מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר חדש לחיים ורצינידורית30/04/2017
שלום,
אני יוצאת עם בחור לתקופה של שבועיים ושמתי לב שהוא לא ממש בעל נסיון עם בחורות .
זה בא לידי ביטוי בזה שהוא לא החלטי ביציאות ולא אסרטיבי בבחירת היציאות .
זה בא לידי ביטוי בזה שעד שהוא בוחר סגנון יציאה למשל סרט ומסעדה הוא ישאל אותי מספר פעמים אם אני באמת רוצה . זה נורא כבד ולא זורם כשבחור שואל כל כך הרבה פעמים אם אני באמת רוצה לצאת לסרט ומסעדה אפילו מוציא את החשק. אז דיברתי איתו על זה וציינתי שזה מציק לי כי זה מרגיש לי כאילו הוא לא מרגיש בנוח. ההרגשה הכללית( ושוב אנחנו בתחילת הקשר ואני יודעת שזה לא אמור להרגיש ככה .. ) שאנחנו כולה יוצאים לסרט ולמסעדה וזה כאילו אנחמו סוגרים משכנתא..
ובכל זאת אתמול בסופו של דבר הלכנו סוף סוף לדייט ואחרי זה היינו צריכים לשבת במסעדה. אז הגענו למסעדה שבחר והיה תור מטורף . אז אמרתי לו שאין לנו למה לחכות כי השעה היתה 23:00 ואם היינו מחכים היינו נכנסים לאכול ב 1:00 אז הצעתי שנלח למסעדה אחרת שהייתה פתוחה במתחם. בעודנו מסתכלים על התפריט שיש למסעדה להציע הוא אומר לי את בטוח רוצה לשבת פה? חשבתי שנאכל טאפסים(מנות קטנות) ולא מנות גדולות.
בשורה התחתונה אני מרגישה שאם ככה אני מרגישה כבדות בדייט של כולה מסעדה וסרט מה יהיה אם נצטרך לטוס לחו"ל.
אני חייבת להיות כנה ולציין שדיברתי איתו על כך רציתי ל"שחרר" אותו מהסיבה שאני לא רוצה לשנות אותו..
הוא מצידו ציין שאני מגיעה למסקנה מהר מדי ושהוא רוצה את אותם דברים שאני רוצה . ושהוא יכול להשתנות .
אני בת 32 וכבר לא ילדה, וגם אם הוא יכול להשתנות לא יודעת אם בא לי ויש לי את הסבלנות של להיות בקשר של למידה . כמו שהיה לי בגיל 17/18.
אשמח לחוות דעתכם אם אני צודקת או לא צודקת במקרה זה . ואם לא, כיצד עלי להתנהג?
תודה מראש ושבוע טוב
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה- קשר חדש לחיים ורציני
אוראל שופן04/05/2017היי דורית,
את אכן מתארת התנהלות מציקה ולא זורמת, שיתכן ומאפיינת את האדם ויתכן ומאפיינת את ההתנהלות שלו בתחילת קשר, ויתכן ומאפיינת אותו מעט אך ההתרגשות של תחילת הקשר מעצימה את זה בו. בכל אופן, אני חושבת שפעלת נכון כששיתפת אותו בתחושתך.
כעת, עליך לחשוב עם עצמך עד כמה הערך ׳קלילות׳ הוא משהו שאת חייבת שיאפיין את הקשר שלך. ברור שזה משהו שאת רוצה בו, אך בעולם בו לא נקבל את כל מה שנרצה, חשוב להבין מה הם הדברים (המעטים) שאנחנו חייבים לקבל על מנת להיות מאושרים, ולגביהם- לעולם לא להתפשר. אם קלילות היא אחת מאותם דברים, עליך להפרד מהבחור לשלום. אם קלילות היא משהו שהיית מעדיפה שיהיה מוטיב מרכזי בחייך הרומנטים, אבל את יכולה לחיות בלעדיו ויש בבחור הזה דברים משמעותיים שאת יודעת שאת דורשת לחייך- הפני את הזרקור לאותם ערכים חיוביים והמשיכי עם הבחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר רציני לחיים
דורית04/05/2017תודה על התגובה העניינית את מקסימה :)
אם הבחור מראה נכונות ומוכן להשתנות בקשר ?
זה משהו שיש לקחת בחשבון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
אוראל שופן04/05/2017בשמחה :)
וכן, יתכן וכדאי לנסות. אם הוא באמת פתוח לשינוי ואת מצליחה להסביר את עצמך בצורה רגישה אך ברורה, תנסו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)