מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרידה לאחר ציפייה להצעהבן23/05/2023
שלום, אני בן 28 אחרי זוגיות של כ 5 שנים.
בשנה האחרונה לזוגיות, בת הזוג רצתה מאוד הצעת נישואים וחתונה בקרוב.
באותו זמן בדיוק רק עברנו לגור יחד. אני התלבטתי מאוד, כיוון שהיא בלימודים מאוד קשוחים, נכשלת הרבה אבל נלחמת. והרגשתי שאין בנינו שיח עמוק ואינטליגנטי כמו שהייתי רוצה בבת זוגתי לחיים.
אמרתי לה במשך השנה שאציע לה לקראת סיום הלימודים, וגם הערתי בפניה כמה פעמים שהיא מערערת אותי בגלל התנהגויות מסוימות, חוסר בטחון וחרדות.
עדיין היא המשיכה לדבר איתי על חתונה בכל הזדמנות, מה שגרם לי יותר להתערער משום מה. למרות שאהבתי אותה מאוד.
אחרי זמן מה, זה גרם לכל הקשר בנינו להיות עוין בבית, התחלנו להתווכח על שטויות, להיות קצרים ועוינים אחד כלפי השני. ובעיקר אני נהייתי קצר מאוד אליה, לא הכלתי את הרגשות שלה והמצב העדין בו היינו.
בסופו של דבר, חווינו ריב קשוח ושתיקה של כמה ימים שבסופו נפרדתי ממנה.
בשבועיים הראשונים לפרידה, הייתי שאנן מאוד. לא תיארתי לעצמי שבאמת נפרד כי לקחתי אותה כמובן מאילו. ניסיתי קצת לדבר איתה ולדבר אך ללא הצלחה רבה. האגו שלי היה גבוה.
אחרי שבועיים היא רצתה לשבת ולדבר, אמנם רציתי, אבל תשובתי לא סיפקה אותה וביקשה עדיין יומיים להרגע לפני שנשב.
אחרי יומיים, ביקשה לבוא לקחת כמה דברים מהבית. ובדיעבד גיליתי שלקחה את כל חפציה. ובאותו היום ראיתי אותה עם ״ידיד״ איפשהו. זה ריסק אותי.
יום לאחר מכן באתי אליה ואמרתי כמה אני מצטער, וכמה אני כן רוצה להתחתן איתה. רק אחרי שהרגשתי שאני מאבד אותה, הבנתי שהיא האחת שלי.
היא לא רצתה, האגו שלה התנפח וענתה לי בצורה מאוד טכנית.
ניסיתי מאז כמה פעמים לדבר איתה, ללא הצלחה.
מאז עבר חודש וחצי, ואני בדיכאון נוראי. מרגיש שעשיתי את טעות חיי.
תכננתי לבוא אליה עם טבעת ואז גיליתי שהיא טסה לחול ככל הנראה עם הבחור החדש שכנראה היה ידיד שלה מלפני (כמה שבועות לאחר הפרידה).
אני לא מצליח להתאושש, לא קרוב לשם. מרגיש חרטה עמוקה שהבאתי את זה על עצמי בגלל אגו ושלקחתי אותה כמובן מאילו.
איך מתמודדים מכאן? מה ממליץ לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתחרט על העזיבה
טובי פלד28/05/2023שלום בן כנראה אתה לא מודע לחרדת הנטישה שלך והמריבות בינכם לא אפשרו לך להרגיש את החרדה . עכשיו אתה מרגיש אותה. חזרה אליה לא תביא ליחסים טובים יותר כי אתם לא מתאימים. כדאי שתלך לטיפול להבין את הצרכים שלך טוב יותר וכך תוכל ליצור קשרים טובים יותר. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתחרט על עזיבה
בן30/05/2023עברתי הרבה פרידות בעבר ובחיי לא חוויתי דכאון שכזה. בטח לא לתקופת זמן כזו. האם אתה עדיין חושב שזו הבעיה?
אכן התפרץ לי חוזר בטחון בעצמי, בגלל סיבות רפואיות. ששחכתי מהן בזוגיות עם מישהי שקיבלה אותי איך שאני. אבל יחד עם זאת אני באמת מאמין שעשיתי טעות ופשוט לא הערכתי אותה כמו שהייתי צריך לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)