם אביה , שאליו היא מאוד מחוברת, תהרס. בנוסף, אחיה תמיד אמרו לה שאביה לא חש בטוב בגללה.
מה שקרה הוא שביום אחד בערב, ללא שום התראה ו/או סימן היא ישבה איתי במקום ציבורי ואמרה לי שהיא נאלצת לסיים א הקשר. כמובן שהוכתי תדהמה וממש התחננתי שלא תעזוב. היא אמרה לי מספר פעמים |" זה לא אתה זה אני"
כמובן שחשבתי שבאותו רגע הוריה הצליחו להשפיע וגמרו לנו את הקשר.
חודש שלם ניסיתי ליצר עימה קשר אבל כל הניסיונות לא צלחו. ניסיתי גם לשלוח אליה חברים שאולי יצליחו להוציא ממנה תגובה , אבל כל הניסיונות העלו חרס.
לאחר חודש התיאשתי, יותר נכון להגיד שהשלמתי עם הניסיונות ולא יצרתי קשר יותר בשום צורה. אבל האהבה אליה נותרה בעינה ואף התחזקה.
לאחר 5 חודשים נפגשנו באקראי ברחוב, שוחחנו שיחה חברית, השיחה התגלגלה לקפה , נפגשנו ואז משום מקום הקשר התהדק וחזרנו להית בני זוג.
מהחשש לאבד אותה קיבלתי את העובדה שהיא נפרדה ממני עקב לחץ משפחתי כזה או אחר.
אז מה הבעיה איתי את שואלת את עצמך? אז ככה.... חצי שנה אולי קצת יותר לפני שנפרדנו היא הכירה בחור . ידעתי על הקשר וזה לא הפריע לי כלל, אלא שהסתבר לי עכשיו שהיא יצאה איתו שבוע לאחר שנפרדה ממני לתקופה של 3 חודשים.
אחרי תקופה מסויימת אזרתי אומץ ושאלתי אותה אם הסיבה האמיתית שהיא נפרדה ממני בניתוק מוחלט ומפתיע זה בגלל החשש מההורים או בגלל שרצתה להיות אתו. היא השיבה שזה בגלל ההורים ושהבחור שהיתה איתו ואני מצטט " הוא בכלל לא אהב אותי".
אני מודה שהמשפט הזה היכה בי תדהמה. למה שהיא תגיד משפט כזה? רק אנשים שאוהבים מישהו ולא מקבלים חזרה אהבה אומרים זאת, לא? או אני פשוט לא מבין כלום.
שהתחלתי לשאול שאלות על טיב הקשר שהיה לה ענתה לי את הסיבות הבאות:
1 לא נמשכתי אליו בכלל אבל התנשקתי איתו וקצת מעבר.
2. הוא רק רצה ממני סקס ולא אהב אותי.
3. רציתי לשכוח אותך ולרצות את ההורים שלי.
4. ההורים שלי לא ראו בו כבן זוג שלי.
5. טוענת שאם לא היינו נפגשים באקראי אז לא היתה מנסה לחזור כי לא רצתה לפגוע בי כי ההורים עדיין מתנגדים.
אז מה אני שואל בעצם? מה ההבדל בין מערכת היחסים שלי לפני הפרידה לבין מערכת היחסים אחרי הפרידה שהריי אנו בזוגיות באותה מתכונת , מתכונת שבה ההורים שלה מתנגדים לקשר אבל אנחנו יחד.
האם ההורים הם אלו שהפרידו וגרמו לה להיות במערכת זוגית אחרת?
האם היא נהלה מערכת יחסים מאחורי גבי?
האם להאמין לה שהיתה בדיכאון והתנשקה עם אותו בחור יומיים אחר הפרידה? ( כך היא טוענת- טוענת שעשתה בכח רק בשביל לשכוח)
מצטער, אבל אני נסער, אני פשוט לא מבין, שאני הייתי בדיכאון חודש לא יכולתי לדבר עם אנשים או נשים אז להתנשק איתם????
בבקשה תעשי לי סדר בראש. לא אכפת לי כמה כואב זה יהיה רק תעשי לי סדר. מה קרה פה ?????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- לא יודע אם להאמין
אוראל שופן18/04/2017אני יכולה להבין מדבריך את הבלבול המשמעותי שאתה שרוי בו כעת. זאת לצד משבר אמון בבת זוגך לאור התוודעות למעשיה בזמן פרידתכם ואופן ההתמודדות השונה כל כך שלכם כפי שתיארת.
הנושא הראשון שעלי להתייחס אליו מתוך דבריך, הינו סודיות הקשר שלכם. מדוע היא מסתירה את הזוגיות שלכם ממשפחתה, ומדוע אתה שלם עם זה? אני לא נוטה לצאת חוצץ כנגד החלטות ששני בני הזוג שלמים איתם, אך בהקשר הזה- או שחסר לי פרט מידע חיוני להשלמת התמונה או שזה פשוט לא הגיוני כי הופך את הקשר ללא בר קיימא ומנמיך את השרידות שלו באופן משמעותי.
באשר למערכת היחסים עם הבחור השני בזמן הפרידה, כמו גם הסיבה האמיתית לפרידה, הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא להתבסס על מידע שכבר קיים ביניכם לאורך השנים (כנראה שאינה משקרת) להאמין לבת זוגך כי המניעים שלה היו כפי שסיפרה, שהוריה דחפו אותה לפרידה (או ההבנה כי הוריה לא יקבלו את הקשר) וכי זו היתה דרך התמודדות עבורה. באם אתה מעוניין שהיא תרחיב בפניך בנוגע לרגשותיה הרומנטים כלפי אותו בחור אני מציע לך פשוט לבקש ממנה לעשות זאת, שכן נראה כי כאשר אתה פונה אליה בשאלות אתה זוכה לתשובות ענייניות.
נושא נוסף שעליך להתייחס אליו מולה ובינך לבין עצמך הוא- מה השתנה כעת ומדוע זה הגיוני שחזרתם? אם הסיטואציה נשארה זהה אז מה הסיבה לחזרה? חשוב לברר שלא חזרה אליך לאחר שנפגעה בחיפוש אחר מערכת יחסים מתאימה יותר, ואם זו המוטיבציה (פחד שלא אמצא משהו יותר טוב) אין זו מוטיבציה מתאימה ואין זה מקום שאתה צריך להשאר בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת פרטים
יניב18/04/2017האמת ששאלתי את עצמי די הרבה מה השתנה ומדוע חזרנו שהרי הסיטואציה לא השתנתה, אבל אני חושב שזאת הסיבה שפניתי אליך. אני לא בדיוק יודע. אני מתחבט בשאלה הזאת לא מעט. בשלב מסוים שאלתי אותה מה בעצם השתנה מה ההבדל בין אז לבין היום , אבל התשובה שקיבלתי ממנה היא שהיא החליטה להילחם על הקשר הזה.
אני מודה שמצד אחד הרגשתי שמישהו אוהב אותי אבל מצד שני זה יצר אצלי בילבול נוסף, למה להילחם על קשר דווקא עכשיו? מה שונה אז ( לפני הפרידה) מעכשיו ? שום דבר בעצם לא השתנה . אבל כלום לא השתנה.
אולי אני סוג רומנטיקן מפגר שחושב שאהבה מנצחת, אולי אני בחור נאיבי, אולי אני פשוט לא רוצה להאמין שזה קרה לי. לא יודע ...
אני לא יודע מה טיב הקשר הרומנטי עם הבחור כפי שהגדרת כי לטענתה לא היתה שום רומנטיקה ולא היה כלום ולא הרגישה כלום ולא חיפשה כלום למעט משענת לדבריה כי היא היה שם בשבילה שהחליטה לסיים את הקשר בגלל ההורים. אני מודה שאני לא יודע איך לאכול תשובה כזאת. וגם זה לא ברור לי בכלל !!! אני מבין שכל אחד מתמודד אחרת עם ניתוק ופרידה, אולי אם לא היינו מסתדרים בזוגיות ונפרדים וכל אחד היה הולך למקום אחר אז זה היה יותר מובן לי, אבל שאנחנו מסתדרים ואוהבים וצד שלישי ( ההורים) גורמים לניתוק אז איך בדיוק הולכים מתחילים מייד קשר עם אדם אחר? שוב, אולי אני מאוד נאיבי אבל לא מתחבר לי ולא מתיישב לי כלל בראש.
כתבת לי שחשוב לברר מה הסיבה שחזרה ואם נפגעה, כאן נתקלתי בתשובה שהיא לא יודעת למה הקשר הסתיים. אמרה שהיה נראה לה שחיפש קשר לא רציני שמתבסס אך ורק על יחסי מין ושהיא הבינה זאת אז הקשר נותק מצד שניהם. האם היא נפגעה? לא יודע. האם היא חיפשה מערכת יחסים יציבה יותר ולא הצליח לה ? לא יודע.
חשבתי שלאור הפרטים כאן תוכלי את לעשות לי סדר ולהבין האם היא באמת חיפשה קשר אחר כי היו לה רגשות רומנטיים כלפי הבחור שלא צלחו או שההורים הם העיקר והגורם לבלבול שלה כפי שהיא טוענת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה- עוד קצת פרטים
אוראל שופן19/04/2017תודה לך.
על אף המשך הפירוט תשובתי הקודמת נותרת בעינה ואין לי מה להוסיף.
שיהיה המון בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)