מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קצר בתקשורת הזוגיתמאיה07/06/2007
שלום
בחצי השנה האחרונה אני חיה עם בן זוגי ומאז מעבר המגורים ביחד עלו בעיות ביחסים. אפשר לאמר שהפסקנו לקיים יחסים מיניים וזאת למרות שהוא מרבה להיכנס לאתרי פורנו. בתחילה הוא היה מעוניין לצפות איתי
בסרטים כחולים אך זה לא עניין אותי ואולי היום זה יעניין אותי אם זה עשוי לתרום למיניות בינינו. הוא גם נואש מזה שלא קורה בינינו כלום למרות שהוא לא יוזם משהו כלל,נראה שאני תמיד זו שיוזמת.לפי מה שקלטתי נראה שהוא מעוניין שאני זו שיעשה את הסקס איתו כאשר הוא ישאר סטטי וזה לא מושך בעיני. אחרי כל הפעמים שניסתי ליזום איתו סקס והוא נשאר אדיש ולא הגיב בצורה כלשהי אני מצידי התייאשתי ועזבתי את זה למרות שפה ושם הזכרתי לו את הבעיה והוא כתגובה אמר שכל פעם שהיינו מקיימים יחסים אז הייתי מתלוננת בפניו בכאבים והוא חושש שזה יקרה שוב או שלא הייתי מסופקת שזה היה נגמר מהר.
הוא מצידו אחרי הסקס היה בורח למחשב, ואני זקוקה יותר לזמן אינטימי
משותף עם פינוקים חיבוקים וליטופים אחד לשני. הוא עייף בשביל זה.
אני מצידי יכולה לוותר על החדירה אבל חסר לי המגע.
בנוסף לכך הוא גם מפגין אדישות רבה לעניין הנקיון בבית ונראה שלו איכפת לו לחיות בזוהמה. למרות שהוא אמר שהוא יעשה את הכלים והכביסה זה קורה רק שמתחשק לו ויוצא שאני עושה בסוף את כל מה שקשור לבית.
הוא הביא גור כלבים והוא בקושי מטפל בו חוץ מלהביא לו את האוכל שלו,כשביקשתי ממנו אתמול בלילה לצאת איתו לטיול הוא אמר שאין לו כח אז אני עשיתי עם הכלב מיני טיול כי פחדתי בסביבה שלי להסתובב יותר מידי.
בעיה יותר חמורה היא שלמרות שהוא אומר שהוא אוהב אותי נראה שהוא תמיד מנסה להתחמק ממני: כאשר הוא בבית הוא תמיד מול הצג אם זה המחשב או הטלוויזיה כך שאני חוזרת הביתה בשעות הערב מהעבודה אין באפשרותנו לדבר הרבה. ואם כבר הוא לא מול הטלוויזיה או המחשב הוא ישן.
נראה שרוב הבילוי המשותף שלנו תמיד קורה שאנחנו בחברת אנשים ונדיר שיש לנו רגעים אינטימיים ביחד. הוא תמיד מחפש לצאת עם זוגות חברים ומצידי אין לי בעיה אם זה מידי פעם אך כאשר זה כבר בא על חשבון הזוגיות שלנו אני רואה בזה מיותר.
אני ממש נואשת אני כותבת עכשיו אחרי שאתמול הכרזתי בפניו שאני נפרדת ממנו אם הוא לא סוגר את המחשב ומקדיש זמן לזוגיות שלנו, אך הוא מצידו המשיך בשלו ואני הלכתי לישון לבד
אך אחרי זמן מה של שינה הרגשתי שהוא הצטרף למיטה וחיבק אותי כאילו הכל נשכח מבחינתו ואני ניסתי להתנער מהמגע.
מה עושים במצב זה?אני אוהבת אותו,אבל נראה שכבר אין בינינו משהו במשותף,הוא לא מוכן לשנות כמה דברים בשבילי.
