מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה עצהנועם29/05/2008
אני בת 21, היה לי חבר במשך שנה והוא נפרד ממני לפני חצי שנה, הפרידה הייתה נוראית, באמת, הייתי שבורה, לא הפסקתי לבכות במשך חודשיים. ואז... המצב השתנה שהמאמן כושר שלי (בן 45) ואני מאוד התקרבנו... בזכותו שכחתי את החבר לשעבר והתגברתי לגמרי, התחלנו לשכב (וואי זה נשמע נורא בגלל ההפרשי גילאים האלה) ואנחנו ממש אוהבים אחד את השני.
אני יודעת שזה יגמר ברגע שאני אכיר מישהו בגילי כי אין שום סיכוי שהקשר הזה יתקדם לאיזשהו מקום.... אני גם מסתירה את זה מכולם כי אני יודעת שזה לא הגיוני מה שהולך פה... אבל- פשוט כיף לי!! טוב לי כמו שבחיים לא היה לי!!!
זה נראה לכם בסדר להמשיך עד שיהיה מישהו חדש או שזה חולני?
אולי התאהבתי בו כי הוא העלה לי כל כך את הביטחון אחרי הפרידה וזה סתם נראה לי שהתאהבתי בו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להוסיף משהו
נועם29/05/2008זה לא קשר שמתבסס רק על סקס, אנחנו פשוט תומכים אחד בשני ועושים טוב אחד לשני, כמו "שתי נפשות תאומות" (הביטוי כל כך נכון ומתאים) וזה ממש ככה!!
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשתתפכחי... תתפקחי! J
סיגל29/05/2008יקירתי, את חופרת לך בור. אני בטוחה שטוב לך עכשיו. אבל עם מבט מפוכח לעתיד- לא מחכה לך עתיד וורוד. וכשתתבגרי קצת והוא יזדקן הרבה ותישארי לבד.. אחרי שהאהבה תישקוט ויבואו המטלות.. הוא כנטל... תצטערי על הזמן שביזבזת. בנוסף, סביר שכבר עכשיו אתם שניכם לבד בלי תמיכת חברים או משפחה. כמה שנים תוכלי לשמור סוד? כמה שנים תוכלי לחיות אך ורק איתו? כל אדם זקוק לסביבה חמה, והוא כאדם יחיד לא יוכל לספק לך את כל הצרכים תמיד, ובטח ובטח שלא כשיתבגר. באופן יחסי, עם חלוף הזמן יחס הגילים רק יורגש יותר ויכאיב.
עצתי הכנה: נתקי קשר. לפחות רומנטי. וכמה שיותר מהר - יהיה לך קל יותר.
על פי כתיבתך, את לא שלמה עם הזוגיות הזו. יש לי רושם שאת בחורה חכמה ולא נוטה לעשות שטויות. תקני אותי אם טעיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
נועם29/05/2008לא הבנת אותי נכון!!!
זה ברור לי לחלוטין שזה לא קשר שימשך לנצח, רק עד שאני אכיר בחור חדש או שאני אהיה מוכנה לקשר רציני באמת.
השאלה היא אם זה בסדר רק להישאר בקשר ולהנות, באופן זמני, ממש לא לטווח ארוך!!! אין סיכוי, אני רוצה מישהו בגילי, לא מישהו שעוד כמה שנים יהיה זקן ואני אצטרך לטפל בו, מה פתאום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי בכל מקרה לא נכון מלכתחילה...J
סיגל29/05/2008נועם יקרה, גם אם לא לתמיד, את חושבת שנוח יהיה לך לעורר בו תקוות שווא? כמה נוח לך להיות במחיצתו כשאת יודעת שאת לא רצינית כלפיו? ומי יודע לאן היחסים יתפתחו? את עשויה עם הזמן לחוש תלותיות בקשר ויותר ויותר קשה יהיה לך לסיים אותו. את חושבת שתוכלי במקביל להכיר ולהינות מקשרים עם בני גילך? רק כשמתנקים מקשר אחד, אפשר "להיות", אבל ממש להיות בתוך קשר אחר. למרות שבא לך לטרוף את כל העולם. תתמקדי במה באמת נכון לך ואיזה עתיד את רוצה ורואה לעצמך, דברים לא יקרו מאליהם, אלא אם את ורק את תתכוונני לצרכים שלך.
בכל מקרה, אני במקומך... הייתי פותחת פרק חדש ולא מתמהמהת. קחי לך שבוע. שבועיים. תיהני לך מרגעי החסד איתו, אבל יידעי אותו שזה לא לאורך זמן ושכרגע השיטה "השתמש וזרוק" עובדת אצלך. שוחחי איתו וצאי לדרך חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיגל
נועם29/05/2008סיגל מתוקה, תודה רבה, זה באמת מה שגם אני חושבת פשוט קשה ליישם את זה.
גם לו זה ברור שזה "דפוק וזרוק"חח הבהרתי לו את זה מההתחלה שאני לא רוצה קשר איתו לטווח ארוך.
אני באמת אסיים את זה כמה שיותר מהר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיזיזים?
דורית כהן01/06/2008נועם יקרה, אני מסכימה עם סיגל.
די ברור ששיחסים איתו שימשו לך תרופה מתוקה ועזרו לך לצאת מן הדכאון לאחר סיום היחסים עם חברך הקודם. אם את יכולה לשלוט בכך - סיימי זאת בהקדם. אלא אם שניכם מאוד מודעים לזמניות של היחסים ושניכם מרגישים שמתאים לכם להישאר בקשר של "יזיזים", ללא מחוייבות. גם זאת אפשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי דורית
נועם01/06/2008מזתומרת יכולים לשלוט בזה?
תראי, אני מאוד מודעת לזמניות של היחסים האלה, זה באמת ברור לי שזה לא הולך להתפתח ולהתקדם לשום מקום, עם כל הכאב שבדבר.
גם הוא יודע את זה, דיברנו על זה כמה פעמים. הוא רוצה את טובתי (שמגיע לי מישהו בגילי שלא יהיה נטל בשלב מסויים) אבל אני חושבת שזה לא הוגן כלפיו כי הוא מבחינתו אם יכולנו להיות ביחד לתמיד אז הוא לא היה חושב פעמיים... מבחינתי- הלוואי שיכולנו והיינו באותו הגיל אבל זה לא יקרה ולכן אני יודעת טוב שזה לא ימשיך.
האמת שאני לא יודעת אם אני כבר יכולה לשלוט בזה כי נקשרנו כל כך חזק אחד לשני ואני לא רוצה לצאת מהקשר הזה עכשיו כי טוב לי.. מתי להפסיק? עכשיו או ברגע שאני אכיר מישהו חדש?
אין לי מושג מה לעשות....
נועם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר גמור....
שני02/06/2008אם נוח לשניכם - אז בכיף
ואם את מודעת לכך שזה זמני - ואת לא נשבית באהבה הזו - אז עוד יותר טוב...
תעשי מה שטוב לך חמודה - ולא צריך להיות כבדים ולחשוב על העתיק מעכשיו. את צעירה. יש לך זמן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
נועם02/06/2008שני חמודה, זאת בדיוק התשובה שרציתי לשמוע!!!
כי בכל זאת כיף לי עכשיו... אחר כך יהיה כואב אבל עכשיו זה בסדר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטת לא להחליט.. וכבר מאבדת שליטה
סיגל J02/06/2008נועם יקרה, אם החלטת לא להחליט, כי את חלשה, כי צר לך עליו ואת לא נחושה מספיק לנטוש כעת את מערכת היחסים,, הרי בעוד זמן לא רב יהיה לך קשה שבעתיים. ואז מה? בינתיים את לא פוגשת את בני גילך, מסתתרת ומסתירה אותו מחבריך ומשפחתך.
אני בטוחה שאלו לא חיים שייחלת להם בזוגיות. הרי את ההחלטה כבר קיבלת - להפרד ואת רק רוצה שמישהו יחשוב בשבילך מתי לעשות את זה. אם לא תהיי נחושה עכשיו ותפני את השטח להזדמנות חדשה, לא תהיי פנויה להכיר מישהו חדש. ונראה שאת כבר "תקועה". את מחפשת מישהו שיעשה לך את העבודה... והנה קיבלת יעוץ לבלות עוד קצת וזה כל כך יותר פשוט לכאורה!!! וזה גם תשלום נפלא לו על שתמך בך בעת משבר...אבל את בכל זאת עושה עוול לך ולו כשאת מושכת את הפרידה. בסך הכל ככל שתדחי אותה - המשבר יהיה קשה יותר. זה כמו סדק לעומת קרע. זה טיבן של פרידות. הן תמיד קשות וככל שגוררים אותן הן מסתבכות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)