מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קנאהיעל11/07/2008
יש לי חבר כבר כמעט שנתיים, יש לי בעיית קנאה, זה לא שאני לא סומכת עליו, אני יודעת ובטוחה שהוא אוהב אותי ושהוא לעולם לא יבגוד בי או יעשה משהו כדי לפגוע בי אבל למרות הכל אני ממשיכה לחשוב כל מיני מחשבות שמתפרשות כחוסר אמון וחוסר ביטחון. יש לי את הסיסמה שלו למקושרים, נכנסתי וראיתי שהוא כתב למישהו "וואו" על התמונות שלה ושאל אם היא באמת בגיל שהיא רשמה בפרופיל שלה, היא רשמה בציניות שהיא כבר בת איזה 70 והוא שלח לה שהוא לא חשב שהיא תיפגע מזה, שהוא סה"כ רצה לדבר ואם היא לא רוצה אז הוא לא מאלה שיציקו והיא שלחה לו שהכל בסדר מאמי.(הוא עדיין לא ראה את ההודעה שלה ועדיין לא הגיב) מציק לי שהוא מתכתב עם בחורות שהוא לא מכיר ולמה הוא בכלל צריך לדבר איתה? זה מציק לי רצח ואני לא יודעת מה לעשות עם זה, אני יודעת שזו טעות לפלוש לפרטיות של בן אדם אחר אבל אני לא מצליחה להימנע מזה. אני גם מסתכלת בהודעות בפלאפון שלו ורוא כל מיני הודעות מידידות שלו שאני לא כל כך אוהבת, יש ידידה אחת שאני ממש לא סובלת פעם הם היו ידידים ממש קרובים ועכשיו טיפה התרחקו אבל עדיין בקשר והיא רושמת לו שהוא חשוב לה ושהיא אוהבת אותו וזה נורא מציק לי שככה מדברת אליו ידידה וכשאמרתי לו את זה לא היה לו הרבה להגיב.אני לא יודעת מה לעשות עם זה, זה אוכל אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להצליח לנהל שיחות חשובות
דורית כהן14/07/2008יעל, העניין לא פשוט. מצד אחד הפלישה לפרטיות שלו עלולה להפריע לו והוא עוד יעשה משהו אחר כדי לשמור על החופש שלו - יתחבר כמשתמש אחר. כלומר טכנית את לא באמת יכולה תמיד לדעת מה קורה. מה שאת כן יכולה זה לעשות איתו שיחה על דרגות החופש שנראות לו מתאימות לכם, ונאי מציעה שתנהלו שיחה פתוחה, לא ממקום רגשי ופגוע או מאשים, אלא באמת לנסות לברר, עם הרבה סקרנות (סוף סוף אתם לא זהים, ויתכן שאינכם רואים את הנושא הזה באותה צורה), איך כל אחד מכם רואה את הנושא של חברויות והתכתבויות והיכרויות עם אחרים. עד שלא מנהלים שיחה כזאת - כל אחד מכם יכול רק לנחש איך בן זוגו מרגיש בעניין, אבל לא באמת לדעת. שיחה כזאת גם יוצרת מציאות חדשה וכללים חדשים, הכל בתנאי שאתם מצליחים לנהל אותה ברוח טובה, כמו שכתבתי קודם. כי אם מישהו מכם יראה בשיחה כזאת חווייה מלחיצה ומעצבנת - עלולות השיחות שלכם בעתיד להיות נגועות באווירה כזאת, ואחת התוצאות היא הימנעות משיחות רציניות. ואכן, יש זוגות שאחת התלונות שלהם היא שהםן לא מסוגלים לנהל שיחה חשובה, רצינית, כי לפחות אחד מבני הזוג מעדיף להימנע מלהיכנס לשיחה. הסיבה לכך היא שעצם השיחה, הסגנון שלה, הוא כל כך לא נעים שהוא מעדיף לברוח ממנה. לכן - תראי אם את יכולה לנהל שיחה ממקום של הקשבה וסקרנות לבהבין איך כל אחד מכם רואה את הנושא. רק אחרי ההבנות אפשר לחשוב יחד על פתרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-קנאה
יעל15/07/2008העניין הוא שהוא לא יודע שהצצתי לו במקושרים ולא יודע שראיתי את ההודעות ואני גןם לא רוצה שהוא ידע אז איך אני יכולה לנהל שיחה איתו על אם כביכול אין לי סיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)