מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות בנישואין וחוסר אמוןליטל25/08/2017
שלום רב.
הנושא שלי קצת מורכב ואנסה לתמצת כאן.
אני בת 39 פרודה +2 ילדים קטנים מאוד. הפרוד שלי קצת יותר מבוגר ממני. הכרנו לפני שבע שנים באינטרנט. נשואים סה"כ 4 וחצי שנים .
עוד שהיינו חברים החלו סממנים של קמצנות אך המעטתי בחשיבות של זה כי ראיתי בו דברים אחרים שהתאימו לי ואהבתי אותו. יש לי דירה שרכש לפני הנישואין ושם גרנו עוד שהיינו חברים. באיזשהו שלב בחברות החל לדרוש ממני לקנות דברים בבית והדגיש את זה שאני לא משלמת שכיאות ולכן אני יכולה לקנות. אני סירבתי שזה יהיה בכפייה ואמרתי שאני משתתפת בכל ההוצאות בבית כולל חשבונות קניות וכו' ואני לא מחויבת לקנות דברים לבית שלו אלא אם כן זה יבוא ממני ולא כדרישה. היו הרבה מריבות על זה עד שנפרדתי ממנו. לא היינו יחד שנה ונפגשנו באקראי אחרי שנה והחלטנו לנסות שוב ואמר שלא יבקש ממני דבר אלא אם כן אני אחליט.
הציע לי נישואין אחרי 4 חודשים והתחתנו. אלא שאז הדברים התהפכו והוא החל למנוע ממני לקנות דברים. יש חשבון משותף. אמר שזה הבית שלו והוא לא רוצה לקנות.
חשבתי שהדברים ישתנו לאט לאט והיו כמה דברים שקנינו כמו ריהוט וכו' אבל גם אחרי המון בקשות שלי והמון תחנונים.
ילדתי שני ילדים בהפרש קטן והמריבות בינינו לא פסקו .
הייתה אלימות נפשית וכלכלית שלו ומידי פעם דחיפות.
עזבתי את הבית להוריי עם הילדים אחרי שהוא הורחק.
הוא ביקש שאחזור . לא הסכמתי . פתחתי בהליך גירושין.
הגענו למגשרת שהציעה לנסות לשקם את הנישואין ובאמת הלכנו לייעוץ זוגי. אנחנו גרים בשני בתים נפרדים. עיניין הקמצנות עדיין בעינו . הוא לא קונה אפילו לילדים דברים. מתעקש שאם נחזור לגור יחד זה יהיה בדירה שלו. אני לא רוצה כי לא נתן לי לחיות שם בחופשיות .
כרגע הדברים תקועים למרות שאנחנו נפגשים עם הילדים והמפגשים סך הכול טובים ונראה שיש כוונות שלו לעבוד על הקשר.
אני לא רואה חזרה לדירה שלו אופציה והוא לא רוצה לגור בשכירות בשלב ראשוני על מנת שתהיה דירה ניטרלית. גם לא רואה את עצמו לוקח איתי משכנתא בעתיד הרחוק. מבחינתו הבית שלו זה הבית.
אני חושבת לסיים את זה סופית אבל תמיד כואב לי על המצב שהגענו אליו ומנסה לחשוב האם יש פתרון.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקמצנות
אוראל שופן31/08/2017את מספרת סיפור קשה ואני מחזקת את ידך על כך שאתם עובדים על הזוגיות ונעזרים בגורמים מקצועיים.
האם הפרטנר ניסה טיפול ספציפי בקמצנות הכרונית שלו? האם הוא מודע לבעיה? האם הוא מודע ליתרונות בחופש מהבעיה? אני חושבת שהדרכים הטובות ביותר לנסות לטפל בזה הן בטיפולים ממוקדים בבעיה עצמה- אולי תהליכי CBT או אולי אפילו NLP.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)