מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות שרק התחילה בסימן שאלה קטןאנונימי - טע.24/10/2017
הי,
בן עוד מעט 24
נדלקתי על מישהי שעובדת איתי ממש כיסא לידי חצי מטר
היא נפרדה מהחבר שלה לפני חודש וחצי לערך, מדי פעם חשבתי עליה אבל בגלל שהיה לה חבר לא העזתי להיות שטן ולעשות משהו בנושא.
שבוע לאחר שהיא הצהירה שהיא כבר לא איתו עלו לי המחשבות, שמרתי בפנים בערך חודש את המחשבות יד שהתפוצצתי, היינו שיכורים ביציאה ופשוט שפכתי הכל, והתנשקנו קצת, היא הייתה קצת בהלם כי היינו ידידים כמו אחים לאורך כמה חודשים, שפשוט עושים הכל ביחד.
אז נכנסנו לזוגיות בתחילת אוקטובר שכמובן היא הייתה בסימן שאלה עד שלא מזמן ביקשתי הגדרה והוכרז שאנחנו חברים.
הבעיה, היא עדיין תקועה על האקס שלה, יש לה מחשבות עליו בזמן שהיא איתי, אמרתי לה שאחכה לה
היא רצתה פעם אחת לחתוך אבל לא נתתי לזה והצלחתי.
בגדול הם נפרדו כי הם לא באותו ראש גם אחרי שנתיים, היא בראש של בקרוב בית ביחד ואולי חתונה, והאמת שגם אני, הסברתי לה את זה וזה עבד.
היא אמרה שטוב לה איתי ושאני לא מפסיק לרגש אותה ושאני מצליח לאחות לה את הלב למרות השברון שעברה והיא ממש בעניין של לשכוח אותו ולהמשיך איתי, דיברנו כבר על שמות לילדים ועל לגור ביחד, זה ממש זה.
אבל למשל היום היה לו יום הולדת וכל היום היא הייתה בדיכאון כי היא עוד מאוהבת בו.
כואב ורע לי לפעמים, למרות כח הכימיה המטורפת שיש בנינו. אמרתי לה שאחכה לה.
כמה זה בריא? האם זה נכון לעשות דבר כזה? שהיא קפצה מזוגיות אחת לשניה ושהיא לא שחכה את הבחור הקודם? טוב לי שאני איתה ולפעמים אני מיטרף, לפעמים כואב לי.
האם היו מקרים כאלה שהצליחו? ומה את חושבת?
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתינה מותאמת בקשר מאתגר
אוראל שופן12/11/2017כפי שעולה מהתיאור שלך, הזוגיות הזו לא התחילה באופן אידיאלי, אלא בזמן שפרטנרית שלך מתגברת על שברון לב. בנוסף, אני חושבת שהשיח המאד מהיר על עתיד, מגורים משותפים, חתונה וילדים מאד לא הולם את המקום ההתחלתי שאתם נמצאים בו. הישארו בהווה- הוא מספיק מעניין ומאתגר כרגע.
מעבר לזה, כמובן שיכולה לצמוח זוגיות טובה גם מתוך תנאים לא אידיאליים, אך לכך נדרש מאמץ כפול ומכופל משני הצדדים.
מהתרשמותי הראשונית מהדברים שכתבת, נשמע כי אתה במקום בו אתה מרצה, מכיל, מרים ונותן לה את התחושה שתהיה שם בכל תנאי.
הנתינה הזו בעיני ממש לא מותאמת למקום שלכם בקשר ובאופן כללי אני לא חושבת שזוגיות שיש בה נתינה חד צדדית בעיקר ואין בה גבולות, יכולה לפרוח לאורך זמן.
אתה צריך להתחבר לדרישות שלך- לדרישות שלך מעצמך, ממנה ומהקשר ולהבין שהיא לא תישאר בקשר שכל עליה לעשות במסגרתו הוא לא לברוח ממנו, וזה יספיק לך כדי להיות מרוצה.
שני הדדים צריכים לתת, לאט ובהדרגה כדי להיות מאושרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)