קשר זוגי רפוי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשר זוגי רפוי
    בן
    11/06/2007

הי, אני במצב קשה שאני יצרתי אותו, הכרתי בחורה מדהימה יצאנו כשלושה חודשים הכול נפלא-מהצד שלי לא היתה אהבה לה כן לי רק טוב איתה מתוך החלטה רציונלית שאלתי אותה אם היא רוצה להתחתן איתי והיא אמרה שכן, שלי חיכתה כול חיי ואני ייחלתי לבחורה שכמותה העניינים התפתחו עברנו אירוסין ומגורים משותפים לאחר כחודש נוסף ואז החלו אצלי מחשבות שמשהו חסר לי בקשר ההיקשרות הרגשית איתה -רגש אינדיבדואלי שמיוחד רק לה משאר הנשים בעולם לא נוצר אצלי רק הערכה והוקרה אדירה לבחורה שאין כמוה שאני לא רוצה לפספס היא מצידה ובצדק לאחר שעברנו אירוסין רוצה להתחתן אני לא שם אני מנסה לייצר את הרגש, מחכה שהוא יבוא יוזם חויות
    ורק אח"כ רוצה להתקדם, אני שואל את עצמי-למה זה לא בא עד עכשיו? איך מייצרים את הרגש האם צריך להמתין עוד אני רוצה כלכך לתת לה את עצמי כי היא באמת מיוחדת.
    שיתפתי אותה במצבי-אמרתי שאני צריך עוד זמן לקשר, ואמרתי שעוצרים את נושא החתונה
    היא גם חושבת מצידה, אנו במבוי ולא יודעים מה לעשות יודעים רק שלא רוצים להיפרד איך מייצרים את החיבור המיוחד הזה שייתן לנו להמשיך קדימה ובטוב?
    הכי קל בחיים זה להרים ידיים ולומר שזה לא הולך- אך שנינו לא רוצים לפספס ואני יותר מכל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר זוגי רפוי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות אליך

דורית כהן
    11/06/2007

היי בן,
    לא כתבת בן כמה אתה, ושאלה נוספת שאני רוצה לשאול אותך היא האם בעבר היית מאוהב במישהי? כלומר האם חווית מה זה נקרא להיות מאוהב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דורית

בן
    13/06/2007

אני בן 32 , ולשאלתך הייתי מאוהב בעבר,(לא ידעתי קשרים של זוגיות ארוכה-תקופות של מספר חודשים) ואני יודע לאיזה אושר זה מביא את האדם.
    בת זוגתי מאוהבת בי ואני רואה כמה טוב זה עושה לה.
    אתמול נפרדנו- רציתי פסק זמן לחשוב, לשקלל, לבדוק עם עצמי איך יכול להיות שאני לא מצליח להתחבר אליה בפן הרגשי .אני אוהב אותה כאדם על תכונותיה,ציינתי שטוב לנו ביחד, חברים טובים, אך זה לא מספיק לקשר חסר לי העומק, קשה לפעול מתוך מה שנכון לעשות כדי להביא אושר לאחר כשבפנים אני נלחם רוצהלעשות את הדברים מהלב מכוונה אמיתית. ועוד יום עובר ולא מגיע הרגש.
    נפרדנו- כי אני מרגיש ברע עם המצב וזה עושה גם לה רע. מבחינתה היא לא מוותרת הדלת עוד פתוחה עבורי אני מקווה שהיא לא תהיה לידי אני ארגיש בחסרונה.
    אומרים שיש ספק אין ספק אני מפחד שאני טועה לגביה, שאני אתעורר יום אחד ואגלה שלא הבנתי דברים נכון,היא כלכך בטוחה בקשר שלנו שיצליח
    להתחיל מהתחלה, באיטיות.
    אני מנסה לחשוב אולי יש לי בעיה אך תאמרי לי האם אפשר להכריח רגש להגיע? האם יש מתכון?
    האם כשהבסיס , נתוני פתיחה טובים אהבה חייבת לבוא אפשר לגרום לה לבוא להתבשל לאט?
    תודה על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תוותר על האהבה

דורית כהן
    13/06/2007

בן יקר,
    אתה נשמע אדם נבון מאוד ורגיש מאוד. האהבה מאוד חשובה לך בחיים על פי מה שאני למדה ממכתבך השני. אל תוותר לעצמך בנושא הזה. לדעתי נכון עשית שלקחת פסק זמן. אולי יקרה משהו לרגש שלך כלפיה מרחוק, אך אם לא - חפש מישהי שבה כן תתאהב. הספק המנקר הזה עלול להפריע יתר ויותר בזוגיות מתמשכת, גם לך וגם לה. זה לא מגיע לשניכם.
    בעבר, כאשר היו מנהגי השידוכים נהוגים (וגם כיום עדיין בהודו, למשל) נישאו זוגות ללא אהבה, ולמדו לפעמים לאהוב זה את זו. אבל כיום האפשרות להתאהב נעשתה חופשית וזמינה, וכולנו נחשפים לה על כל צעד ושעל, וזוהי אחת השאלות הבסיסיות שכל אחד שואל את עצמו תחת הכותרת - האם אני מאושר? אני חושבת שלפני דור או שניים - אהבה לא כל כך נכנסה במשוואת האושר, אבל היום היא נוכחת שם במלוא העוצמה, ורוב האנשים כבר שואלים עצמם עד כמה יש אהבה בחיים שלהם - עד כמה הם אוהבים את בן זוגם ועד כמה הם נאהבים.
    מאוד עצוב להתחתן ללא אהבה, להקים כך משפחה, ואחר כך לחפש את הריגוש הזה כל החיים עם מישהי אחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצה!!

בן
    13/06/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד נקודת מבט לאהבה

יהודית ברגמן
    14/06/2007

בן היקר !
    לדעתי צריך להסתכל על הבעיה שהעלית בזוית רחבה יותר ולא רק אם יש התאהבות או אין. ברור שאם יש התאהבות ופירפורים בבטן ובנוסף לכך מצאת אשה שאתה מאוד מעריך, מוקיר ושהזוגיות והחברות שלכם מדהימה - זה נפלא. אני מתרשמת שאתה, פרט לרגשי האהבה, מרגיש שמצאת את האשה המושלמת בשבילך. קשה מאוד למצוא את בן הזוג המושלם, וקשה עוד יותר לשמור על שלמות כזו לאורך שנים רבות של זוגיות. האהבה, הסערה, התשוקה, ופירפורי הבטן עשויים לחלוף במרוצת השנים ואז נשארים (או שלא) עם בן זוג שאיתו אין חברות. ולכן אומר כי האהבה היא מרכיב מאוד חשוב ביחסים אבל בהחלט לא הפן היחידי. כשאתה בא לבחון את היחסים עם אותה עלמה חשוב לעצמך על כל המרכיבים, על זה שהיא נפלאה, חברה, מקסימה, ושאינך רוצה לוותר עליה וכמובן שגם על הרגש שכל כך חסר לך. דמיין לעצמך את חייך איתה בעתיד הרחוק והחלט מה חשוב בעיניך יותר ומה חשוב פחות. כי , כפי שאמרתי, לא כל יום מוצאים חברה שמרגישים כלפיה מה שאתה מרגיש. ונקודה נוספת שאתה צריך לחשוב עליה, האם אתה לא מציב לעצמך רף גבוה מידי, רף כזה שאולי לא תמצא, ואז מה? תשאר לבד? או שתמצא תשוקה ותסתנוור מאשה אחרת, שלאחר תקופה - כשזו תדעך, תגלה ששאר התכונות שחשובות לך אינן קיימות בה ולא הבחנת בכך קודם? ואולי בעוד מספר שנים תצטער על כך שלא נשארת עם האשה שאתה כל כך מעריך ומעריץ ושטוב לך במחיצתה?
    אין כאן נכון או לא, רק אתה יכול להחליט מה נכון לך. ודאי שהתאהבות גדולה מאוד חשובה, אבל זה לא הגורם היחידי שצריך לחשוב עליו ביחסים לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית ובן

מיטל
    15/06/2007

שלום לכם קראתי את השאלות והתשובות שלכם וגם אני באותה בעיה רק שאני כבר יתחתנתי יש כל מה שאני רוצה בבן זוג בבעלי הוא פשוט מושלם בעיני אבל מעולם לא היתה היתאהבות ולדעתי סתם הרסתי לשנינו את החיים כי אנחנו נשואים פחות משנה וכבר בהליכי גירושין וזה לא נעים בכלל והיום שהפרידה כל כך קרובה אני מתחילה להרגיש קצת רגשות שגם הם לא ברורים אולי זה הפחד שאני לא ימצא מישהו שכל כך מתאים לי אבל בן שתידע לך שאם אין היתאהבות גם אם הזמן לא תיהיה אהבה בבית יהיו רק עצבים ומתחים ויכולה להיות גם שינאה אז לדעתי אל תחזור אליה כי זה שהיא תחסר לך לא אומר שתוכל לאהוב אותה אי פעם וחבל ליתחתן וליתגרש זה תהליך מאוד לא נעים בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה אתן חיות

עמית
    17/06/2007

אני לא יודעת איפה אתן חיות. מובן שרצוי להתחתן עם הבחור המושלם ומתוך אהבה. אני התחתנתי מתוך אהבה מטורפת לחברי ובגלל האבה הזו לא שמתי לב שהוא בחור עצל, שהוא לא חכם במיוחד, שהוא לא ממש בן זוג שיודע להעניק, הסקס איתו טכני לחלוטין, שיש לו אגו טריף אדיר וכל מה שהוא מחפש בחיים זה תשומת לב. הוא נראה מדהים וקל לחבב אותו, אבל בתור בעל זו נפילה אמיתית. היום אנחנו בהליכים. אני רק מקוה שבעתיד אראה קודם כל את האדם שאיתו אני רוצה לחיות באמת ורק אחר כך תגיע האבה. נשואין שבאים רק מתוך אהבה, בלי להתחשב באדם ובחברות שבאדם, דינם כישלון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו