מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשה לכתוב - זהירות, ארוך...ברי02/07/2008
המצב של נישואינו הולך ומחמיר. זו ההרגשה שלי, בכל אופן. אין לי ספק שהוא מרגיש אותו דבר בעיקר אחרי הנדר שלו היום מתוך כעס. הוא לא חושב מה הוא אומר. זו לא פעם ראשונה ,אבל זו פעם ראשונה שהוא ממש פוגע בעצמו בגלל זה. קצת מטופש, לדעתי, אבל זה עונשו של כל פזיז ובעל פה גדול. כל מה שאדם עושה לעצמו הוא עושה. אין לי כח לפרט מה היה היום, רק שהלכנו לישון (אני ממש ישנה, כן...) בלי לדבר זה עם זה. כתבתי לו על תחושותיי ועל מה שאני מצפה ממנו, ולא שמעתי ממנו אף תגובה. לדעתי הוא אפילו לא סיים לקרוא את הפתק שהשארתי לו. אני מרגישה שאני חייבת לעשות משהו. אני חוששת שאם אני לבד אעשה זה לא יהיה מספיק. (הוא יודע הכל. לא צריך ייעוץ) איך אוכל להבטיח הצלחה אם אני לבדי אשנה את הספור שלי, את הנרטיב שלי? אוכל בכלל? האם ייתכן שהוא מוכן להקריב על מזבח הגאווה הגברית והאגואיזם המופרז את כל מה שהיה, שיש ושיהיה ביננו? האם הוא באמת לא מעריך את כל ההקרבות וההליכה שלי במדבר שלו ואיתו כבר הרבה מאד מאד שנים וחושב שכך זה צריך להיות? איך הגעתי לכך שהוא חושב שאני מובנת מאליה וחייבת הכל כל הזמן, כולל להתנצל כשהוא אשם בעצם? לאן נעלמה החשיבות שלי בעיניו ומדוע? לאן נעלמתי אני כאשתו והתחלתי להיות אחת מעובדיו לעניין היחס שלו? ולמה רק החברים שלו רואים איזה אדם מיוחד הוא, ואני מרגישה שזה נכון אבל עד גבול מסוים, והגבול הזה הוא אני וגם הילדים? האם אוכל אי פעם לומר בפה מלא שאני מרגישה שהוא מבין אותי, מתחשב בי, שאני חשובה לו כמו העבודה שלו? מה הוא יודע עליי בכלל? מי אני בשבילי ומי אני בשבילו, לדעתו? מה קשה לי? מה טוב לי? כמה אני משקיעה מתוך התכונות שלי כדי לתת לו יותר במה וכבוד בעיני הילדים ובעיני אחרים? האם אני באמת מחויבת להשאיר הכל אצלו: כסף, כרטיס אשראי, רכב וזכות דיבור ושיחה ולהרגיש מנצלת או נודניקית כשגם לי יש צרכים שהדברים האלו הם הפתרונות שלהם? האם פעם הוא יקשיב לי באמת ולא רק יחזור כמו תוכי על הדברים שאמרתי? האם יהיה מצב שהוא לא יזלזל ברגשות שלי ובצרכים שלי ויגיד לי: נכון, טעיתי. לא שמתי לב ולא התייחסתי. הייתי טרוד מאד. אני מבין אותך עכשיו? - אני בטוחה שעד שינוי ההתנהגות יארך עוד זמן רב יותר ממה שעד היום, אבל לפחות אולי הוא יגיע להכרה שאני גם פה, ולא רק העבודה שלו, התסכולים שלו והפנטזיות שלו שאני עוזרת לו לממש בהיותי אישה מקשיבה ותומכת גם במה שנראה בלתי אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך:
ברי02/07/2008אחיו והוריו מתפלאים כל פעם מחדש בשיחות בינינו איך הסכמתי. איך הסכמתי לְמה? וכי יכולתי לא להסכים? וכי הוא שואל בכלל? השאלות שלו אינן שאלות בכלל אלא קביעת עובדות. כשזה מגיע לשלב השאלה - זו כבר המציאות גופא. אין לו חלום או פנטזיה שהוא לא הגשים בשנים האחרונות. לא תמיד הסכמתי עם הכל. לא תמיד חשבתי שכדאי לעזוב משהו בטוח או על אש קטנה כדי להגביר אותה או ללכת אל הספק. אבל תמיד, תמיד כשראיתי שדעתי לא נחשבת ולא משנה, תמיד המשכתי איתו הלאה, תמכתי בו, עודדתי בעת משבר או נפילה (מדומה או לא), שכנעתי שכדאי להתאזר בסבלנות אפילו שמראש הייתי סקפטית בעניין