מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אובדת עצותליאן13/06/2007
שלום רב,
אני בת 27, נשואה כ- 9 חודשים ובעלי בן 33. אנחנו ביחד כבר 4 שנים וחצי ואין לנו עדיין ילדים.
בעלי הוא אדם, אשר גדל בבית שבו ראה זוגיות מאוד קרה, מעולם לא ראיתי את ההורים שלו מפגינים חום אחד כלפי השני, חמי תמיד זורק מילים פוגעות ומזלזלות לחמתי, והיא מקבלת את זה בכניעה למרות שהיא כאדם, חזקה מאוד. הוא (בעלי) הורגל כל חייו שרק הנשים בבית עושות ה-כ-ל, וזה אומר שכאשר גר בבית (עד שעבר לגור איתי כשהיה בן 29) תמיד הגישו לו אוכל ושתיה, סידרו וניקו לו את החדר והוא לא נקף אצבע.
אני מאוד אוהבת את בעלי ויש בתוכו תכונות שאני מאוד רוצה בבן זוג כמו חוש הומור, חוכמה, חריצות, אבל הבעיה היא שאני לעולם לא רואה ממנו אהבה!! לא בחוץ ולא בבית. רק אם אני אבוא ואחבק הוא יחבק בחזרה ואם אני אגיד שאני אוהבת אז גם הוא יגיד, ואפילו סקס הוא לא ממש צריך, אולי פעם בשבוע - שבועיים. מעבר לכך כמובן שיש לי איתו ויכוחים בכל פעם שאנחנו צריכים לנקות את הבית כי אני ממש לא נוקטת בעמדה הפרימיטיבית שהאישה עושה הכל או אפילו יותר מהגבר בבית. וגם לא רק בנושא נקיון הבית אלא כמעט כל דבר שאני רוצה לעשות נתקל קודם כל בהתנגדות מצידו, אח"כ מסכת ויכוחים מתישה, ובסוף הוא מתרצה.
כשאני מנסה להסביר לו כמה אני זקוקה לאהבה ממנו ע"מ להיות אדם מאושר יותר הוא פשוט מסתכל עלי במבט חלול, וכשאני מסיימת את מה שיש לי להגיד הוא יודע רק להגיד שאני מדברת כמו מורה, וכמה פעמים אפשר להגיד את אותם הדברים.
ברור לי שהוא כבר אטום אליי ולא מוכן להקשיב, אבל האם ניתן לשפר את המצב בעזרת טיפול זוגי? (הוא, דרך אגב ממש לא בעד הרעיון). יש בכלל מצב כזה שאדם פתאום יתחיל להפגין את הרגשות שלו או שזה קרב אבוד?
אני מרגישה לא טוב בזוגיות אבל מצד שני לא רוצה לסיים אותה כי אני יודעת שיש לו תקופות בהן אנחנו כן יכולים להנות אחד מהשני ואז הקשר הכי מושלם שיש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאן יקרה
רחל13/06/2007בעלך מזכיר לי את בעלי, גם הוא גדל בבית שתיארת, השנה הראשונה הייתה מאוד קשה בגלל שנלחמתי, ואחרי שוויתרתי (לקחתי על עצמי את הטיפול בבית ובילדים) הוא התחיל להרעיף עלי הרבה יותר חום ואהבה, והחיים הפכו יותר קלים.
אני לא אומרת שרק את צריכה לתרום לבית, בעלי מטפל בכל התחזוקה, רכבים (שלי שלו) גינה, תיקון וכ"ו.. אם זה מתאים גם לבעלך תראי בזה את התרומה שלו.
לגבי קניות שאת רוצה והוא מסרב תראי שגם זה ישתנה לאחר שתלכי לקראתו ולא תילחמי בו, תני לו להרגיש נאהב ותשלימי עם מי שהוא ותיראי שהכל יסתדר.
כמובן שאת יכולה להתגרש ולמצוא זוגיות שונה אבל אין זוגיות מושלמת. אני לא התגרשתי במהלך השנה הראשונה לנישואי בגלל שהייתי בהריון, אני לא יודעת אם הייתי מתגרשת אם לא הייתי בהריון, אבל היום אני שמחה שבחרתי להישאר כי גם אני גדלתי והתעצמתי וגם הוא השתנה מאוד לטובה. דבר אחרון- הוא לא אבא שלו, אל תקבלי ותסכימי ליחס משפילמיצידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי רחל
ליאן14/06/2007תודה על תגובתך ואני גם חושבת שאם הייתי מוותרת ולוקחת על עצמי את רוב התפקידים הוא היה מתנהג בצורה יותר אוהבת וכמות הויכוחים ביננו היתה יורדת בצורה משמעותית, אבל...
במידה ואני אעשה את זה, אני יודעת שעם הזמן הכעס יצטבר ויצטבר בתוכי וגם אם אני לא אראה את זה כלפי חוץ אני ארגיש ככה מבפנים וזה יאכל אותי. וזה לא שווה את זה בשבילי.
אני מרגישה שזה יהיה הצגה כאשר מה שאני באמת רוצה זה להרגיש שבן הזוג שלי, האדם איתו אני חיה והוא החבר הכי טוב שלי, זה שאני חולקת איתו מיטה וחיים, ירצה גם הוא את הטוב בשבילי ולא רק לעשות, או יותר נכון לא לעשות את מה שלא כ"כ נוח לו לעשות (כאילו אני כ"כ נהנית ממטלות הבית). אני מאמינה שאם משיהו באמת אוהב הוא ירצה לחיות במערכת יחסים שיוויונית בה כל אחד תורם את חלקו, ויבין שקשר זה דבר שיש לעבוד עליו כל הזמן.
אנחנו לעולם לא יוצאים לבלות יותר, וגם אם זה קורה לעיתים נדירות זה אחרי שאני מושכת אותו מהאוזן לעשות את זה, אני לא מקבלת לעולם מחמאות, שלא לדבר על איזה זר פרחים שאני יכולה רק להמשיך לרצות שיום אחד אקבל ממנו. אלה הדברים הקטנים שנותנים את כל האושר בזוגיות ובחיים בכלל ואני מרגישה שאין לי את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאן
רחל14/06/2007לא ציינתי מקודם אבל אני בת גילך, אצלי לא הצטבר כעס בעקבות הוויתורים, גם אני לא מקבלת מתנות, מחמאות, פרחים..... למדתי לחיות כך, אני פשוט קונה לעצמי כל מה שאני רוצה, וכמו שכתבתי הפתרון שלי למצב הוא השלמה ונתינה, תתפלאי עד כמה נתינה לאחרים (בעל וילדים) גורמת אושר וסיפוק, אני לא מרגישה פראיירית, והיום אני במצב שבו לא חסר לי מתנות מצד בן זוגי, לאחר שקיבלתי אותו כמו שהוא הוא מרעיף כל כך הרבה אהבה שהביטויים החיצוניים כמו פרחים לא חשובים, אני פשוט דואגת לעצמי בתחום הזה. ולגבי היציאות, עם הזמן תגלי יותר פתיחות, הציעי לו ללכת למקומות שהוא אוהב, מסעדות בשר, סרטים וכ"ו, ולהצגות וטיולי חוף לכי עם חברות.
בכל אופן, בהצלחה בכל אשר תיפני, איתו או בלעדיו.
אין ספק שקיימים גברים שיותר מתאימים לך, ואת עוד צעירה, ואין לכם ילדים אז אולי שווה לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתחיל ייעוץ מוקדם, לא לחכות
דורית כהן14/06/2007ליאן היקרה,
מאוד אהבתי את תשובתה החכמה של רחל. יש הרבה מה ללמוד מגישתה.
אבל אם זה מקומם אותך ואת רואה בכך סוג של כניעה, ואת מודאגת מן המודל שאת רואה בבית הוריו, אני בהחלט חושבת שייעוץ זוגי יכול מאוד לעזור. כי אם זה יימשך כך, את לא תוכלי להחזיק זמן רב ללא הרגשה שאת נאהבת ושמתחשבים בך. בנוסף, ישנם משפר תחומי חיים שכבר נפגעו בזוגיות שלכם, לרבות הסקס, ועדיף להגיע מוקדם לייעוץ - לאו דווקא כי המצב חמור או זועק, זה לא כך, אלא כי חשוב לעשות זאת מוקדם, לפני ששרידי האהבה יימחקו לבלי שוב ואז יהיה מאוחר מדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן על העזרה
ליאן14/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)