רצון להיפרד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• רצון להיפרד
    אביבה
    04/06/2007

בעלי ואני נשואים כבר 23 שנים. יש לנו 3 ילדים, 2 גדולים, אחת קטנה אבל כולם עדיין בבית.
    במשך כל שנות נישואינו, בכל ריב שהיה לנו, בעלי היה אומר לי: אני רוצה שניפרד. הגענו אפילו עד חתימה של הסכם בינינו, אבל לא לרבנות. תמיד בסופו של דבר אני הייתי בוכה ומשכנעת אותו שלא להיפרד. אני אוהבת אותו, למרות הכל. ניסיתי בבכי, ניסיתי בשיחות, בהיגיון, בכעס, בכל דבר. שום דבר לא עוזר. הוא תמיד רוצה להיפרד וזה מאד מלחיץ אותי.
    למה הוא מתנהג כך ומה עלי לעשות כדי להפסיק את זה?
    מיואשת, אביבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רצון להיפרד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לנהל טוב שיחות קשות

דורית כהן
    05/06/2007

אביבה יקרה
    עושה רושם שעדיין לא למדתם לנהל ריבים. הריב עובר על בעלך כנראה יותר קשה מאשר עליך, אולי בגלל הבית בו הוא גדל. יתכן שהוא גדל בבית שבו ריב היה דבר מאוד מאיים ונורא, ולא שכיח, ואילו את גדלת בבית שבו יש ויכוחים וזה לא סוף העולם. נראה לי שעבורו, כיום, שיחה איתך היא משהו שהוא מעדיף להימנע ממנו כי הוא למד לצפות שזה יהיה כרוך ב: בכי/ צעקות/ הגיון/ כעס/ = כל מה שכתבת - והוא לא יודע לנהל את עצמו בתוך השיחות האלו.

לדעתי מה שאתם יכולים לעשות הוא ללמוד בעזרת ייעוץ זוגי או בסדנה - איך לנהל ביניכם שיחות בנושאים טעונים, ויש כל מיני צורות תקשורת שמאפשרות לא לשבור את הכלים. אני מתרשמת שאחרי כל ריב בעלך אומר לעצמו - אני לא יכול ולא רוצה לחוות את הכעס ואת הכאב הזה שוב. זהו סוג של חוסר אונים: הוא אינו רואה דרך אחרת להתמודד עם השיחות הקשות. אם יידע שיש דרך אחרת, אולי לא יהיה לא יגיע כל כך מהר לרצון לפרק את החבילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו