מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבודה...איילה30/06/2008
היי כולם... אני פונה אליכן מתוך תחושת מצוקה גדולה.. אני בת 25 נשואה כבר כשנתים ותשעה חודשים.. מאז שהתחתנתי אני נתקלת בבעיות בתחום המיני.. אני בוחרת כל תירוץ כדי לברוח מקיום יחסי מין (יש לציין כי לא קיימתי יחסי מין לפי החתונה).. העניין הזה מאד השפיע עליי וגרם לי להתרחק מבעלי, לפני שהתחתנתי הייתה לי תקופת היכרות של 8 שנים עם בעלי כך שמעולם לא הכרתי גברים אחרים חוץ ממנו... בכל פעם שאני מקיימים יחסים אני סובלת מכאבים ולא מסוגלת שהוא יגע בי באיברים האינטמים אני מבקשת ממנו שיגמור מהר... ובסוף הוא גם יוצא בתחושה רעה.. אני לא יודעת מה לעשות? אני לא יודעת כבר אם אני אוהבת אותו? האם אני עושה לו ולי עוול.. אני באמת מרגישה מצוקה ענקית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף לקבל ייעוץ סקסולוגי
דורית כהן01/07/2008איילה היקרה,
ראשית עלייך לדעת שהרבה מאוד נשים צעירות נתקלות בבעיית הכאב בזמן החדירה, ואחת הסיבות לכך היא חוסר ידע וחוסר רגישות אצל שני בני הזוג לגבי הטיימינג, העוצמה, המהירות בזמן החדירה. בפעמים הראשונות שמקיימים יחסים, מאוד חשוב להמתין עד שהאישה תהיה מוכנה לחדירה, מספיק רטובה, ומספיק מגורה, וחשוב גם לגרות אותה עם היד לפני החדירה, כדי להכינה ולהגביר את הגירוי. מספיק שכמה פעמים הגבר חודר לפני שהאישה מוכנה לכך, ועושה זאת לא מספיק בעדינות וברגישות, שהאישה מתחילה להתכווץ באזור הנרתיק בגלל החשש לכאב, וזה כמו מעגל קסמים, ככל שהאישה מכווצת יותר, כך החדירה מכאיבה לה יותר.
מה שתיארתי הוא המצב השכיח, שקורה להמון זוגות צעירים ולא מנוסים. אין כאן אשמה של מישהו מכם, רק חוסר נסיון וחוסר ידע. הפתרון הוא או ללכת כמה שיותר מהר לסקסולוג/ית כדי לקבל עצות טכניות מועילות, או לחפש חומר באינטרנט או בספרים כדי להבין את המנגנונים של אבר המין הנשי, ואיך להרגיע אותו, איך לגרום לו להרפות במקום לכווץ.
עליכם לצאת לדרך חדשה, להתחיל את יחסי המין מבראשית, ללא חדירה לתקופה מסויימת, עד שאת תבטחי בו ולא תחששי מן הכאב, את הדרך החדשה הזו ניתן ללמוד בעזרת סקסולוג/ית. יהיה קשה מאוד לעשות זאת לבד, לאחר כמעט שלוש שנים בעייתיות. ברור שגם הוא מתוסכל, ואתם זקוקים למישהו מקצועי ששניכם תסמכו עליו ותלכו על פי השלבים שהוא יציע לכם. לדעתי זה לא צריך להיות מסובך וממושך.
יתכן שבתחילה את תידרשילעבור בדיקה אצל גיניקולוג/ית כדי לוודא שאין איזו בעייה פיזיולוגית במבנה אבר המין. על פי רוב הבעייה היא מה שתיארתי בתחילת תשובתי, אותו מעגל קסמים.
אל תחכו עם הייעוץ, ואל תמשיכו לקיים יחסי מין במצב כזה כי כל פעם שאתם עושים זאת ומופיע כאב - זה מזיק לאהבה ביניכם! אתם יכולים לעשות הכל חוץ מחדירה. לעשות בינתיים רק מה שנעים לשניכם, ולמהר לקבל ייעוץ!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)