מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר בזוגיותס'24/06/2008
שלום לדורית ויהודית,
בתקופה האחרונה אני מרגישה מאוד מבולבלת ואני ממש צריכה עצה.
יש לי בן זוג קבוע כבר שנתיים, לא מזמן התארסנו ואנו מתכננים להתחתן בקרוב.
בזמן האחרון בן זוגי כאילו הפך לאדם אחר- מידי פעם לפעם הוא מעליב אותי "בצחוק" כביכול, כל הזמן חוקר אותי (לאן את הולכת? מה את לובשת?מתי?עם מי?איפה?) ומבקר בלי הפסקה את ההתנהגות והמעשים שלי: לדוגמא התחלתי להתנדב בעמותה מסויימת והוא כל הזמן מרצה לי שאני עושה מעשה טיפשי, מבזבזת זמן וכ'ד, דוגמא נוספת: אני לומדת לתואר והיתי צריכה להתכונן לבחינה, באותו ערב לא הרגשתי טוב ושכבתי לנוח. הוא נכנס הביתה והתחיל להתעצבן ולקטר על כך שאני לא לומדת שאני הורסת לעצמי את החיים....הוא פשוט התחיל להתנהג כמו אבא שלי ולא כמו בעלי לעתיד. אני מרגישה שהוא רוצה לכלוא אותי בבית ולגרום לי לעשות רק את מה שהוא רוצה. אני מרגישה חנוקה.
בעקבות כל הסיפור הזה, אני כבר לא יודעת האם כדי בכלל להשאר איתו...אם כך הוא מתנהג בעודנו מאורסים, מה יקרה שנתחתן?
הוא מאוד חשוב לי ואני אוהבת אותו אבל אני מרגישה שהוא השתנה לחלוטין,זה נמשך כבר כמה חודשים טובים ואני אובדת עצות.
בעבר הוא מעולם לא התנהג ככה, הוא היה רגיש אכפתי ומקסים, העניק לי המון תשומת לב. עכשיו הוא בקושי מתייחס אלי, אף פעם אין לו זמן לבלות איתי ואני מרגישה שהוא מתייחס אליי כאל מובן מאליו, אני כבר בכלל לא בטוחה שהוא אוהב אותי...
כאילו פתאום כל האהבה שהיית בינינו נעלמה.
דיברתי איתו על התחושות שלי ועל כך שזה מפריע לי, הוא התנצל והבטיח לא לחזור על כך אבל ההתנהגות הזאת חוזרת על עצמה מידי פעם.
(אגב, במהלך שיחה אחת כזאת, הוא קילל אותי, וזאת פעם ראשונה שהוא עושה דבר כזה, אמרתי לו שאני לא מוכנה לקבל יחס כזה והלכתי ואז הוא רץ אחרי וביקש סליחה. סלחתי לו אבל זה מעלה בי חששות גדולים).
בקיצור, אני לא יודעת מה עלי לעשות ואיך להתמודד עם המצב הזה- לדבר איתו לא עוזר במיוחד וסתם מכניס אותנו לעוד ועוד ריבים, ואני לא רואה את עצמי נשארת איתו עוד הרבה זמן אם המצב לא ישתנה למרות שעד לא מזמן הייתה בטוחה שהוא האהבה של החיים שלי....
כל עצה,הבעת תמיכה,דעה הכל יתקבל בברכה, אני ממש צריכה עזרה.
תודה רבה,
ס'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב
ס'24/06/2008רציתי להוסיף ולהביר עוד נקודות כי קראתי את ההודעה שלי והגעתי למסקנה שזה יצא מבולבל מידי...
הקשר המיני בינינו מצויין, אבל אני מרגישה שהקשר הרגשי פשוט גווע לנגד עיני...הוא כל הזמן שקוע בשלו, לא יוזם שיחות, וכשאני יוזמת הוא עונה לי ביובש...(לפחות זאת התחושה שלי).
פעם היינו מדברים שעות, צוחקים יחד, מעולם לא היו לנו כל כך הרבה שתיקות. מהשיחות שניהלתי איתו הוא אומנם התנצל, אך לא הבין את ההרגשה שלי, וטען שאני סתם מתלוננת ומדמיינת דברים שלא קיימים.
מבחינתו הכל בסדר.
ככה שבעצם יש לי עוד שאלה:
יכול להיות שאני באמת מנפחת דברים ושהמצב לא כל כך חמור כמו שהוא נראה לי מנ'ק המבט שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנגמרה ההתאהבות
דורית כהן26/06/2008ס' היקרה, ראשית, תודה לך על המכתב המרתק, המלא בדוגמאות שמאוד ממחישות את המצב (וכלל לא מבולבל).
הדמות שאת נחשפת אליה עכשו היא הדמות שאיתה תחיי כל השנים, אלא אם הוא יתחיל לעשות מאמצים להיות יותר קשוב אליך, וזה מאוד תלוי ביכולת שלך לבקש ממנו את צרכייך הרגשיים בצורה שלא תעורר התנגדות ותחושות אשמה אצלו, או הרגשה שהוא תחת ביקורת. מה שאני מנסה להגיד הוא שאם לא תלמדו לתקשר בצורה אחרת בזמן הקרוב, את תמשיכי להרגיש מה שאת מרגישה. התקופה הקודמת היתה תקופת ההתאהבות, שבה כל אחד מוציא מעצמו את הדברים הכי טובים שיש בו, משקיע, נדיב, מפרגן, מתעניין, מסתקרן. השיחות קולחות, כי הכל עדיין חדש ומרענן ובלתי ידוע. כאשר ההתאהבות שוככת, נרגעת, "יוצא לאור" ה"אני" הרגיל, ונתקל ב"אני" הרגיל של השני, ותוך כדי חיכוך בדרך כלל כל אחד נשאב לסגנון שהכיר בבית ההורים. את נכנסת מולו לתפקיד של ילדה מתבגרת מול הנסיונות שלו לחנך אותך, שמאוד יתכן מגיעים מתוך הכוונת הכי טובות אבל נתפסים אצלך כמו שהרגשת כאשר ההורים, במיוחד אחד מהם, ניסו לשלוט בך ולכוונך. והשיחות הקולחות משתתקות ודועכות כי אתם כבר לא מחדשים אחד לשנייה, התגובות ידועות מראש ולא תמיד יש חשק לשמוע אותן...
תכלס, מה שאני מציעה הוא שאם היחסים חשובים לך ואת ממש רוצה להתמסד איתו, אולי תיקחו קצת יעוץ זוגי, שיתן לכם פידבק לגבי התקשורת שלכם וילמד אתכם כלי תקשורת חדשים שתוכלו כבר ליישם אותם ולראות מה משתנה ביחסיכם.
את ברת מזל (וחכמה) שהבחנת במצב ואת מספיק אמיצה לעשות משהו בקשר לכך - לפני החתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית תודה רבה!
ס'26/06/2008שלום דורית, בתגובה שלך הבהרת לי את מה שכבר ידעתי והרגשתי אבל פחדתי להודות בו. את צודקת מאוד, כאשר הייתי בגיל ההתבגרות ההורים שלי פשוט כלאו אותי בבית- פשוטו כמשמעו, ובכלל היחסים בינינו היו ועדין מורכבים מאוד, והם הרבה מעבר לשתלטנות... אבא שלי בגד באימי במשך שנים רבות, היא ידעה על כך ולא עשתה דבר. הוא התייחס אליה כאילו היא המשרתת שלו (במילים עדינות), ברגע שהוא היה אומר משהו היא היתה רצה למלא את הפקודה... על הנושא הזה אפשר להרחיב עוד ועוד אבל מה שרציתי לומר הוא שבגלל זה כל כך חשוב לי שהוא יקשיב לי ויתמוך בי ולא ישלוט בי. רציתי להודות לך מקרב לב, מאוד עזרת לי לעשות סדר בראש. רק עוד שאלה אחת... כתבת שאם הקשר חשוב לי אני צריכה לבקש ממנו את צרכיי הריגשיים מבלי לבקר וליצור תחושת אשמה, אולי תוכלי לתת כמה טיפים מעשיים איך בעצם עושים זאת? מפני שאני בטוחה שגם לי יש חלק בבעיה, במיוחד בדרך שבה אנחנו עורכים את השיחות על הנושא שהיא בוודאי לא נכונה. שוב תודה ענקית, ס'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה על התקשורת ביניכם
דורית כהן26/06/2008תודה רבה...
כדי לעזור לך, יש צורך לפגוש את שניכם ולהתבונן בתקשורת שלכם ועם זה להתחיל לעבוד. כי ברור שכבר יש רגישויות - כפתורים שנלחצים - שמעוררים בכל אחד מכם תגובות מ"סרטים" ישנים שרצים לכם מזמן בראש, וממקום זה אתם מגיבים אחד לשני. אתם צריכים להגיע למצב שבו כל אחד יוכל להגיד לשני בצורה חופשית, של בקשה ולא של דרישה, למה הוא זקוק, אך לא להאשים את השני אם הוא לא יכול להעניק לו את הצורך הזה, וגם לא לחוש אשמה על שאינך מספקת את כל הצרכים שלו. מה שכתבתי כאן הוא ברמה העקרונית, וזה מסוג הדברים שניתן ללמוד בפגישת ייעוץ אפילו חד פעמית.
אומר לך עוד דבר: את כותבת שהסקס ביניכם הוא טוב, וזאת נקודה חשובה לטובת ההישארות. כי הבעיות שציינת עלולות להופיע אצלך גם מול בני זוג אחרים משום שמקורן באישיות שלך ובבית הגידול שלך, וחשוב לך לנקות זאת ולהיות מודעת לרגישויות שלך ולהתחיל לחיות מעבר להן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)