מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה שקשה לי לדעת איך לגשת אליהדנה26/09/2017
היי ,
אנסה לקצר. אני בזוגיות 8 שנים והיום בת 28.
אנו גרים יחד שנה וחצי.
לי יש הפרעות אכילה שבעצם היו כל הזמן שאנחנו ביחד, זה לא נובע בהכרח ממקום של להיות רזה , אלא גם כי בכללי אני בררנית כלפי אוכל, צמחונית ולא אכלנית גדולה וככה גם הוא תמיד הכיר אותי ומעולם זה לא עלה לדיון. לאחרונה גיליתי שאבא שלו מדבר איתו על זה, מכניס לו דברים לראש על ידי הדפסת מאמרים על הפרעות אכילה,ובמילים אחרות אומר לו להיזהר ואולי אפילו שמגיעה לו מישהי טובה יותר (הודעות שגיליתי בטעות בטלפון שלו). חשוב לציין שאבא
שלו רופא כך שראה את התיק הרפואי שלי, וגם מגיע מיסיוני והידע שלו על הפרעות אכילה ובעצם מכניס לבן זוגי לראש את המצבים הקיצוניים ביותר שיכולים להיגרם מזה. מאז שגיליתי מה שגיליתי אני פגועה מאוד, בן הזוג יודע שראיתי ובשני המקרים שגיליתי את זה הוא התפתל ממבוכה במצב וואמר שזה נכון ושאני לא אוכלת וכו׳ וכו׳... העניין שהוא מכיר את הצד הזה בי שנים.. ואני באמת חושבת שלולא האבא הוא לא היה חושב על זה בכזו צורה. מה גם שהם נכנסים לי לתחתונים ולעניין הפוריות מתוך חשש לכך.
חשוב לציין שאמנם יש לי בעיות אכילה שדורשות טיפול ( לא אוכלת נכון ומסודר ולא הרבה סוגים, אך גם ממש לא מנסה להרזות או חושבת שאני שמנה ולהפך גם אשמח להשמין) אך זה מקבל את הזרקור בעיקר מאבא שלו ואני מרגישה כרגע מאויימת, פגועה, נבגדת ושהוא מכניס לו דברים לראש. אני ואבא שלו הסתדרנו תמיד מאוד טוב ואני בשוק שהוא לוקח דברים ומסובב אותם כנגדי. מה גם שמדובר בבן אדם די פרימיטיבי שמודד אנשים הרבה לפי הצלחה, תארים, עבודה וכו ( למשל בן הזוג פחד לספר לו שהפסקתי לימודיי לשנה, כיום אני סטונטית) . עניין החתונה גם הוא בוער וניתנת לי התחושה שאם עד עכשיו בן זוגי היה לחוץ מחתונה, עכשיו אני חושבת אולי הלחץ שלו מגיע מהמשפחה שכנראה אני לא עומדת בקריטריונים המחמירים שלהם ובשלמות המצופה.
אני ממש לא יודעת איך להתמודד ולהתייחס לכל זה? האם יש לך תובנות? אני חוששת שאבא שלו הורס לנו ומאבחן אותי בלי להכיר אותי בכלל רמה מורכבת!
תודה וסליחה על החפירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התגבשות זוגית אל מול גורמים מקלקלים
אוראל שופן02/10/2017תודה לך על השיתוף המשמעותי.
נשמע כי האב ואולי כל משפחתו הגרעינית של בן זוגך הם גורם מפריע ומקלקל במערכת היחסים הבריאה שבניתם.
הורים רוצים את הטוב ביותר עבור ילדיהם, על מנת להקל עליהם את החיים, אך לא פעם הם מקלקלים להם ונשמע שהסיפור שלכם הוא דוגמה לכך.
נשמע שהאב החל לחשוש לנוכח התקדמות מערכת היחסים שעומדת על הפרק ופשוט מנסה ׳לעשות את שלו׳ ולהציב מול בנו את האתגרים שהוא רואה לנגד עיניו בחזון הקטסטרופאלי שלו של מערכת היחסים שלכם. זאת ללא קשר לכך שכאדם הוא כנראה מחבב אותך מאד.
מכאן, ומכיוון שיש לכם מערכת יחסים יציבה וחיובית באופן כללי לדבריך, עליכם להתחזק כמקשה אחת אל מול כל גורם מקלקל, לא לשתף במה שעלול לשמש כנגדכם או להסיט לרעה ולא לשתף פעולה עם גורמים מקלקלים- כמו ההורים.
אני ממליצה מאד לערב ייעוץ זוגי בתהליך ההתגבשות הזה ואשמח לעמוד לשירותכם.
לסיום, כמובן שהפרעת אכילה אינה משחק ילדים, ועליך להיות תחת פיקוח וטיפול בהקשר הזה ללא קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)