מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה בנושא יעוץאמנון ותמר25/05/2008
אנחנו זוג צעיר (23, 29), ביחד שנתיים, מתגוררים כשנה באירופה (שם אנו לומדים).
אנו אנשים מאד שונים, גדלנו בסביבה שונה ובמשפחות שונות, אני בדרום והיא בצפון, אני דתי והיא חילונית.
במהלך הקשר ניסינו לגשר על הפערים בינינו, ועל חלקם הצלחנו.(יש לציין שבמחשבות שלנו לגבי זוגיות ומשפחה, יש דמיון רב ורצונות משותפים ).
כבר בשלבים הראשונים של הקשר נתקלנו בבעיות שונות, שהלכו והתעצמו עם הזמן. בעיות שלמרות הנסיון שלנו לפתירתם, והפתיחות הרבה ששוררת בינינו, והשיחות הרבות בינינו, לא נפתרו. כיום המצב הוא כזה שלמרות שאנו יודעים להצביע על הבעיות ולהגדיר אותן (אנו גם מסכימים עליהם), אין אנו מרגישים שיש בידינו את הכלים לפתור אותן.
הבעיות הן בנושאים שונים: יחסי מין, זוגיות מחוברת אל מול עצמאות אישית, יחסים בין אישיים.
הבעייה העיקרית שלנו בנושא טיפול היא הזמנים,הזמן שלנו בארץ מוגבל יחסית..אנו מגיעים לארץ, לחופשת סמסטר מאמצע יוני עד אמצע ספטמבר (פחות מ3 חודשים). שאלתנו היא האם יש טיפול קצר מועד יחסית אשר נוכל לעבור במשך תקופה זו (טיפול בהייביוריסטי אולי)שיוכל לגעת בנושאים השונים,לעזור לנו בפתרונם, ולתת לנו כלים להמשך הדרך .
בתודה מראש על התשובה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ זוגי קצר מועד - קוגניטיבי
דורית כהן28/05/2008מה שאני מציעה הוא לחפש ייעוץ ולא טיפול, עם דגש על למידה, כך שתצאו עם "ערכת כלים" ועם תובנות. הסבירו את מגבלת הזמן דרך הטלפון, אך חפשו מישהו שכבר דרך שיחת הטלפון איתו אתם מרגישים שהוא מתאים לכם. דברו עם מספר יועצים לפני שאתם מחליטים, כי יהיה לכם קשה יותר לעבור מאחד לשני אם לא תרגישו נוח עם היועץ שתבחרו. לא ממליצה על כיוון ביהוויוריסטי דווקא, זה מתאים יותר לטיפול בבעיות התנהגות אישיות ספציפיות. אני מציעה לחפש בכיוון קוגניטיבי, כי מאוד חשוב בזוגיות ליצור הבנה וקבלה של השני, וחשובה מאוד הפרשנות שאנחנו נותנים לכל דבר שקורה. שיהיה בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)