מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתגלית23/05/2008
שלום,
אני בת 26 הוא בן 30 יוצאים חודש יחד פחות או יותר.
הכרנו דרך האינטרנט..הוא עדיין רשום שם ולא חסם את כרטיסו..אני שמתי לב שהוא עדיין נכנס לאתר שאלתי אותולעניין זה אמר לי שהוא נכנס סתם ולא יוצא עם אחרות חוץ ממני..לי זה מפריע אבל לא מעלה את זה שוב למרות שאני מאמינה לו שבאמת לא יצא..תחושה..
הבחור מראה נכונות, יוצאים, קונה מתנות ומראה יחס חיובי.
הבעיה מתחילה כאן הוא כנראה וסביר להניח רוצה להעלות שלב ביחסים ביננו שאבוא לישון אצלו (הוא גר לבד)אני מרגישה מצד אחד רצון כן ללכת מצד שני משהו עוצר אותי .(העניין שהוא עדיין מצוט'ט שם מפריע לי)
אתמול רצה שאבוא סירבתי (גם לא הרגשתי במיטבי ) אז תגובתו הייתה בעצם פרצופים וחוסר תקשורת..יש לי תחושה שהוא גם לא יצור קשר כי התחושה הייתה שממש ביאסתי אותו..בקושי הוציא הגה בדרכנו חזרה.
מה עושים? האם יהיה נכון לישון אצלו? אני בכלל לא יודעת האם ראוי שאני אתקשר אליו?
אתמול בערב כשחזרנו שלחתי לו הודעת לילה טוב ולא חזר..מה שלא קורה אף פעם.
מבולבלת ....
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת בניית היחסים
דורית כהן28/05/2008גלית היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה אליך. את מדברת על תחילת בניית יחסים עם חבר פוטנציאלי, כאשר עדיין אין מחוייבות, ואתם בשלב שכל אחד בודק שני דברים, לפחות: איך הוא עצמו מרגיש כלפי בן הזוג החדש - עד כמה יש התרגשות, פרפרים, ציפייה, רצון לבלות כל רגע פנוי יחדיו, עד כמה יש משיכה מינית, עד כמה נעים לשוחח יחדיו, והבדיקה הנוספת: איך הוא מתרשם מהתנהגותו של בן הזוג כלפיו - עד כמה הוא יוזם, מזמין, מתלהב, מחוייב, משקיע, מחזיר טלפונים, עומד במילה שלו, וכמובן - איך הוא בתור "בן אדם" - מה הן תכונותיו ואופיו.
מכיוון שכל אחד מביא את נסיון העבר שלו, לטוב ולרע, אל שלב ה"מבחן" הזה, מאוד כדאי לקחת את הזמן הזה בסבלנות, בהבנה: מצד אחד לא לעשות עניין גדול מדברים שקורים, ומצד שני לא להתעלם מכל מיני סימנים שהאינטואיציה שלך משדרת לך, כדי להכיר כמה שיותר טוב את בן הזוג הפוטנציאלי ולהבין את התנהגותו ואת תגובותיו. כי אחת הסכנות בשלב הזה היא שאם את מתאהבת - את מסונוורת ואינך מבחינה כראוי בדברים שאחרים יכולים לראות אצלו. ההתאהבות גורמת לנו לעוורון מסוכן, וכדאי לנו להזכיר זאת לעצמנו מידי פעם.
לגבי בילוי הלילה אצלו, עלייך להיות שלמה עם עצמך ולהרגיש עד כמה את רוצה בכך מתוך עצמך, לעומת עד כמה את עושה זאת כי הוא לוחץ ואת חוששת לגורל היחסים אם לא תלכי בקצב שלו.
מכיוון שעבר כמעט שבוע - נשמח לשמוע ממך כיצד את מרגישה כיום, אם מתאים לך לשתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
גלית30/05/2008בוקר טוב,
ראשית, תודה על תגובתך.
התקשורת ביננו בסדר לכאורה.
נפגשנו מוצ"ש והכל היה בסדר.
הכרטיס שלו עדיין פתוח ולי זה מאוד מפריע דיברתי איתו בעניין זה הוא טוען שהוא לא יוצא עם אחרות "אבל אם זה מפריע לך אני מבטל את המנוי".
השבוע עשיתי לו תרגיל (צר לי שעשיתי פשוט הוא הביא את זה על עצמו אין בי אמון בו) שלחתי לו הודעה בתור מישהי אחרת והוא הגיב ויותר מזה המשיך לשיחת טלפון.
העניין הוא שאחריי העניין הזה "ירד" לי מהבנאדם..הוא לא יודע שזו אני..והשבוע קבענו להיפגש אתמול...לאחר שמסר לי שהוא ביטל את המנוי "כפי שהבטחתי"...אך בערב לא התקשר ולא יצר שום קשר אבל היה לו זמן להיכנס לאתר און ליין (לפי מה שראיתי)
אני לא יצרתי קשר וחושבת לסיים את הקשר הזה...למרות שהיום בבוקר גיליתי שהוא ביטל את המנוי.
מה לעשות???הרי אתמול חצי לילה גלשת באינטרנט לחפש משהו אחר מה?לפניי שייגמר???לא מובן לי ההתנהלות שלו..יש לי תחושה שהוא סתם "נחש" לא קטן.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי הגלישה וההיכרויות
דורית כהן01/06/2008היי גלית, תודה על שאת ממשיכה עבורנו את סיפור היחסים.
שוב, אני לא חושבת שהשקר שלו כה חמור, אפשר להבין שמצידו עדיין אין התאהבות ומחוייבות, ושזה לוקח לו יותר זמן מאשר לך. אין בכך משהו גורלי, כי לאנשים יש את הקצב שלהם להיכנס למערכת יחסים. כמובן עדיף היה אילו לא היה משקר לך, והיה מתנהג כמו גבר ואומר לך את האמת. אני במקומך לא הייתי מתעמתת איתו על הנושא, כדי לא לגרום לו לעשות דברים בסתר, מאחורי הגב שלך. עכשו הוא יודע שאת רגישה לנושא, והוא ירגיש צורך להסתיר מפנייך דברים מסוייים כדי לא להיכנס אתך לפייטים, ולא בריא להיכנס כך ליחסים. איך שאני רואה זאת - הייתי משתמשת במידע הזה לעצמי בלבד ומבינה מהעובדה שהוא ממשיך בהיכרויות שהוא עדיין לא סגור על היחסים איתי, ותו לא. זו לא סיבה לכעוס אלא פשוט לדעת, להביא בחשבון.
עכשו הרי הוא יכול לסגור את הכרטיס הנוכחי כפי שהבטיח לך אך לפתוח חדש בשם אחר, מאחורי גבך, ולא תדעי, נכון? בעיני, מי שהתרגל להשתמש באתרי ההיכרויות יתקשה להפסיק עם כך בגלל החידוש והריגוש הכרוכים בכך, אין זה מעיד בהכרח על עוצמת היחס אלייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה לעשות?
גלית01/06/2008תודה על התגובה.
אז מה אני צריכה לעשות בעניין הזה? כל הזמן לעקוב אחריו? להיות כמרגלת?
לא ברור לי מה הצעד הבא שלי? להניח לעניין ודי.
ואם באמת כפי שאת חושבת שהוא פתח כרטיס בשם אחר..איך אני אדע זאת ?הרי זה מעיד לי קצת שהוא לא רציני ולא מכבד אותי.
שורה תחתונה - אני בדילמה..מה עושים לחתוך?או להישאר איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמון קבלה ופתיחות
דורית כהן06/06/2008גלית היקרה, נסי לראות את בניית היחסים איתו כתהליך מתמשך ודינאמי, ולהביא בחשבון שכל אחד מכם מגיע מרקע שונה, מנסיון חיים שונה, ונוסף על כך מאוד יתכן שרגשותיכם אינם זהים על מימד הזמן. יש כאלה שמתאהבים מייד ובאופן טוטאלי, ויש כאלה שלוקח להם המון זמן לפתח רגשות אהבה. נסי להשתית את יחסיכם על אמון ועל קבלה ועל פתיחות, כדי שלא ייווצר צורך אצלו להסתיר דברים מפנייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"נעלם"...
גלית07/06/2008תודה על תגובתך וסליחה שאני שוב מציקה אבל אני די אובדת עצות.
ביום רביעי התכתבנו במחשב אמר שיש לנו בעיה על ההבדלים ביננו (אני מסורתית והוא חילוני) אמרתי לו שאפשר לפתור את העניין בשיחה גלויה ולהגיע לפשרה (רוצה שאשן אצלו בשבתות וכו') בערב דיברנו הכל היה בסדר אך לא העלנו את העניין שוב ..(רציתי בפגישה לדבר איתו פנים מול פנים)קבענו לכאורה להיפגש ביום חמישי לא יצר קשר..אני יצרתי קשר טלפוני לא ענה וטרם חזר אליי עד היום.
לא ניסיתי שוב להתקשר. מה דעתך? האם הוא צריך זמן לעצמו ל"בדוק" מחדש את הקשר? אבל למה להיעלם בצורה שכזו??או שהוא רוצה לגמור את העניין ככה??? לא ברור לי מה קרה פה פתאום? קשה לי להאמין שהוא מהנעלמים...
תודה מראש ושוב סליחה.
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני אשת בשורות, לצערי
דורית כהן08/06/2008גלית היקרה, לעניות דעתי, מתרבים הסימנים שהוא אינו דלוק על הקשר כמוך. במצב דברים זה הייתי מורידה הילוך וממתינה לצעד הבא שלו. אלא אם את לא יכולה לעמוד במתח ואז היי ישירה איתו כדי לקצר את ייסורייך. כלומר בידקי איתו ישירות מה כוונותיו ביחס לקשר. אלא שאני יכולה לומר לך כמעט בוודאות ששיחה כזאת לא תתרום להמשך הקשר, ואולי אף תזיק לו, אלא שיש בה כדי לקצר את ייסורי ההמתנה שלך. צר לי שאינני אשת בשורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)