הוא אף אמר שהוא לא אוהב שאני מחלקת לו פקודות,אז אני מצידי אמרתי לו אתמול אחרי שהכרזתי שאני רוצה להיפרד שלא יעשה כלום,ושאני לא אבקש ממני יותר כלום.אך אמרתי לו שאני גם לא אכבס לו את הבגדים ואם הוא חי בשביל עצמו כפי שהוא טען אז גם שידאג לעצמו כי נראה לי שאני התחלתי לתפקד יותר כמטפלת ועוזרת ופחות הרגשה של נשיות מינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצר בתקשורת
יהודה איילון08/06/2007שלום לך
נשמע לי שבן זוגך עסוק מאד בעצמו, בתסכולים שלו ואינו יוצר קשר רגשי או מיני אתך. הוא מצפה שאת תחזרי אחריו, שזה בסדר עד גבול מסויים, כי יחסים אמורים להיות הדדיים. אבל מהסיפור שלך לא נראה לי שהוא מוכן לחזר אחריך וגם לא ממש מגלה בך עניין. (כמובן, זה הסיפור שלך. לא ברור מה הוא היה מספר על יחסיכם.)
את אומרת שאת אוהבת אותו - אולי כדאי שתבהירי (לעצמך) מה את אוהבת בו, כי מהתיאור שלך הוא לא מצטייר כמי שמעורר יחס חם כלפיו.
האם שיתפת אותו בכוונותיך לעזוב אותו? איך הוא הגיב?
אשמח לשמוע עוד.
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר?
שיר08/06/2007הייתי רוצה להגיב ברשותכן...
מאיה- הזוגיות שלך מזכירה לי מאוד את הזוגיות שלי עם בעלי. מאוד חסר לי היחס, המגע החם, השיתופיות אם במטלות של הבית ואם במה שעובר עלי במהלך היום- רוצה שיהיה לי עם מי לדבר!
ההבדל העיקרי הוא שאני נשואה לו כבר, אני מציעה לך לשקול לעזוב אותו, כל עוד אינכם נשואים- זה קל ופשוט.
מה לעזאזל הוא מוסיף לך לחיים? חשבי טוב....
יש לי תחושה שהוא לא ישמח לשמוע זאת ממך ולא בגלל אהבתו אלייך (אם היה אוהב היה משקיע בך יותר) אלא בגלל שכ"כ נוח לו איתך, הרי עושה את הכל בשבילו והוא צריך רק לבוא וללכת...
מגיע לך יותר. אני כבר עם חבילה (שתי ילדות), בהצלחה... ;)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מדי היבטים של הזוגיות חורקים
דורית כהן09/06/2007מאיה יקרה, אני מוכרחה לומר שיש לך, או בעצם לכם, "מזל", כי אי ההתאמה שלכם נחשפה כה מהר...צר לי על הציניות, אבל לא נראה לי שיש טעם להיאחז ביחסים האלו, כי הם חורקים ביותר מדי תחומים: סקס, מגע גופני, (שימי לב שאני מבדילה בין השניים, כי סיפרת כמה את אוהבת חיבוקים וקירבה), בילויים משותפים, שיתוף פעולה במטלות הבית, וכמובן - תקשורת. הפיקי את הלקחים מן המערכת הזו ושנסי מותנייך לקראת הזוגיות הבאה.
מה שכן, הייתי מנסה ללמוד מן הבעיות שהתעוררו בתחום הסקס, כי הכאבים עליהם דובר והאמירה שלך שהיית מסתפקת במשחק מקדים ללא חדירה, יחד עם ההתקפלות שלו והחשש שלו ליזום - כל אלו מצריכים גישה אחרת, שבה תהיה קודם כל פתיחות מאוד גדולה בתקשורת ביניכם, כדי לתת פידבק זה לזו. יתכן שכבר יהיה קשה מדי ליישם תקשורת פתוחה עם בן הזוג הנוכחי אבל עם בן הזוג הבא, אמצי לעצמך ואת יכולה גם לשתף אותו עד כמה זה חשוב - דיבורים ופידבק מן ההתחלה. אגב, אם את חושבת שניתן לבנות מחדש תקשורת פתוחה עם בן הזוג הנוכחי - אולי ייווצר פתח לשיפור, הייתי מציעה זאת על ההתחלה, ולא עשיתי זאת מכיוון שגם שאר ההיבטים של הזוגיות נראים גרועים, ולא ראיתי משהו טוב להיאחז בו. אגב, אם את כן רואה גם דברים חיוביים בו - שלא כתבת לנו עליהם אולי כי היית מלאה במחשבות השליליות - אז שווה לנסות ולאמץ בכל זאת את המלצתי לבנות תקשורת פתוחה איתו, כנראה בעזרת ייעוץ, ולראות עד כמה זה יכול לשפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)