מה לעשות ? מלבטת...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה לעשות ? מלבטת...
    דנה
    09/07/2008

שלום, יש לי בן זוג כ - 5 שנים, הוא גרוש כבן 50 +3 , אני רווקה, הוא מבוגר ממני בכ - 10 שנים. הזוגיות ידעה עליות וירידות, בעיקר ירידות, הרבה מריבות...חוסר אמון...(כמובן שהיו גם זמנים טובים) . שוקלת פרידה, רוצה משהו אחר, אך לעיתים זה נראה מפחיד ,...להתחיל הכל מחדש...בקיצור לא יודעת מה לעשות ? ברור לי שבסופו של דבר אני זו שצריכה להחליט, אבל אשמח לשמוע תגובות. הקושי הוא החשש מהבלתי ידוע, מה יהיה, איך אסתדר, האם אמצא מישהו טוב יותר ? וכו'. לי אין ילדים וגם זו שאלה מבחינתי, כן רוצה, לא רוצה ?? אין לי את הכוח לפעול, לעשות ולא רק לדבר. הוא מבחינתו היה תמיד בעד להביא עוד ילד, אני זו שמתלבטת. לפני כשנה עברנו לגור יחד (בבית שלו, וגם זו בעיה מבחינתי, בכל מריבה אני יכולה להיות מסולקת מן הבית) ומאז היחסים בירידה. מתחילת הקשר אני רק מתלבטת, כן להמשיך או לא, וכך עברו להן 5 שנים ! וכעת אני כבר מבוגרת יותר...ונושא הילדים כבר דיי גבולי מבחינתי. אני אף פעם לא הייתי שלמה עם הקשר הזה, יש לי תחושה שהתפשרתי יותר מדי (כאמור, גרוש, 3 ילדים, מצב כלכלי לא טוב, לא אקדמאי וכו). מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות ? מלבטת...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפשרות וחשש משינוי

דורית כהן
    14/07/2008

דנה היקרה, מצטערת על העיכוב בתגובה. יש לי היסוס גדול לכוון אותך על סמך מה שכתבת. ראי, בולט לי שלא כתבת מילה על אהבה כלפיו, או על משיכה מינית, או על הערכה, מצד שני בולט מאוד שאת חוששת משינוי ונותנת לעצמך להיסחף עם החיים במום לקחת אותם בידייך ולהשפיע עליהם. אל לא יהיה זה אחראי מצידי לייעץ לך לכאן או לכאן! אני חושבת שאם אינך יכולה להחליט לבד, עלייך להיעזר במישהו שמאוד קרוב אליך ואת סומכת עליו שרוצה את טובתך והוא נטול אינטרסים בעניין. או לקחת ייעוץ מקצועי קצר מועד. לפעמים במצב כזה את יכולה להיעזר בקואוצ'ר מוצלח ואשמח לתת לך המלצות אם תיצרי איתי קשר טלפוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והמשך...

דנה
    15/07/2008

דורית תודה. ניתחת את הדברים בצורה מאוד נכונה. אני אכן חוששת משינוי, ואני חושבת שאולי אני לא מחוברת לעצמי, לרגשותיי, וממש זורמת עם החיים. ואולי אפילו מחכה שהוא יגיד לי ללכת, שהוא ירצה להיפרד וכך זה ייקל עלי (ברור שיהיה לי קשה, אבל כל עוד זו החלטה שלו זה כאילו מוריד ממני את האחריות, ואם עם כך הוא רוצה, אז בסדר). בכלל אני אדם שלא אוהב מחוייבות, לכן גם מאז ומתמיד לא רציתי להתחתן, ואולי בשל כך גם להביא ילד זה קצת מפחיד...שכן זו מחויבות לכל החיים! כן, זה מעורר מחשבות ולבסוף את הצעת לי ק'ואצינג, אבל אולי עדיף פסיכולוגית ? מטפלת זוגית ? המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחריות אישית וצמיחה

דורית כהן
    19/07/2008

יכול להיות זאת צודקת. אם מעולם לא היית בטיפול נפשי - אני מציעה לך לנסות זאת בתור אפשרות אחת. אפשרות שנייה שנראית לי עוד יותר מתאימה במקרה שלך, לאור מה שאת מספרת על נטייתך לא לקחת אחריות ולתת לאחרים לחליט בשבילך - לעשות את [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/' id='link']סדנת הפורום [/a]עליה אני מאוד ממליצה ועשיתי אותה בעצמי לפני עשר שנים. סדנא לצמיחה אישית, שנותנת לנו את הכוחות לקחת אחריות על החיים שלנו ולכוון אותם על פי המטרות שחשובות לנו, במקום לזרום עם מה שבא ולתתלזרם לקחת אותנו לכל מקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו