מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחץשירה16/06/2007
הי,
אני בת 32 , רווקה ויש לי שאלה שאני מניחה שמעסיקה לא מעט בנות גילי שעדיין לא נשואות..-
כיצד מתמודדים עם הרצון החזק/לחץ שלי למצוא בן זוג (מאהבה), להתחתן ולהקים משפחה, האם ניתן להקטין או להעלים לחץ מעיק זה שלא חשבתי שאחוש ?
הרבה מדברים על הלחץ הסביבתי, אך אני מדברת יותר על התחושה הזו שבאה ממני, כי- אני -פשוט מאד רוצה ש"זה יקרה" , ה"יחד" הזה..
עברו הרבה מים בנהר הדייטים, גם פניתי ליעוץ , אני משתדלת לצאת (עם החברות הרווקות המעטות שנשארו) אך המצב עדיין בעינו.. אני יודעת ש"צריך רק אחד" ודרושה סבלנות ואופטימיות ואני באמת משתדלת להתמקד בחיי ו"להנות מהדרך", אך מדיי פעם כששוב זה עולה לי לראש, או אני רואה עוד מישהי בסביבתי שהתחתנה או בהריון, זה שוב מטריד אותי- אני כבר בת 32, שוב עוד שנה עברה.. אולי אני "לא עושה מספיק" ?, אך הרי בלחץ ובכח זה לא יבוא..
כל הזמן אומרים- את לא יכולה לדעת, זה יכול לקרות לך מחר..רק שהמחר הזה מבושש לבוא.. :)
אשמח לדעתכם ותגובתכם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ למצוא אהבה ולהנשא...
יהודית ברגמן16/06/2007שירה יקרה,
כשחברים אומרים לך: " את לא יכולה לדעת, זה יכול לקרות לך מחר..." הם מתכוונים שזה יקרה השנה או בשנה הבאה ;)) לכן, יש לך זמן. תתאזרי בסבלנות ותיהני מהדרך, כי בשביל האחד - שווה לחכות ובסבלנות. תתפתחי בתחומי העניין שלך, צאי ותבלי. אל תקפאי על שמרייך, אבל גם אל תילחצי. כי האהבה מפתיעה ומחכה מעבר לפינה ונעלמת כשמחפשים אותה נואשות. כמו במשחק "מחבואים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפתעה: אפשר להתיידד עם הדאגה והלחץ
דורית כהן16/06/2007שירה יקרה,
אני מניחה שזה מאוד קשה שלא לחשוב על כך ככל שהגיל עולה וסביבנו מתחתנים החברים, ואולי ההורים משדרים דאגה. מה שאני יכולה להציע הוא שתקבלי את הדאגה שמופיעה אצלך ב"חמלה". מה הכוונה בביטוי הזה?
כלומר לקבל את הדאגה הזאת כחלק ממך שרוצה בטובתך, לא כאוייב שמפריע לך ליהנות מן החיים, כמשהו אנושי, טבעי, שגם לו יש מקום בחיים שלך, כי עובדה שהוא שם. אי אפשר לגרש אותו, כי ככל שתנסי להתעלם ממנו ולברוח ממנו הוא לא יניח לך. התבונני בלחץ הזה, נסי להתיידד איתו, למצוא בו גם דברים חיוביים. אני מבטיחה לך שיש בו דברים חיוביים - חפשי אותם בעצמך. קבלי אתו כמו שאת מקבלת את גופך עם הדברים היפים והפחות מושלמים שבו.
זה בעצם תהליך שניתן לעשות עם כל סוג של דאגה או לחץ או רגש קשה שמאיים עלינו מתוך פנימיותנו, בעצם לקבל אותו כחלק טבעי שלנו, להכיל אותו, להתיידד איתו, ולתת לו רשות פנימית להיות שם. סוג של קבלת עצמך כמו שאתה, על הטוב והפחות טוב שבך.
שירה, אני תוהה אם הכיוון הזה שהצעתי מדבר אלייך, או שהוא תיאורטי מדי? אשמח לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)