מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מריבותרחל11/06/2007
אני אוהבת את חיי הזוגיים עד לרגע שבו אני פוגשת זוגות אחרים שנראים מאוהבים מאוד. לבעלי אין תקשורת רגשית גבוהה והוא מייצג את הזכר הסטריאוטיפי (שוכח תאריכים חשובים, לא מחבק ומנשק בפומבי, לא מנהל שיחות נפש...) למדתי לחיות בשלום ובאושר עם המצב בהסתכלי על חצי הכוס המלאה, עד שמגיע מצב שבו אנו שוהים זמן מסויים במחצית זוג שבו לגבר יש מודעות ריגשית גבוהה והוא מפגין את אהבתו לבת זוגו בפומבי מנהל איתה שיחות נפש מדבר איתה ברגישות ועדינות... ואז אני מרגישה שהקינאה אוכלת אותי, אני מתפרצת על בעלי וגוררת את שנינו למריבות עקרות ומרות והוא לא יודע על מה ולמה. אני לא יכולה להפוך אותו לבן אדם אחר (ואני לא בטוחה שאני רוצה שיהיה אחר) ואני יודעת זאת, הוא לא מבין את דרישותי ליותר רוך, מבחינתו הוא אוהב אותי ומעניק לי בדרכו (דואג שהרכב שלי יהיה תמיד תקין, מטפח גינה יפה לרווחתי ולרווחת הילדים, בונה מדפים חדשים למטבח, לא מגביל את ההוצאות שלי.....) ואני כפויית טובה מבחינתו שאין אני מעריכה.
כיצד להתגבר על רגשות הקינאה ההרסניות שגוררות אותי לדיכאון תיסכול ומריבות (לאחר חודשים של שקט ואושר)?
האם אני לא באמת מאושרת בחיי הזוגיים אם דפוס זוגי אחר יכול לערער את שלוותי?
אני אציין שיש לנו שני ילדים (ובן זוגי הוא אבא אוהב ואהוב מאוד)
אני מתקרבת לשלושים, אנו נשואים חמש שנים כשבשנה הראשונה היה מאוד קשה ביחד אבל משנה לשנה היחסים הולכים ומשתפרים והייתה צמיחה משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגיש כמוך
אורן12/06/2007קראתי בהזדהות את מה שכתבת. אצלנו המצב הוא הפוך. חלוקת התפקידים בבית מאוד ברורה ואני נוטל בה חלק מאוד לא מבוטל, אך כמו שאת אומרת חסר משהו, שיחות הנפש, להראות אהבה. אני לא חושב שצריך להכליל את הגברים בהתנהגות זו ועובדה יש גם נשים כאלו. אשמח להמשיך לשוחח על כך ב- [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שרואים מכאן לא רואים משם
יהודית ברגמן12/06/2007רחל יקרה, גם אם "הדשא של השכן נראה ירוק יותר" , את לא יודעת מה קורה מתחת לפני השטח אצל הזוגות שלכאורה נראים מאוהבים. בעלך מביע את אהבתו אליך בעטיפתו אותך ואת ילדיכם במרחב חומרי בטוח ויפה. את גם הוספת וציינת שמשנה לשנה יש צמיחה משמעותית ביחסים אף כי לא מוחצנים. כל אחד מאתנו בנוי שונה. יש שמחצינים רגשות ואחרים סגורים יותר ודרך ההבעה סולידית יותר. אל תנסי לשנות אותו ובוודאי שלא באמצעות ריב שגורם לריחוק והתבצרות בעמדה השונה. יש אפשרות להעשיר את חיי הנישואים בסדנאות זוגיות נחמדות, בהן באופן טבעי הפתיחות והתקשורת הרגשית נבנים אט אט ובנועם. תשמחי בחלקך, תקריני א ת פתיחות ורכות, ומצידו זה יבוא לבד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית
רחל14/06/2007אשמח לקבל תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבטא את האהבה
דורית כהן14/06/2007רחל היקרה, אני מאוד מסכימה עם מה שיהודית כתבה לך. כמו כן קראתי גם את תגובותיך לליאן, ומה שקורה לך הוא מאוד אנושי, טבעי, שכאשר את רואה גילויי אהבה אצל אחרים זה מתסכל אותך. אני נזכרת באחד בדברים הכי מרגשים ששמעתי מידידה, שבאנו לנחם אותה על מות בעלה האהוב.
היא סיפרה לנו על השתלשלות חיי האהבה שלהם. הוא היה מהנדס, ממציא שכזה, שהבעת רגשות היא ממנו והלאה. היא הרעיפה עליו המון אהבה, כי ככה היא בנוייה, ואילו הוא נמנע מלהראות ביטויים של אהבה כלפיה. יחד עם זאת היא ידעה לחלוטין שגם הוא אוהב אותה, אלא שזה תסכל אותה לא לשמוע ממנו שום דבר על כך. ערב אחד היא הרגישה מוצפת באהבה כלפיו והתמוגגה ואמרה לו: אוי כמה שאני אוהבת אותך! ותשובתו היבשה היתה: "זה מה יש". היא סיפרה שדווקא בשיא הפער הוורבלי הזה ביניהם, כאשר היה לה כל כך ברור שהוא אוהב אותה (מתוך שפת הגוף, ומחוות שהיה עושה למענה) - היא קלטה ש"זה מה יש", ושזוהי האהבה שלו, בדרך הביטוי המצומצמת שלו, ובבת אחת, השלימה עם המציאות הזאת וחיפשה ומצאה את ביטויי האהבה שלו בדברים אחרים.
מה שאני מנסה לומר כאן הוא שכאשר אנחנו מנסים לשנות את בן זוגנו, אנחנו מעבירים לו את המסר - איננו מרוצים ממה שיש, אנחנו לא מעריכים ולא מקבלים אותך כמו שאתה. וזה מהלך פתיחה שלילי שמשודר כלפיו אם תרצי ואם לא תרצי. ואדם שקולט ממך שאינך מרוצה ממנו - יכולות להיות לו תגובות מגוונות לכך: החל מלנסות לרצות אותך, וכלה בלהתמרד עוד יותר ולעשות דווקא.
יחד עם זאת, יצא לי לראות אנשים שלומדים להביע רגש ואהבה בעקבות סדנאות שונות. לא אצל כולם זה משהו שנשאר לאורך זמן.
אני דווקא חושבת שככל שאת תרעיפי יותר, בלי חשבון, וזה יהיה לו נעים, הוא לאט לאט יחשף לכך. אם פעם יצא לו משהו "רך" טיפה יותר מן הרגיל - תני לו לראות עד כמה זה נעים לך, וכך תעודדי אותו לעשות זאת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית
רחל14/06/2007ממש שמחתי לתשובתך, וכמו בעלה של חברתך, גם בעלי מהנדס וממציא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)