מה אפשר לעשות???

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מה אפשר לעשות???
    רינת
    14/07/2008

אני ובעלי ביחד שנתיים פלוס ונשואים שנה וקצת. אני מרגישה שהוא מאוד השתנה ביחס אליי מאז שהתחתנו. התחתנו כשעוד היינו סטודנטים, אני בסוף התואר והוא בתחילת התואר. תמיד הוא נידנד לי שאמצא עבודה ותמיד אמר לי שזה לא כ"כ נורא לשלב לימודים ועבודה כשנמצאים בשנה אחרונה של הלימודים. אני, למרות כל הקושי עבדתי נאלצתי להחליף מקומות עבודה בגלל הלימודים, וכשזה קרה הוא תמיד היה אומר לי- אני לא מבין את לא מסוגלת להחזיק בשום מקום,הדבר הזה תיסכל אותי למרות שתמיד עבדתי. היום אנחנו נשואים. אני סיימתי את התואר ועובדת ומרוויחה טוב. הוא בסיום התואר - ועד שהוא הסכים לצאת לעבוד יצאה לי הנשמה,הוא לומד רק פעמיים בשבוע ובערב, ז"א הוא יכול לעבוד במשרה מלאה. אבל הוא החליט לעבוד בחצי משרה 4 פעמים בשבוע 6 שעות כל פעם.הצעתי לו במקביל לעבודה הזו שהיא קשורה למקצוע שלו לחפש משהו עם אפשרות לעבוד יותר שעות הוא התרגז עליי כל כך ואמר לי שאני ניכנסת לו לחיים והוא יעשה מה שנוח לו והוא החליט להיות שליח פיצה, ואני שואלת את עצמי לעזאזל הבן אדם למד תואר, מסיים את הלימודים, למרות שמבחינת העניין בעבודה של החצי משרה הוא מאוד מרוצה (ככה הוא אומר,למרות שהוא מתלונן שקשה לו כל הזמן) נראה כאילו שהוא מנסה לעשות לי דווקא.אני לא מבינה מה עובר עליו . אנחנו חושבים או לפחות חשבנו להכנס להריון, ומתכננים לקחת משכנתא ואני לא רואה איך הוא מנסה להתקדם.נראה שטוב לו שאני עובדת יותר ממנו וזה לא מוצא חן בעיני,במיוחד לאור העובדה שהוא תמיד נידנד לי לצאת לעבוד... מה אני יכולה לעשות? אני לא מצליחה בשום אופן לדבר איתו על זה. וכשאני מעלה את הנושא הוא ישר מזלזל בי ופוגע בי ואני ממש מיואשת ממנו. שלא לדבר על הקשר הזוגי שלנו ,עד שאנחנו יוצאים הוא אומר לי באיזה הזדמנות- מה את רוצה את צריכה להגיד לי תודה שלקחתי אותך לסרט... האם אפשר לשנות אותו? איך אפשר לדבר איתו? הוא לא מוכן לשמוע על ייעוץ זוגי.מעבר לזה הוא גם מאוד קשור להורים ולחברים שלו ככה שאני מרגישה שאני נמצאת בתחתית סדרי העדיפויות שלו. כבר התחלתי לחשוב על גירושין למרות שאני חוששת מזה ולא בטוחה שזה מה שאני רוצה... אז מה אפשר לעשות ???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה אפשר לעשות???

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להימנע מלנהל אותו ולבקר אותו

דורית כהן
    15/07/2008

בוקר טוב רינת,
    לאור מה שאת מספרת, יש לך שתי דרכים.
    האחת - להרים ידיים וללכת הלאה, לא להביא איתו ילדים...להתגרש.
    השניה - עדיין לא להביא ילדים, אבל לשנות את הגישה שלך. מה שקורה ביניכם הוא שלבעלך מאוד קשה עם עצמו, כי כנראה חסר לו בטחון עצמי ותעוזה ויוזמה. וכל פעם שהוא שומע ממך נדנוד ותוכחה לגבי חיפוש עבודה - זה דורך לו על הכפתורים הכי רגישים שלו, והוא מתקיף בחזרה ומתנקם בדרך שלו. זה שהוא מתרחק ממך לחברים שלו זה די מובן, כי הוא מצפה לשמוע ממך ביקורת והנחיות מה לעשות, ולא כיף לו להיות בחברתך...
    העניין הוא שעליו להגיע בעצמו לכוון את עצמו וכרגע את לקחת את המושכות לידייך והוא הפסיק לנהל את עצמו גם בגלל שאת לקחת פיקוד. אני מבינה שאת לקחת פיקוד כי התחלת להרגיש שהוא זקוק להכוונה ולהנחיות, אבל הנפש שלנו יותר מורכבת ומסובכת, ומאוד קשה לקבל הנחיות מבת הזוג, במיוחד כאשר זה קשור לקריירה, פרנסה וסקס - תחומים הנחשבים מעוז הגבריות. אני לא אתפלא אם יש לכם גם בעיות בתחום הסקס, כי בדרך כלל מצב כזה מאוד מסרס את הגבר ומוריד את התשוקה שלו.
    אז אם את יכולה להתאזר בסבלנות, למצוא על מה להעריך אותו ולשבחו, לוותר בכל פעם שחוש הצדק שלך מתקומם ואת מתחילה להשוות מה הוא דרש ממך בעבר ומה הוא לא דורש מעצמו (זה שאת צודקת לא עוזר כאן אלא מפריע לאינטימיות שלכם...) - אז הישארי בקשר ותבחני עד כמה שינוי בגישה שלך משפיע עליו לטובה. אם זה לא עושה הבדל - עזבי אותו. כמובן שייעוץ זוגי יכול להועיל, אבל את אומרת שהוא לא מוכן לשמוע על כך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הייעוץ

רינת
    15/07/2008

היי דורית, תודה על הייעוץ אני אני אנסה לפעול עפ"י עצתך. ואם יהיה שינוי אני אהיה אתך בקשר. תודה רינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו