בן זוג לא אוהב לעזור

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן זוג לא אוהב לעזור
    יעל
    09/03/2018

שלום :)
    אני ת 27 ויוצאת עם בן זוגי כבר 3 שנים ולא מזמן עברנו חגור ביחד בדירתו. הוא בחור טוב חם ואוהב. אבל יש משהו שנורא מפריע לי בו. הוא נורא מקטין ראש בנוגע לנושאים מסויימים ולא רואה את הדברים שאני רואה או שרואה ומעדיף להתעלם כי "אין לו כוח לעזור".
    אני לא אחת שמבקשת תמיד עזרה ומשתדלת תמיד לפתור הכל בעצמי. אך לפעמים אני צריכה את עזרתו לדוגמא ביקשתי ממנו שיקח אותי עם הרכב למרפאה שנמצאת בעיר אחרת (אין לי רישיון כרגע) כ20 דק' נסיעה ביום שהוא פנוי יחסית. ובהתחלה הוא ישר היסס כרגיל ואמר שאנסה להסתדר לבד כי יש פקקים לא בא לו להיתקע (בלי לחשוב שבאוטובוסים אני אסבול יותר). או למשל לבוא ולבחור איתי פריט לבוש מסויים בקניון "אין לו כוח להסתובב" לטענתו הוא לא חייב. כשאני כן עושה למענו את הדברים האלה ומקלה עליו בהמון מובנים. כנל לגבי המטלות בבית, משום מה לי זה יותר חשוב ממנו, כשמדובר בכלל בדירה שלו. דוגמא נוספת למשל כשאחד מההורים שלו צריכים עזרה במשהו (תיקון טלפון, שטיפת כלים, הרמה של שקיות מהסופר) הוא לא נרתם ישר לעזור אלא אם משיהו יעיר לו וגם אז הוא מקטר ועושה בכוח. גם שאר האחים שלו כאלה. ואני נורא שונה ממנו אני תמיד אוהבת לעזור גם בדברים שאינם נוגעים בי ישירות. אני חא יודעת איך לגרום לו לרצות לעזור לי ולא להרגיש כל פעם שהוא עושה לי טובה בכוח!! הרי זוגיות זה הדדיות בכל המובנים ואיתו אני לא מרגישה ככה לפעמים.

תודה והמשך יום מקסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג לא אוהב לעזור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גישור על פערים בתפיסת ערך השותפות

אוראל שופן
    28/03/2018

היי יעל,
    נשמע כי קיים פער משמעותי ביניכם בתפיסה של ערך השותפות ובכלל בנוגע להתגייסות לעזרת האחר וכי זה מפריע לך.
    אני חושבת שבאם קיימת נכונות מצד בן זוגך להפוך אותך למאושרת יותר, בהחלט ניתן לעבוד על הנושא דרך עבודה זוגית, להעלות את הנושא הזה למודעות ולמצוא שפה משותפת או אפילו שגרת התנהלות ברורה שמצד אחד תסייע לך סביב התחושות שאת חווה כשהוא 'מקטין ראש' והפרשנות שלך להתנהגותו לא תהיה שלילית, ומצד שני תביא אותו לפעול יותר למען ובשותפות גם אם 'אין כח'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו