מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות בבקשה תגובה.דניאל08/07/2008
שלום, אני ובן זוגי תשע וחצי חודשים יחד ווחלק מזמן גרנו יחד. לאחר שהוא נפרד ממני כמה פעמיים כי הוא לא היה בטוח וכל פעם חזר אלי. בפעם האחרונה אני כבר נפרדתי ממנו . לאחר שהוא חזר הוא בא בהצהרות שהוא הרגיש שהוא עשה את הטעות של החיים שלו, שהוא חשב שהוא צריך משהו אחר והוא הבין שחסרונות כמו שלי יש גם לחברים הכי קרובים שלו וזה דברים שהוא מסתדר איתם, אבל איכויות כמו שלי הוא לא ימצא בשום מקום. והוא שלם איתי ועם הקשר שלנו וחושב שיש לנו קשר טוב. והמשיך להבטיח את זה כמה פעמיים אחרי . חזרנו לתקופת ניסיון שבא הוא הבטיח לי כמה דברים שבקשתי ממנו. שבוע לאחר מכן הוא שיקר לי במצח נחושה בנוגע לאיזה בחורה שהתחילה איתו בתקופה שנפרדנו מה שגרם לריב גדול ולחקירות מבחינתי הוא טען שזה נבע מיזה שהוא פחד מתהגובה שלי שאני אקום ואילך ממנו. למרות האמון שנפגע החלטתי להמשיך ולנסות גם לא רצתי לאכזב את המשפחה והחברים שלו שממש ניסו להחזיר ולפשר ביננו. לפני יומיים בערב הרגשתי שהוא מתנהג מרוחק וממש לא נחמד אלי,שאלתי אותו למה אז הוא אמר לי שהוא בדכאון ועצבני ולא יודע למה. ששאלתי אם זה קשור אלינו הוא אמר שהוא לא יודע , ושכולם אומרים לו שאם חזרנו זה אומר שאנחנו הולכים להתתן עוד חצי שנה וזה מלחיץ אותו, והוא לא יכול לחשוב עלי ועל הקשר שלנו בלי לחשוב על חתונה. ולכן לפעמים הוא מרגיש שהוא רוצה להיות איתי ולפעמים מרגיש שלא. וזה קשור גם לחקירות שעשיתי לו אחרי שגילתי את השקר ולריבים שהיו בעקבות. אני הגבתי בצורה שאני לא רוצה להשאר בקשר ככה, והרגשתי מאוד מושפלת ומרומה , כאילו אני לא מספיק טובה. הוא אמר לי שככה הוא ותמיד יש לו ספקות ותהיות והוא תמיד נובר וזה טבעי ואני צריכה לקבל אותו כמו שהוא. ולתת לו זמן לחשוב שוהוא מרגיש שהוא לא יכול לספר לי כלום בלי שאני אגיב בצורה כזאת. שהוא מרגיש מעין לחץ שקשור לחתונה והוא רוצה לחזור לטיפול אצל הפסיכולוגית שלו לדבר על זה. ובסופו של דבר הוא אמר לי שהכדור בידיים שלי ושאני אחליט מה אני רוצה כי הוא אוהב אותי ורוצה אותי. הוא גם אמר שהוא וכל החברים שלו והמשפחה שלו חושבים שאני מקסימה ובת זוג מעולה והוא הקשה והבעייתי מביננו. חברים שלי לעומת זאת חושבים שעלי להפרד ממנו. אני מבחינתי מרגישה שאני לא יכולה אפילו להסתכל עליו או לדבר איתו, כאילו שוב הוא נותן לי את ההרגשה שאני לא מספיק בשבילו. ואני לא מצליחה להתנער מרגשות אלו. חברים שלי אמרו לי שיתכן וזה קשור לכך שלא היה לו קשר ארוך בשבע שנים האחרונות. אני די מיואשת ופגועה מהסיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלונטר
דורית כהן08/07/2008דניאל היקרה, נכנסתם למערכת יחסים לא בריאה. את לא סומכת עליו ומתחקרת אותו והוא מרגיש לחץ וחוסר חופש אישי לצידך. כל היסוס מצידו מלחיץ אותך עוד יותר וגורם לו להרגיש כבול ומוגבל, וזה כמו מעגל קסמים שהולך ומתגבר. עליכם להתיר את הפלונטר הזה לפני שמחליטים להתחתן - כנראה שאין מנוס מהתייעצות ממוקדת עם יועץ זוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה...
דניאל08/07/2008דורית, תודה רבה על התשובה. אני כבר לא תחקרתי אותו, החלטתי לשים את הכל בצד ולסמוך עליו. הענין מבחנתי יותר הוא זה שהוא נפרד ממני כבר חמש פעמיים כל פעם הוא אמר שהוא לא בטוח שאני האחת וכל פעם הוא חזר. ופעם האחרונה שהוא חזר ראיתי את זה כהזדמנות אחרונה בהחלט. צאנס אחרון. אז עוד אחרי שהיה לנו את הריב הזה על השקר שהוא סיפר לי על בחורה שהוא התחיל איתה שלא היינו יחד אחרי שהוא הבטיח שהוא שלם איתי ועם הקשר. הוא המשיך עם התנהגות שלו ובא ואמר לפעמים אני רוצה להיות איתך ולפעמים אני לא רוצה להיות איתך. כי אני לא יכול לחשוב עליך בלי לחשוב על חתונה . הרגשתי שוב שהוא לא רוצה, אותי שאני לא מספיק טובה בשבילו. ואני לא יכולה להשאר בקשר כזה שאני תלויה באוויר. אני רוצה להרגיש שהבחור שאיתי ירצה אותי כל הזמן . זה טבעי שיהיו ספקות בנוגע לחתונה. אבל לפעמים רוצה להיות איתך ולפעמים לא אחרי שהוא התחנן שנחזור נראה לי כאילו כל מה שהוא אמר לי זה צק ללא כיסוי . ובקריזה הבאה שלו הוא יקום וילך. ואיך הוא נכנס לי לחיים מחדש , מבטיח לי הרים וגבעות ושוב חוזר על אותה התבנית. עד שהגעתי למצב כרגע שאפילו שהכדור בידיים שלי ואני צריכה להחליט שאני לא מרגישה שאני רוצה לדבר איתו או לראות אותו. מרגישה כאילו הוא ממש השפיל אותי. או תעתע בי. כאילו אין לי ערך בעיניו. שהוא מרגיש שהוא יכול לדבר אלי בכל צורה ואני תמיד אקבל אותו בחזרה. ואיך הוא רוצה שאני אתן לו את הזמן להתבשל עם המחשבות שלו. והלחצים שלו. ואיך הוא אומר לי אני בדכאון ואני לא יודע למה , ואני רוצה לברר עם עצמי למה. ואולי אפילו ללכת לטיפול. וזה לא נראה לי הכי טבעי דף הבית | תנאי שימוש ופרטיות | RSS | צור קשר © כל הזכויות שמורות לדירקט טרייד בע"מ BeOK פורטל בריאות יופי רפואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)