וכו' וכו'. למה מעולם לא זכיתי להתחשבות בדעותיי ובאמירותיי בעקבות מה שהיה נראה כהתייעצות? למה הוא בכלל מספר לי דברים ומביע אותם כאילו הוא מתייעץ כשלמעשה ההחלטה כבר בשלה לגמרי? ולמה אף פעם לא זכיתי למילת הוקרה? רק לומר לי שהצ'ולנט טעים זה לתת מחמאות או לשבח? תמיד אני שואלת את עצמי לאיזה צורך הוא משתף אותי בדברים שקורים איתו (בעבודה, כמובן). המסקנה שהגעתי אליה היא שהוא לא צריך אותי בתור בעלת דעה או מחשבה אלא בתור אוזניים בלבד. כאחת שיש לה דעות טובות ונכונות שהרבה נהנים ממני עצה ותושייה, המעמד הזה שהוא נותן לי משפיל אותי כל פעם מחדש. הסכנתי אליו, יחסית. אבל עדיין כואב לי כל פעם שאני מכניסה כמה דברים שחשובים לי, ואני ממש מרגישה שהוא שומע בסבלנות רק כי הוא מחכה שאסיים כדי שהוא יוכל להתחיל לדבר ולספר בעצמו. התחושה הזו של ההשפלה ושל הזלזול אינה נעלמת אלא היא נדחפת עמוק יותר ויותר ומעליה ההר הולך ומתגבה. לרעה. לימדתי את עצמי לשתוק. פשוט לשתוק. המילים שלי לא שוות כלום. הדעות שלי נרמסות ומושפלות שוב ושוב, ואני ואישיותי מזולזלות לגמרי. איך לא מפריע לו שהוא רואה שאני רק מגיבה לדברים שלו ולא מנסה לשתף אותו גם בדברים שלי? האם הוא לא שם לב בכלל מרוב שהוא עסוק בעצמו ובו? איך אדם שנשוי כל כך הרבה שנים, שיש לו ברוך ה' הרבה ילדים ושיש לו המון חברים שנהנים ממנו יכול לחשוב כך? האם ייתכן שאת חבריו הוא שומע ולא מגזים בדיבוריו שלו עמם ורק איתי הוא מתנהג אחרת לגמרי? יכול להיות שלא מפריע לו שאת הדברים הפנימיים שלי, שהייתי בכיף ובאהבה חולקת איתו, אני מתחילה לחלוק עם חברותיי, אלו שעומדות לימיני, מעריכות אותי, מכבדות אותי ואוהבות אותי מאד, שאני חשובה להן מאד מאד? מה השתנה בי או בו במהלך השנים שגרם לשינוי כל כך גדול בקשר בינינו? האם לא הגיע הזמן לעשות משהו כדי להפסיק את העליות והירידות האלו בשיחות בינינו ולהיכנס כל הזמן אל אותם בורות? אני ממש לא מעוניינת להיכנס לבורות האלו שוב ושוב במחזוריות כמעט קבועה. אני רוצה למצוא דרך אחרת, לעקוף או לעבור במקום אחר לגמרי, אבל אני מרגישה שהוא כל הזמן סוחב אותי לשם ואני חסרת אונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
ברי02/07/2008אחיו והוריו מתפלאים כל פעם מחדש בשיחות בינינו איך הסכמתי. איך הסכמתי לְמה? וכי יכולתי לא להסכים? וכי הוא שואל בכלל? השאלות שלו אינן שאלות בכלל אלא קביעת עובדות. כשזה מגיע לשלב השאלה - זו כבר המציאות גופא. אין לו חלום או פנטזיה שהוא לא הגשים בשנים האחרונות. לא תמיד הסכמתי עם הכל. לא תמיד חשבתי שכדאי לעזוב משהו בטוח או על אש קטנה כדי להגביר אותה או ללכת אל הספק. אבל תמיד, תמיד כשראיתי שדעתי לא נחשבת ולא משנה, תמיד המשכתי איתו הלאה, תמכתי בו, עודדתי בעת משבר או נפילה (מדומה או לא), שכנעתי שכדאי להתאזר בסבלנות אפילו שמראש הייתי סקפטית בעניין וכו' וכו'. למה מעולם לא זכיתי להתחשבות בדעותיי ובאמירותיי בעקבות מה שהיה נראה כהתייעצות? למה הוא בכלל מספר לי דברים ומביע אותם כאילו הוא מתייעץ כשלמעשה ההחלטה כבר בשלה לגמרי? ולמה אף פעם לא זכיתי למילת הוקרה? רק לומר לי שהצ'ולנט טעים זה לתת מחמאות או לשבח? תמיד אני שואלת את עצמי לאיזה צורך הוא משתף אותי בדברים שקורים איתו (בעבודה, כמובן). המסקנה שהגעתי אליה היא שהוא לא צריך אותי בתור בעלת דעה או מחשבה אלא בתור אוזניים בלבד. כאחת שיש לה דעות טובות ונכונות שהרבה נהנים ממני עצה ותושייה, המעמד הזה שהוא נותן לי משפיל אותי כל פעם מחדש. הסכנתי אליו, יחסית. אבל עדיין כואב לי כל פעם שאני מכניסה כמה דברים שחשובים לי, ואני ממש מרגישה שהוא שומע בסבלנות רק כי הוא מחכה שאסיים כדי שהוא יוכל להתחיל לדבר ולספר בעצמו. התחושה הזו של ההשפלה ושל הזלזול אינה נעלמת אלא היא נדחפת עמוק יותר ויותר ומעליה ההר הולך ומתגבה. לרעה. לימדתי את עצמי לשתוק. פשוט לשתוק. המילים שלי לא שוות כלום. הדעות שלי נרמסות ומושפלות שוב ושוב, ואני ואישיותי מזולזלות לגמרי. איך לא מפריע לו שהוא רואה שאני רק מגיבה לדברים שלו ולא מנסה לשתף אותו גם בדברים שלי? האם הוא לא שם לב בכלל מרוב שהוא עסוק בעצמו ובו? איך אדם שנשוי כל כך הרבה שנים, שיש לו ברוך ה' הרבה ילדים ושיש לו המון חברים שנהנים ממנו יכול לחשוב כך? האם ייתכן שאת חבריו הוא שומע ולא מגזים בדיבוריו שלו עמם ורק איתי הוא מתנהג אחרת לגמרי? יכול להיות שלא מפריע לו שאת הדברים הפנימיים שלי, שהייתי בכיף ובאהבה חולקת איתו, אני מתחילה לחלוק עם חברותיי, אלו שעומדות לימיני, מעריכות אותי, מכבדות אותי ואוהבות אותי מאד, שאני חשובה להן מאד מאד? מה השתנה בי או בו במהלך השנים שגרם לשינוי כל כך גדול בקשר בינינו? האם לא הגיע הזמן לעשות משהו כדי להפסיק את העליות והירידות האלו בשיחות בינינו ולהיכנס כל הזמן אל אותם בורות? אני ממש לא מעוניינת להיכנס לבורות האלו שוב ושוב במחזוריות כמעט קבועה. אני רוצה למצוא דרך אחרת, לעקוף או לעבור במקום אחר לגמרי, אבל אני מרגישה שהוא כל הזמן סוחב אותי לשם ואני חסרת אונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הכפילות. עוד המשך:
ברי02/07/2008מה לעשות? להעמיד אולטימטום חד משמעי על הטיפול הזוגי? ואם הוא ימשיך לסרב - ללכת באמת עד הסוף ולעזוב הכל?! אני לא חושבת שזה שווה, אבל אני לא לבד בעניין. לצערי אולי. ולאיזה בית אני הולכת להביא עכשיו את התינוק/ת הזה? לאיזה קשר זוגי? איזה סוף היריון יהיה לו/ה ואיזו איכות הנקה עם כל הכעסים והבכיות והעלבונות האלו? אני מפחדת שבגלל כל זה אני אכנס לדיכאון לידה רציני מאין כמוהו. זה בנוסף לפחד שיש לי מהלידה עצמה בגילי ובכוחותי העלובים (עכשיו מתווסף גם כוח נפשי שאין לי!), והוא, במקום לתמוך בי עכשיו, להקל עליי ככל שרק ניתן ולהרגיע אותי, מוסיף חטא על פשע כל פעם מחדש. איך פותרים את השאלות האלו? מי יכול לענות לי לשאלות האלו? איך יוצאים מהפלונטר הזה, והאם אפשר לעשות זאת לבד למרות שאנחנו זוג? אנחנו אמורים לחגוג מחרתיים עשרים שנות נישואין. האם נחגוג אותם בדרך לרבנות? אלוקים, תן לי כח. תן לי כח. אני ממוטטת. תודה למי שהגיע עד הלום ויכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לקצר את הפנייה שלך
דורית כהן08/07/2008ברי היקרה, יש לי בקשה: נסי לתמצת את הודעות שלך עכשו להודעה אחת מרוכזת, שבה תכתבי את העיקר. ממש קשה לי לקרוא את כל מה שכתבת. רצוי גם להפריד קצת לפיסקאות כדי שהקריאה תהיה קלה יותר. סלחי לי על הקושי - אני ממש רוצה לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)