עצבנות מיותרת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עצבנות מיותרת
    עמי
    15/07/2008

היי ובוקר נפלא לכן לאחרונה עברתי לגור יחד עם בת זוגתי (אנחנו סה"כ כמעט חצי שנה) אני 30 והיא 25. אלא שכבר בשבוע הראשון הבחנתי בעצבנות אשר לטעמי לא שגרתית וזה מתחיל להציק לי במיוחד שזה על שטויות. קחו למשל משהו טרי מהימים האחרונים: אנחנו בדירה (אחרי עוד יום של הובלות והעמסות ציוד לדירה החדשה), היא בודקת לי את הטל' ושואלת למי שלחת את זה ואת זה וכו' - עד כאן אני סובלני אליה וזה לא מפריע לי כ"כ.. אח"כ באותו הערב היה בקבוק קולה בסלון, היא אמרה לי תכניס את הבקבוק למקרר והלכה להתקלח. בינתיים ישבתי על המחשב בענייני עבודה, ופשוט לא זכרתי להכנס תבקבוק.. היא יצאה מהמקלחת ואמרה בטון גבוה וקצת צורם ועצבני: "אמרתי לך להכניס תבקבוק לא?" אז אני הגבתי תוך שהרמתי מעט את הקול (אבל באמת מעט עד שבקושי שמתי לב) ואמרתי "בסדר אני אכניס".. היא הגיעה בעצמה לסלון חטפה את הבקבוק והכניסה אותו בעצמה למקרר בכעס .. ניכנסתי להתקלח ואח"כ נכנסו שניינו לשון.. ואז שמתי לב שהיא מכונסת בעצמה, מוזרה קצת ושותקת; שאלתי מה יש לך היא הגיבה "כלום", קצת לחצתי ושוב אמרתי אני מכיר אותך יש משהו זה לא "כלום" ואז היא אמרה "אתה יכול להבין לבד..לא מתאים לי שאתה מרים את הקול עלי..". הסברתי לה שלמרות שבשגרה אני מחמי לה הרבה ומכנה אותה בכינויים מפרגנים ותומכים, יכולים להיות מצבים קצת שונים שהטון עולה וזה חלק מהחיים ומלגור יחד, ושלדעתי אין מה לעשות עם זה כי זה חלק ממני ואין לה מה לעשות מזה דרמות אלא פשוט לעבור הלאה ואם וגם אמרתי להאם זה כ"כ קריטי אני מסכים שתחשוב שוב אם כל הקשר הזה מתאים לה. למרות כל זה אמרתי לה אני מצטער אם לא הייתי בסדר (למרות שזה ממש שטויות מה גם שזה נדיר שאני מרים את הקול). היא לא ממש קיבלה את זה הסתובבה והלכה לישון, כעבור 10 ד' חיבקה אותי ואמרה אתה צודק זה באמת לא כזה נורא... אם יש משהו שאני שונא זה ללכת לישון ככה (בהרגשה כזו). רציתי לדעת איך לראות את המעבר לגור ביחד האם זו התחלה של משהו שלא נוכל לעמוד בו והאם באמת הייתי כ"כ נורא שטיפה הרמתי את הקול ? מה זה לא דבר לגיטימי לכל במאדם? האם יש להסיק מסקנות מהתנהגות כזו או שאולי אני באמת אשם ולהבא עדיף שאחשוב 20 פעם לפני כל תגובה (למרות שזה לא ממש נוח) אני מציין שבאופן כללי אנחנו מאוד תומכים ואכפתיים אחד לשניה רק שאני מרגיש שהיא לא מסוגלת לקבל שלבנאדם יש גם כעסים לפעמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות מיותרת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משברונים של התחלה...

דורית כהן
    19/07/2008

היי עמי, סליחה על העיכוב...
    ראשית, תודה על התיאור החי והמדוייק, זה מאוד עוזר להבין מה קרה.
    המשברון הקטנטן הזה הוא כל כך צפוי ושגרתי, שאני מעיזה לנחש שזו הפעם הראשונה שאתה עובר לגור עם חברה, לא? כל אחד גדל בבית שונה, עם סגנון דיבור אחר, עם רגישויות שונות, וכאשר עוברים לגור יחד מתחילים כל מיני חיכוחים ואי התאמות. לא הכל יכול (וגם לא צריך) ללכת חלק. שני אנשים - כל אחד עם סדרי העדיפויות שלו, עם ההרגלים שלו, עם שיגרת היום יום שלו, עם הרגלי התגובות שלו - פתאום צריכים לעבור ל"הילוך משותף", וברור שיהיו רעשים. ברגע שמבינים את הרעיון הבסיסי הזה - ניתן לעבור את הרעשים שיהיו הרבה יותר בקלות. חשוב לזהות מה לוחץ לה על הכפתורים הכי רגישים. יכול להיות שהיא במיוחד רגישה לטון דיבור מוגבר. אולי היא גדלה בבית שקט, יחסית, שבו הרמת קול התפרשה כמשהו יוצא דופן וכסימן למשבר, וטון הדיבור שלך במקרה שתיארת, שעבורך היה דבר של מה בכך - עורר אצלה תגובות אוטומטיות של לחץ וחששות. יכול להיות שאתה גדלת בבית שבו יש יותר ויכוחים ביום יום, וכולם רגילים להרים את הטון מידי פעם ואחר כך לעבור הלאה בלי לעשות עניין... ברגע שמבינים את השונות, קוראים אחד את השני נכון ולא עושים עניין מן הרעשים - כך לומדים לחיות טוב יותר. במקום לראות את המגורים יחדיו בתור מבחן האם אנחנו מתאימים אפשר לראות זאת כהזדמנות להכיר יותר לעומק את בן הזוג וליצור תגובות חדשות מתוך אהבה, התחשבות ואמפטיה אחד לצרכים של השני.
    אני מאוד מסכימה איתך שחשוב להתנהג טבעי, ורצוי מאוד לא להגיע למצב שתחשוב 20 פעם האם להגיב בצורה מסויימת שמא היא תיפגע, זה לא יהיה טבעי, וזה יותר ריחוק וחוסר אינטימיות לאורך זמן. במקום להיזהר - דברו על המ שקרה, השוו את המשפחות שלכם כמו שהסברתי קודם וההבנה מאיפה הרגישויות מאוד עוזרת לא לעשות מזה עניין. בהצלחה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו