מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיטואציה מסובכתמור16/06/2007
שלום רב,
אני כמעט בת 27 בעלי בן 30 , אנחנו ביחד 5 שנים מתוכם 2 נשואים . יש לנו תינוקת מקסימה.
אפשר לומר שבשנתיים האחרונות. יש לנו בעיות תקשורת קשות . אם אנחנו לא מדברים על עבודה , אנחנו לא מדברים בכלל. הוא תמיד מגיע עייף מהעבודה ואין לו כוח עוד " לתרום" בית.
נוצר מצב שאני כמעט מתחננת לשיחה ולכל תשומת לב מצידו ולפעמים זה בא לידי ביטוי בדרישות רבות מצידי ולחץ לדבר על עניין מסויים עד הסוף, למרות שהוא איננו מוכן לשוחח על הנושא.
לאחרונה מאז הלידה, אני מרגישה כי הבעייה הנ"ל התעצמה . אין לו אנרגיה להשקיע ואין אינטימיות רגש ביחסים (למרות שאנחנו כן מקיימים סקס ואפילו טוב).
בשיחותינו האחרונות הגענו לכמה מסקנות:
1. שהמצב בלתי אפשרי.
2. שהוא מרגיש שהוא חייב למצוא את עצמו.
3. שהאהבה שלו כלפי התייעפה , והוא פחות אוהב בתקופה הזו (מילותיו).
4. התחלנו טיפול זוגי.
אני חייבת להודות שמאוד קשה היה לי לשמוע שבעלי כבר לא אוהב אותי (בחשק אמיתי) שכן אנחנו רק בתחילת דרכנו. בבסיס יש אהבה ולכן אנחנו בטיפול . אני כל הזמן מקבלת מסרים הפוכים ממנו וזה בלתי נסבל מבחינתי.
מה עלי לעשות? אני מרגישה מוזר בסיטואציה , אני מנסה להיות סבלנית אבל קשה לי לשדר עסקים כרגיל. אני כל יום שואלת ומנסה לפרש בהתנהגותו "נו, היום חזרת לאהוב אותי?".
הוא טוען שזה תהליך שהוא צריך לעבור עם עצמו וזה יכול לקחת יום- יומיים או יותר.
קשה לי ככה בנוכחותו. מה את ממליצה לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחזק בעצמך באופן בלתי תלוי
דורית כהן18/06/2007מור היקרה,
ראשית סליחה על האחור בתגובה (אחרים עקפו אותך בסיבוב ולא שמתי לב)...
אכן את במצב מאוד מורכב. בעיקר מכיוון שמי שעובר את התהליך הוא מישהו אחר, לא את, ויוצא שאת מרגישה חסרת אונים וחלשה, ותלוייה במה שעבר עליו.
מן המשפט הנ"ל את כבר יכולה לנחש מה אני מציעה: בעיני זוגיות נעשית הרבה יותר טובה כאשר כל אחד מבני הזוג מרגיש שהוא יכול לעמוד על רגליו הוא מבחינה רגשית. את מתארת מצב בו את כמעט "מתחרפנת" כאשר אינך שומעת ממנו שהוא אוהב אותך. לא אגיד שזה לא קשה, אבל אולי, אם תבחני את עצמך, ותראי מה את אוהבת בעצמך, מה את אוהבת לעשות, ותתחילי למצוא עניין בדברים נוספים שימלאו אותך, בהדרגה תתחילי להרגיש פחות תלוייה בו. אם את אוהבת אותו עליך לתת לו לעבור את התהליך הזה בקצב שלו. ההיאחזות שלך בו רק מעכבת ומקשה עליו. אם הוא יסתכל עליך ויתחיל לראות אישה עצמאית, הממלאת את חייה בדברים שמעניינים אותה, זה יאפשר לו להכיר ולהעריך אותך בצורה אחרת, לא רק כמישהי שכל הזמן זקוקה לו וחלשה בלעדיו, בעצם תלוייה על צווארו ומעכבת אותו.
לפעמים, כאשר אחד מבני הזוג "שובר את הכלים" - כמו שבעלך עשה - עד כמה שזה מפחיד ומכאיב, זה יכול דווקא להוציא אתכם ממצב תקוע, ובעזרת הטיפול תוכלו לקבל תובנות וכלי תקשורת שקודם לא היו לכם, ואולי תמצאו עצמכם בזוגיות הרבה יותר טובה מאי פעם.
נכון שעצם העובדה שהוא עובר את התהליך הזה מעמידה בסיכון את יחסיכם, ולא בטוח שבסופו של דבר הוא יחזור לאהוב. אבל - הוא כבר שם, את לא יכולה למנוע זאת. יחד עם זאת, הדרך שהצעתי מבטיחה שני דברים - ההתחזקות שלך תביא אותו להכיר אותך מזווית חדשה ומעניינת עבורו, ואם לא תצא מכך אהבה, ותחליטו שאי אפשר להמשיך, את כבר תהיי במקום הרבה יותר טוב עבור עצמך מבחינת העצמאות שלך.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מסכימה בהחלט
מור18/06/2007דורית שלום רב,
אני מודה לך על התשובה ואני באמת מסכימה עם כל מסקנותייך . מפריע לי שאני לא עושה דברים לעצמי ולבד וזה מפריע גם לו באותה מידה.
אני אכן מתכוונת ליישם זאת בשטח ולמלא את החיים שלי בדברים נוספים.
כמו כן רציתי להתייעץ לגבי החלטה שקיבלנו אתמול:
החלטנו שכל אחד מאיתנו למרות המחשבות והבילבול הפנימי יעשה את המקסימום כלפי השני ויישדר עסקים כרגיל, גם אם בפנים זה לא מרגיש כך באותה במידה.
המטרה היא לפתח אווירה שונה בין שנינו ושכיביכול כל אחד יתרצה, (ומי יודע אולי לבד הכל יקרה) :
אני אתן לו את שהוא זקוק לו - קבלת פנים קלילה, ללא דרישות מוגזמות, רגע עם עצמו .
ואני אקבל תשומת לב בלי שאתחנן אליה.
מה דעתך?
נ.ב. השבוע הוא נוסע בהמלצתי לחו"ל עם חבר כדי לנוח מהכל מסביב, האם עשיתי נכון? אני דווקא מאמינה שזה יתרום את חלקו.
בנתיים אחשוב איך למלא את היום שלי בדברים נוספים.
תודה רבה על עזרך.
יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם בדרך הנכונה, נראה לי
דורית כהן20/06/2007נראה לי שאתם בדרך הנכונה, לתת מרחב כאשר צריך. להיות קשובים לצרכים אחד של השני ולראות מה אתם יכולים לעשות כדי למלא אותם. לא חייבים למלא אותם, אבל חשוב לדעת מהם, להיות רגישים להם. להיות מסוגלים גם לבקש בקשות אחד מן השנייה.
חכי בסבלנות, זה יכול לקחת את הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)