לא מבינה למה זה לא עובד

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא מבינה למה זה לא עובד
    ש
    06/06/2008

שלום לכולם,

אני בת 27, ואוהבת מאוד מישהו שפגשתי לפני קצת יותר משנה. כשהכרנו, נכנסנו לקשר שנגמר אחרי שלושה שבועות. הוא פשוט חתך בטענה ש"חסר לו מרכיב רגשי" (למרות שהוא נמשך אליי מאוד ושאנחנו מדברים בלי סוף), ואחרי חודש וחצי חזרנו לקשר ידידותי.
    לפני כחודשיים וחצי היה מקרה שבו הוא השתכר ושכבנו, ואז חזרנו להיות בקשר מיוזמתו. הפעם זה נמשך חודשיים, אני הייתי הכי מאושרת בעולם. הסקס היה נהדר, הרגשתי הכי קרובה אליו בעולם והיינו מדברים בלי סוף. כל כמה ימים ישנו אחד אצל השני. הקשר לא היה הכי איניטנסיבי, אבל הבנתי שזה בגלל שקשה לו להיות הרבה זמן עם אנשים, ונתתי לו את הספייס שלו. הוא אהב את זה.
    לפני כשבוע, הוא שוב נפרד ממני, בטענה שהקשר לא היה מספיק אינטנסיבי לטעמו, כי הוא לא הרגיש שהוא רוצה לבלות איתי כל הזמן. הא טען שאחרי שאנחנו קמים בבוקר ומבלים ביחד את הבוקר (עד 1-2 בצהריים), הוא מרגיש ריחוק ממני ואפילו ניכור. בגלל זה נראה לו שמשהו בקשר לו עובד, שאנחנו כנראה לא מתאימים. בכל מקרה, נישאר בקשר ידידותי, כי אנחנו כבר חשובים אחד לשני.
    אני לא מבינה איך זה יכול להיות, כי לי ברור שיש בינינו כימיה מדהימה, תמיד יש לנו על מה לדבר, ואני אישית הרגשתי מאוד נוח איתו וקירבה מאוד גדולה אליו (למרות מצבי הרוח שלו והספקות שלו). אני לא מבינה איך, באותו זמן, הוא יכול להרגיש כזה ריחוק ממני. פשוט אין שום סיבה הגיונית שזה לא יעבוד... תסבירו לי בבקשה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מבינה למה זה לא עובד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ההתאהבות לא תמיד הדדית...

דורית כהן
    06/06/2008

ש יקירתי, את מעלה את אחת החידות הגדולות שכל אחד שואל את עצמו: היתכן שאני מרגישה מאוהבת, פרפרים, הינמסות ורצון לבלות איתו כל רגע של שארית חיי, ואיך זה בכלל קורה שזה לא לגמרי הדדי?!!!
    ובכן, מנסיוני - זה בהחלט אפשרי!
    תארי לך, רק בתור דוגמה חלקית, ששני אנשים מגיעים למסעדה טובה. האחד מורעב כמה שעות טובות, וגם ימים לפני כן לא אכל אוכל טעים כלל וכלל, והוא מוצא את המסעדה מקום נפלא, עם ריחות משכרים, והטעמים נפלאים בעיניו. ואילו השני מגיע לא רעב במיוחד, וממש אתמול בילה במסעדה אותה מאוד אהב, ואך הרגיש לגביה שמעולם לא היה במקום כה קסום ומיוחד...הוא ימצא את אותה מסעדה בתור משהו רגיל, שלא מזיז לו הרבה.
    אנחנו יצורים שכל הזמן משווים. מאוד יתכן שהבחור שלך חווה לפנייך אהבה מאוד חזקה שריגשה אותו והיתה יחודית בעיניו והוא משווה כל מערכת יחסים למה שהיה לו קודם. ואילו בשבילך - צירוף החוויות איתו הוא מאוד מוצלח ומרגש, ויש לומר - התאהבת בו לפי תיאורך, אך מה לעשות שהתחושות אינן הדדיות. הוא כנה איתך ולא משלה אותך וזה חשוב מאוד וייאמר לזכותו. יתכן ובמשך הזמן, אם יחסיכם יעמדו במבחן הזמן, הרגשות שלו כלפייך יעמיקו. כנראה שעליו גם להשתחרר מן האהבה הקסומה הקודמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. זה לא בדיוק מה ששאלתי

ש
    06/06/2008

אני לא מבינה איך הוא יכול להרגיש ריחוק וניכור, כשבעצם דיברנו על זה שנפתחנו אחד לשני, וסיפרנו הכל, היתה בינינו אינטימיות. הוא בעצמו אמר שבקשר הזה יש הכל, אבל הוא מרגיש ניכור כאשר הוא מבלה איתי הרבה שעות, לכן הוא חייב להתרחק.
    קצת רקע- הבחור בן 30, בפעם האחרונה (והראשונה) הוא היה מאוהב בגיל 17, בקשר שנמשך שנתיים. מאז היו לו קשרים קצרים, כאשר הקשר הכי ארוך היה 8 חודשים, ולא היתה בו אהבה לדבריו. הם גרו ביחד, אבל הוא טוען שהוא הרגיש שמח כשנפרד ממנה.
    וכן, בשבילי זו אהבה ראשונה. בגיל מאוחר :) ואני מופתעת מהעוצמות שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

ש
    06/06/2008

לא ציפיתי עדיין לאהבה או להתאהבות גדולה מצידו, אני הרי מכירה אותו ואני מציאותית. אבל לא ציפיתי גם לתחושת ניכור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כנראה בחור עם Issues

יונתן
    06/06/2008

הי אני לא פסיכולוג רק סטודנט לפסיכולוגיה אבל מהתיאור שלך נשמע לי שלבחור הזה יש בעיה עם קשר זוגי. אם הוא הגיע לגיל 30 בלי קשר רציני מעבר ל 8 חודשים אני חושב שיש לו עניינים לא פתורים וזה לא קשור אליך הניכור שלו. אני הייתי מהמר שיש לו קושי להתחבר לבנות זוג באופן כללי, פשוט אני מכיר בחור כזה שלא מסוגל להחזיק קשר מעבר לכמה חודשים. והיו לו כ"ך הרבה קשרים קצרים, הוא מת למצוא את האחת שלו אבל פשוט באמת נהייה אדיש לבחורות אחרי שהלהט הראשוני של ההתאהבות חולף. אמא שלו נפטרה בגיל צעיר וזה ברור שיש שם סוגיות לא פשוטות בעבר שלו שהשפיעו על מי שהוא היום. אני לא מכיר את הרגע של הבחור שלך אבל לדעתי העיה כאן היא בו ולא בך אז אל תלקי את עצמך על היחס שלו אליך. אני בטוח שרבות לפניך סבלו מהתופעה הזאת אצלו.

ניר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו