מתלבט האם להתגרש ??????????

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתלבט האם להתגרש ??????????
    אלירז
    18/06/2008

הנני נשוי 25 שנים,מזה כעשר שנים אני חש בתדירות הולכת וגוברת תחושת מחנק בבית ..אישתי אשר לא נטלה חלק בפרנסת המשפחה רוב השנים בילתה בבית וכל מעייניה היו נתונים להיכן אני עם מי ומה עושה ומתי חוזר..בסהכ ניתן לומר כי הייתי בעל טוב מסור מכבד וערכי .תמיד עשיתי כל שניתן כדי לרצות אותה ותמיד הרגשתי שאין גבולות למה שנדרש ממני ,לא יצאתי לפאבים ולא התהוללתי בתקופה האחרונה אני חש שאני רק רוצה לברוח מהבית חש מחנק כשאני מבלה במחיצתה ,במסגרת עבודתי אני נעדר המון מהבית ומרגיש שהמרחק עושה לי רק טוב ..לאחרונה הכרתי מישהי שהיא ניגוד הפוך למה שיש לי בבבית .אין לי ציפיות שמהקשר יתפתח לו פרק ב .
    אני מרגיש שהאהבה בבית נגמרה יש ניצוצות קטנים אולי רגשי אשם וחשש ממשבר גדול שיתרחש אם אעזוב את הבית מונעים ממני לעשות צעד שאני מרגיש שמתעורר כל פעם בעוצמה גוברת יותר ויותר . החחש הגדול מכל הוא ליחות מתוך פשרה כדי לא לפגוע בילדים או במשפחה או אפילו מנזק כלכלי ..
    הייתי בשיחות ייעוץ אשר גרמו לי להיות גלוי יותר ולאמר את אשר על ליבי ולמרות זאת עדיין ההתלבטות לא עוברת אני לא מרגיש שיש לי את תעצומות הנפש והרגש לפעול לחיזוק הקשר בבית
    אני מתלבט ומתלבט והזמן לא עושה לי / לנו טוב ...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבט האם להתגרש ??????????

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מזדהה

אננה
    18/06/2008

שלום לך, במקרה קראתי את הודעתך והזדהיתי עם כל מילה ...אבל בדיוק מהצד השני...
    אני נשואה 10 שנים שרובם נאלצתי להיות בבית כדי לטפח את שלושת ילדי הקטנים, לדאוג לקבלם מהגנים, לדאוג לארוחות,מקלחות,שעורים,גני שעשועים,חברים,ימיהול בית ונקיון שלא נגמר וכו' וכו'ללא שום עזרה או התחשבות מצד הבעל.
    הרבה מאוד מקומות עבודה נאלצתי לעזוב ולא בגלל עצלות,או חוסר כח נהפוך הוא...משרת אם היא בד"כ עד שעות הצהריים המוקדמות כך שהמשכורת היא מאוד נמוכה ואמנם לעיתים יש אופציה לשעות נוספות אבל זה מאלץ את הבעל לחזור מקדם מה שמעלה את העיניין (מבחינתו) שאם הוא מרוויח יותר אז לא משתלם שהאישה תבלה עוד שעות בחוץ...מה שמביא את האישה אחרי 10 שנים למצב של פספוס קריירה, של תשישות "מחיי הבית", לחוסר תקשורת עם הבעל שכמובן חוזר ככ מאוחר מהעבודה ואולי אפילו תהיות שאם הוא מבלה כל היום בעבודה עם אנשים ונשים אולי זו הסיבה לחזרתו בשעות אלו,
    גם אני כמוך עם "רגל אחת בחוץ", ומבינה כל מילה שאמרת...וגם אני מתחבטת בשאלה מה לעשות?!
    מאחלת לנו הצלחה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החיים כפשרה לאננה וגילת

אלירז
    23/06/2008

קראתי את תגובותיכן ..אכן ואתם לבטים אותם דילמות ..התחושה כצריך להמשיך מתוך אילוץ או מתוך מחשבה שאנו לא מעוניינים שהילדים ישלמו מחיר כבד או שאנו נשלם מחיר כלכלי כזה או אחר
    או שמא מדובר במשבר וזה חולף ואז מחכים עוד קצת לראות לבדוק להשתכנע אבל מה ..? הזמן ממשיך לצעוד ואופס עוד שנה חלפה ועד שנה חלפה והדילמות אותן דילמות והפנטזיות לחיות אחרות מרחפות להן ברקע .
    מנגד שיחות עם כאלה שהיו להם דילמות וחתכו והתגרשו ולמרות הקשיים קמו על הרגליים והסתדרו כלכלית וחברתית ופתאום פרחו נותנים שביב של תקווה .
    אני חושב שהחיים חזקים מהכל וכל יום שחולף אני מרגיש שאני יותר שלם עם עצמי ויותר חזק עם הרצונות שלי והדבר מבהיל את אישתי כי היא רואה שאני יותר דעתן ויותר שומר על "הזכויות שלי "
    עם כל הכבוד לייעוץ זוגי ..התנסיתי בשיחות והתחושה שלי שזה עזר ליועץ (כלכלית) יורת מאשר זה עזר לי אישית ..לסיכום אני חושב שההחלטה צריכה להיותר רציונאלית קרה תוך מבחן של הדברים ולא מיידית מתוך תחושות שכם אז יכולה לבוא חרטה על מחיר ששילמנו ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ממש אני

גילת
    19/06/2008

אני ממש מזדהה איתך ועם אנה שגם ענתה פה לפני.....
    אני גם אמא עובדת במשרה מלאה וגם אמא עובדת במשרה מלאה בבית ומטפלת ב-3 בנות מקסימות בעלי כמעט אף פעם לא בבית עד כדי כך שהוא יוצא כשישנים וחוזר כשכבר ישנים
    רוב מטלות הבית אני עושה וגם מה שמעבר אם זה בית ספר חוגים תורים לרופאים ובקיצור הרבה מאוד וגם אני לא מעשירה את עצמי בכלום,ולא יצאתי ללמוד אף פעם.....המצב הכלכלי לא מזהיר כלל
    ולאו דווקא באשמתי....לעומת זאת בעלי מוצא לו זמן עם כל העבודה ללכת לדוג לפחות פעם בשבועיים וכל שבוע נפגש עם החברה למשחק כלפים עד השעות המאוחרות...אין ביביסטר כי זאת
    אני!
    הכח ניגמר הרגשת הנצלנות מתעצמת ובעיית האמון וחוסר הכבוד למה שאני עושה פשוט מכאיבה
    אבל הכי מפחיד זה הצעד שעליו דיברת מה יהיה עם הילדים?איך נעמוד בזה?איך אני אגדל 3 בנות מבחינה כלכלית?....אז אולי שמישהו יגיד איך עושים אולי את הבלתי נמנע מבלי שאני והבנות שלי ניפגע???????

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

אננה
    19/06/2008

על זה נאמר "צרת יחיד נחמת רבים"!!!
    אולי צריך לתפוס אותם בוגדים ( שלי לפחות לדעתי עושה את זה) רק שכדי להוכיח צריך חוקר שעולה ה-מ-ו-ן ...
    לי בכל אופן אין מושג מה לעשות עם החיים, אולי יהיו קוראים שהיו בסיטואציה שיוכלו לעזור...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאוורר את הרגשות ואת הציפיות

דורית כהן
    19/06/2008

אלירז יקר, ראשית, אתה נמצא ב"חברה טובה", כמו שכתבו לך שתי הקוראות...תחושת המחנק שאתה מרגיש בתוך הנישואים היא בגלל שלא עשיתם התאמה של הזוגיות לשלב בו אתם נמצאים בחיים. בזוגיות ובהבנות שלכם הכל נשאר כמו פעם, אבל אתם כבר לא באותו מקום, לא מבחינת האהבה, המשיכה, החיבור ביניכם. כדי שתהיו יותר מאושרים יש צורך לאוורר המון נושאים עליהם אינכם מדברים כבר הרבה זמן, ורצוי לעשות זאת בתהליך ייעוץ מקצועי. זה דורש אומץ. התוצאות לא ידועות מראש ולא מובטחות, אבל תדע שאתה חלק מאוכלוסיה מאוד גדולה, וכל זוג יכול, לאחר איוורור הרגשות והציפיות, להגדיר מחדש את הזוגיות ותתפלא כמה חופש אישי יכול להיווצר כאשר מתחילים לעשות זאת.
    כרגע, כל נושא שאתה חושש לנגוע בו ולהגיד לה את רצונותיך - הופך להיות אנרגיה כבדה ומעיקה, מלווה בתחושה שלא ניתן לעשות עם זה כלום. אני מנחשת שיש ביניכם הרבה שתיקות. אני מציעה לאזור אומץ, להגיד לה שאתה חייב שינוי, אתה לא מאושר כרגע, ושאתה מעוניין לפתוח בשיחות, בלי לדעת לאן זה יוביל אתכם. או שהשיחות המקצועיות יפתחו מודל חדש של זוגיות שתתאים לשניכם, או שדרך השיחות תחליטו שאינכם רוצים להישאר בזוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידת אדמה בבית..(בהמשך לדורית)

אלירז
    23/06/2008

ראשית תודה על ההתייחסות .
    כמה מילים..
    אחרי שנים של שתיקה וספיגה של ביקורת הערות בקשות ,ומתוך רצון שהכל יהיה בסדר תוך תחושות לעיתים של מרמור ושל הקרבה ..לאחרונה החלטתי שעד כאן !! התחלתי לומר ,התחלתי לעמוד על שלי ,התחלתי לומר את אשר על ליבי ...
    מנגד אשתי הסתכלה עלי בתדהמה מה קורה כאן לעזאזל ..אחרי המון שיחות אל תוך הלילה היא מבינה שאני אולי השתניתי ועליה לעבור גם שינוי אחרי יהו פערים בינינו ..היא מבינה ומתקשה ביישום ,
    אני חש שאין לי מוטיבציה ורצון לפעול כדי שיהיה טוב יותר .אני מרגיש עייף ....
    תמיד כשעשיתי משהו התחושה היתה שאין גבולות וככל שאעשה הדבר לא ירצה אותה ..

כרעגע התחושה בבית היא של רעידת אדמה..
    הייתי בייעוץ (אישי) זה מיקד אותי קצת אולי אבל בדילמות לא התקדמתי
    באיזה מצב מחליטים שמדובר בסיבה מספקת וכדאי לחשוב על פירוק הזוגיות ???????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך מתמשך של שינוי

דורית כהן
    26/06/2008

תודה אלירז על הפירוט ועל גילוי הלב!
    הדברים לא קורים כל כך מהר...אתה התחלת לעבור תהליך שבו אתה עומד על שלך, נשאר נאמן לעצמך, לא סופג הכל. זה מצויין בכל מקרה, כי כך צריך להתנהג במערכת יחסים אינטימית. התחלת לקבל גם טיפול אישי.
    יש כאן שתי נקודות חשובות, לדעתי. ראשית, לפי מה שכתבת, אשתך לא עוברת תהליך של שינוי אלא רק "משתאה" מולך, ומוזרים לה השינויים שעוברים עליך. גם היא צריכה להיכנס לתהליך של שינוי, וזה משהו שלוקח זמן, ועדיף וכלכלי יותר לעשות זאת בייעוץ זוגי, (כזה המאפשר גם פגישות נפרדות מידי פעם), המטפל בצורה ישירה בתקשורת שלכם, לא בצורה עקיפה, כמו טיפול אישי. (עקיפה כי בטיפול אישי המטפל רק שומע ממך איך הדברים נראים ולא רואה את התקשורת במו עיניו)

הנקודה השנייה היא לבחון מה נותר מן הקשר הרגשי והגופני ביניכם, עד כמה חשוב לך לשקם (אני יוצאת מהנחה שניתן לשקם ולשנות את החווייה הזוגית בהרבה תחומים) את הזוגיות. נדמה לי שמשהו במכתבך מבקש ממני להתיר לך ללכת לדרכך כי עייפת לתחזק את הקשר הזה ע"י ויתורים והליכה לקראת אשתך בתחושה שכל מאמץ שתעשה לא יספק את דרישותיה ממך. זו בעיקר הסיבה שאני חושבת ששניכם צריכים לעבור טיפול, לעבוד על התקשורת ביניכם, היכולת שלכם לבטא את הצרכים שלכם זה מול זה ולקבל שלא כל דבר ניתן לצפות מן השני שיספק אותו.
    אל תוותר על היחסים מן המקום הרגשי שאתה נמצא בו עכשו, שנמאס לך והכל נראה מסובך וחסר סיכוי. תתפלא כמה מהר אפשר להתיר פלונטרים שנמצאים בקיום שנים ארוכות, ולתוות מסלולים חדשים ורעננים ביניכם. אני מציעה לקבל החלטה מן הראש, לא מן הרגש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו