איך סולחים ושוכחים???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך סולחים ושוכחים???
    :(
    05/06/2007

שלום לכן,
    אני סטודנטית ויש לי חבר כבר כשנתיים, היחסים שלנו טובים מאד ויש לנו כוונות רציניות ביותר, אך השבוע קרה דבר גדול עבורו -התגשם חלומו של חברי והוא התקבל למקום עבודה במערכת הביטחון (לא אפרט) שכ''כ רצה להתקבל, אני כ''כ לא רציתי שיתקבל ואפילו קיוותי שלא, אני יודעת שזה נשמע קצת מרושע אבל אני רציתי שילמד באקדמיה כי הוא בעל יכולות ואינטילגנציה גבוהות.
    אני ממש מתוסכלת מכך, אני תומכת מעודדת אבל מאד מאד קשה לי להיות שלמה עם המציאות הקיימת למרות שאני משתדלת מאד מאד.
    כל העניין התחיל בשבוע שעבר ,כשחברי לא ידע בדיוק מתי יודיעו לו האם התקבל או לא במשך שלושה ימים שינו דעתם כ3 פעמים ביום, הוא היה מבולבל מרוב שרצה שהתשובה תהיה חיובית, אני ידעתי חלקית מה קורה עם מקום העבודה אך לא סיפר לי את כל הסיפור כי "לטענתו: רצה לעשות לי הפתעה וחיכה עד שהנ'ל יהיה בטוח" אני קלטתי ישר מהרמזים וכ''כ נעלבתי ממנו שלא סיפר לי בהתלבטויות ובבלבול שהיו לו שממש לא רציתי לדבר איתו, הוא התנצל עשרות עשרות פעמים וקיבלתי אותן.
    הבעייה היא שאני מטבעי בן אדם שקשה לי לסלוח ולשכוח וכן קשה לי לקבל את מקום העבודה החדש שיהיה עתידו, בעצם עתידנו, ואמנם עברו כמה ימים אבל אני מרגישה כי אני "נדלקת " מתעצבנת בלב מכל דבר הכי קטן ואני לא יודעת איך לפרוק את כל המטען ולהטעין עצמי מחדש, איך להתרוקן מהמשבר הזה???? אני אוהבת מאד את חברי ולא רוצה שחס וחלילה ניפרד בגלל דבר כזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך סולחים ושוכחים???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לשכוח ולסלוח זו לא הנקודה...

דורית כהן
    06/06/2007

תראי, יש כאן שני דברים. האחד - הפער ביניכם לגבי לקיחת העבודה שלו בתחום הבטחון, שזה משהו בסיסי שמפריע לך היום ויש להניח שיפריע לך עוד יותר בהמשך החיים המשותפים. הנושא השני הוא התקשורת ביניכם.
    לדעתי את כל כך לחוצה ומתוסכלת מן הבחירה שלו, אבל מרגישה חסרת אונים ושזה לא פיר לכעוס עליו על כך, ואז את מוצאת עילה אחרת לכעוס עליו - שהוא לא שיתף אותך במיידי.
    אני מוכרחה לומר שלא הבנתי למה את כועסת עליו. מה שהצלחתי להבין ממך הוא שנעלבת שהוא שיתף אותך רק אחרי שקיבל תשובה ברורה, ומכך שלא שיתף אותך תוך כדי ההתלבטויות והלחץ שלו.
    צר לי לאכזב אותך. אם מה שכתבתי הוא נכון, אני מציעה שתבחני דווקא את עצמך, ולא אותו. כי יש לי הרגשה שיש לו סיבה טובה לא לשתף אותך - כי התגובות שלך מאוד רגשיות, וחזקות, ואולי הוא נמנע לשתף אותך בדברים שלו כדי לא לקבל ממך את התגובות החזקות האלו שהוא אינו יודע איך להרגיע אותן, וזה רק מוסיף לחץ לחיים שלו.
    לדעתי אם דווקא את תמצאי דרכים להרגיע את עצמך, ולא להתרגש כל כך כאשר קורים דברים בלתי צפויים או שאינם לטעמך, את תראי שיהיה לו הרבה יותר קל לשתף אותך במיידי ולהתייעץ איתך על כל דבר. זה לא בריא לבנות יחסים על מצב שבו אחד מבני הזוג נמנע לשתף כי הוא נזהר שלא לפגוע, או לא להדליק את האש.
    לגבי הבחירה שלו: כמובן שזו זכותו לממש את עצמו ולהיות נאמן לעצמו, ומאוד יתכן שתוך כמה שנים הוא יצא מטעם העבודה ללימודים, אבל חשבי טוב אם את יכולה להיות שלמה עם חיים לצידו, חיים שמן הסתם יכניסו אותך ללחץ והלחץ הזה יעבור גם אליו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית היקרה,

:(
    06/06/2007

שלום דורית,
    קודם כל אני מודה לך מאד על התשובה הרצינית שהחזרת לי, זה גרם לי להסתכל על עצמי באור אחר, תודה שחווית דעתךהמקצועית. אני מטבעי לחוצה, משקיענית, טוטלית, וחייבת להיות במרכז העניינים כלהזמן ומכאן אני מאמינה שהכל נובע. אולי אני תלותית מדיי???
    אני אקח את דברייך לתשומת ליבי ואנסה להירגע...ולהיות שלמה באמת עם בחירתו....
    כרגע, מבחינת חברי שום דבר לא התשתנה במערכת היחסים שלנו והכל ממשיך כרגיל למרות שהוא מבין את ומכבד את דעותיי ומבין שייקח לי זמן להסתגל. דיברנו הרבה בימים האחרונים על הנושא.
    אני מקווה שהאהבה תנצח ואני אשלים עם המצב הנוכחי, כי אם חברי יהיה מאושר אנחנו נהיה מאושרים ביחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו