מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קיר מבטוןמתלבט10/07/2008
שלום..אני בן 38 נשוי 10 שנים + 3..נמצא כרגע בטיפול זוגי עקב משבר ארוך אבל..תקוע מאחורי קיר של בטון מבחינה ריגשית וברצון להתגרש לכן ולא מצליח לשתף פעולה בטיפול..תהליך בניית הקיר קיימת כבר הרבה שנים אך עיקרה ב 4 השנים האחרונות כאשר לא הצלחתי להניע את אישתי לשנות מס דברים שלדעתי פגעו בזוגיות שלנו..כמו חוסר תקשורת,עלייה במשקל,קיבעון של בית-עבודה ..בהמהלך השנים היו לי רומנים וסטוצים קצרים כהשלמה ואלה בעצם החזיקו אותי..לא שלא היה סקס ביננו אבל ברובו היה טכני וללא תשוקה ואהבה מצידי..במהלך ההריונות ובתקופה שלאחר הלידות היו תקופות טובות יותר אבל אחרי שגם הילד החדש הפך "לשיגרה" השיגרע חזרה לקדמותה..במהלך השנים הייתי בטיפול פסיכולוגי כי כ"ניצול" להורים גרושים רציתי לבדוק את עצמי ולאחר מס פגישות ואחרי נסיעה משותפת לחו"ל הבנתי שאני לא אוהב אותה.. ושוב ילד חדש..תקופה יחסית יפה ושוב חזרה לשיגרע...ועדיין חוסר שיתוף פעולה לשינויים לטובת הזוגיות ....לפני מספר חודשים הגעתי למצב של "הרמת ידיים" מהמצב..פשוט התעייפתי והתחלתי לחשוב על גירושים.(גם בעבר חשבתי על כך )....בו בזמן הכרתי בחורה מדהימה בת 32 ונוצר ביננו קשר מדהים של ידידות שהפכה לאהבה גדולה וחזקה..יש בה את כל אותם הדברים שחיפשתי בבת זוג..תקשורת מדהימה ,פתיחות,סקס מדהים ועוד ..ומחשבה על חיים משותפים....באחד מרגעי המשבר עם אישתי אמרתי לה שאני מיואש מהמצב וחושב על גרושים..היא הייתה מוכת תדהמה שאני חושב על כך ופתאום היא מוכנה לעשות הכל כדי להציל את המצב..הסכמנו ללכת לטיפול זוגי...אבל...כמו שאמרתי בהתחלה אני תקוע מאחורי קיר של בטון מבחינה ריגשית ומאחורי הרצון להתגרש ולא מצליח לשתף פעולה עם המטפלת ועם הרצון של אישתי לעשות הכל..ורוב הזמן השיחה מסתובבת סביב אי שיתוף הפעולה שלי..אני מסביר שאני מרגיש שכבר מאוחר מדי לתקן ולא יודע איך להתניע את התהליך(וגם לא ממש רוצה)..פשוט תקוע..הרומן עם הבחורה הגיע למבוי סתום..היא לא מוכנה להמשיך אותו בתנאים הקיימים ואמרה שאם אני רציני ברצון להתגרש ולחיות איתה (והיא מוכנה לקבל אותי עם כל החבילה הבעייתית של אחרי גרושים) אז שהמשיך בתהליך וניפגש כשאהיה גרוש והיא מבחינתה לא רוצה להיות תקוע באמצע התהליך ...עכשיו אני תקוע..מצד אחד מאחורי "קיר הבטון" ומלא בפחדים של התמודדות עם התרחקות מהילדים וממצב כלכלי פגוע ומצד שני לא רוצה לפספס את הזדמנות חיי לממש אהבה גדולה עם הבחורה השניה...יודע שגם בסיבוב שני השיגרה תגיע,אבל חושב על בניית בסיס נכון יותר לחיים משותפים...לא יודע מה לעשות מיואש..אשמח לקבל את תגובות....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריגושים ושבירת השיגרה
דורית כהן14/07/2008ראשית, האם סיפרת ליועצת על מערכת היחסים שלך עם האישה השניה? (כלומר בפגישה נפרדת) - עליה לדעת על כך.
לפי התיאור שלך יש לך נטייה לחפש ריגושים ולצאת מן השיגרה והנטייה הזאת לוחת אותך לסטוצים ובאותו כיוון גם כל פעם שאתם יוצאים מן השיגרה כמו נסיעה לחו"ל - אתה מרגיש יותר טוב עם אשתך עד שהשיגרה חוזרת.
אולי ניתן לארגן את החיים עם הרבה שוברי שיגרה עבורך ועבור אישתך, בתנאי שהצורך הזה שלך יהיה על השולחן, יובן ויוכר על ידיך ועל ידי אישתך ושניכם יחד אולי תוכלו ליצור רעיונות שישלפו אתכם מן השיגרה.
אתה עצמך מודע לאפשרות שגם אם תעזוב את הבית לתחבור לאישה השניה, עם הזמן זה עלול להיות אותו דבר, ואני יכולה להבטיח לך שקיימת בהחלט אפשרות כזאת, כי חלק גדול מן האכזבה היא לא בהתנהגות של האחר אלא במה קורה בתוך הראש שלך, מהי הפרשנות שאתה נותן לדברים שקורים בחיים שלך. אולי קיימת אפשרות אתה תיכנס לתהליך טיפולי בנפרד, שם תוכל להיפתח ולבחון את מה שכתבתי, אם זה מדבר אליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)