להשאר או לא למען הילדים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• להשאר או לא למען הילדים
    שי
    05/12/2022

בגיל 40 פלוס עם שני ילדים קטנים וחיים די נוחים אני מוצא את עצמי במשבר זוגיות גדול. זוגתי מאשימה אותי שלא הייתי נוכח ברגעים קשים שעברו עליה (לא נכנס לזה לפרטי פרטים אבל חלק מהם בריאותיים וקשורים גם ללידה שלא צלחה לצערי) ובתוך זה גם אומרת שהרגתי את הזוגיות בינינו כי לא עשינו כלום ביחד מבחינת יציאות ובילויים משותפים, למרות שהיא ניסתה הרבה במשך השנים. "התייאשתי ממך" היא אמרה לי.

חלק גדול מזה נבע מתהליך הבשלה שלי שהיה בתוך הזוגיות וחלק אחר בגלל שוני בינינו - היא מאוד מוחצנת ואני מופנם יותר. בשנה האחרונה היו לנו הרבה מתחים ומריבות גם בגלל שיש פה תינוק בן קצת יותר משנה והלחץ בבית גדל.

אנחנו נמצאים בטיפול משותף, מנסים להגיע להבנה מה עושים אבל אני חי בתחושה שאני זה שנמצא תחת מתקפה, כאילו הכול לא בסדר רק בגללי. אני אוהב אותה מאוד אבל חסרה לי האינטימיות איתה והמגע והיא סגורה ולא מגיבה כי הכול אצלה קשור למצב הנפשי והדינמיקה המקולקלת בינינו.

משיחות איתה הבנתי שהיא במקום שאין לה כבר שום ציפיות או דרישות ממני וכל מה שחשוב לה זה לשמור על הבית למען הילדים. ובמקום הזה אני שואל את עצמי - האם אני צריך לשים את עצמי בשוליים, לוותר על זוגיות, סקס ואינטימיות רק כדי שלא לזעזע את הקרקע תחת הרגליים של הילדים הקטנים. האם בעצם לוותר על עצמי למען המטרה הגדולה? זה לא קל לחיות איתה תחת קורת גג משותפת ולקבל מבטים עויניים ומעין תחושה לא רצויה. כיאלו אני צריך להתחנן לשאריות של חום ומגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להשאר או לא למען הילדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין חום ואהבה מהאשה

טובי פלד
    14/12/2022

שלום שי
    זוגיות ממושכת נתונה לשחיקה אצל רוב הזוגות. עם עוינות זה יותר קשה . ן צנס לטיפול ואז תחליט.להיפרד זה קשה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו