קושי בקבלת החלטה לגבי קשר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי בקבלת החלטה לגבי קשר
    ר
    19/07/2008

שלום, אני בן 35 ויש לי חברה בת 32. אנחנו ביחד כבר 5 שנים. היא בחורה מאד מיוחדת, רגישה מאד, אסרטיבית, טובת-לב ,חביבה על כולם ואוהבת אותי בטירוף. הקשר בנינו תמיד היה קשה, הרבה עליות אך בעיקר ירידות. עברנו הרבה זמנים קשים ביחד (מכל הבחינות) אבל הצלחנו לשרוד. לי תמיד היה יותר קשה להפתח אל הקשר הזה (אני די סגור מטבעי) אך האסרטיביות שלה ,האהבה שלה והתמיכה שלה החזיקו אותנו יחד. לאחרונה, באופן טבעי, התחילה לעלות על הפרק שאלת ההתמסדות. איכשהו, הדבר גרם להרבה לחצים ומתחים ונגמר בכך שעזבתי את הדירה. אני יודע שהיא תשמח לקבל אותי חזרה אבל בתנאי שאחזור עם החלטה נחושה שאכן היא האישה שאיתה אני רוצה לחיות. למרות שאני אוהב אותה וגם ההיגיון אומר שזאת תהיה ההחלטה הנכונה אני ממש לא מצליח לקבל את ההחלטה בלב שלם. שאלתי היא האם טיפול פרטני קצר יכול לעזור לי לקבל החלטה (לכאן או לכאן)? האם ישנן עוד דרכים לקבל הכוונה במצב כזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קושי בקבלת החלטה לגבי קשר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בלקיחת אחריות על חייך

דורית כהן
    21/07/2008

שלום לך ר, אחד הדברים החשובים שיכולים לעזור במצב של התלבטות, הוא להסתכל אחרוה על עצמך לגבי קבלת החלטות חשובות. האם הקושי להחליט הוא משהו שמאפיין אותך בדרך כלל? אם התשובה היא חיובית, שווה להיכנס לטיפול פרטני קצר מועד על מנת לחקור יותר לעומק את הקושי שלך בקבלת החלטות. על פי רוב קושי זה נובע מבעייה בלקיחת אחריות על החיים שלך. כלומר עד כמה אתה שם לעצמך מטרות בחיים וחותר להשיגן. ציינת שאתה מתרשם מן האסרטיביות של חברתך. יש לנו נטייה להתאהב ולהיות מוקסמים מתכונות שאנחנו מרגישים שחסרות לנו ויכולות להשלים אותנו. שווה לחקור זאת, כי אחת הסכנות בכניסה ליחסים מחוייבים היא שאנחנו נוטים להישען על היכולות הטובות של בני זוגנו, אלו שחסרות אצלנו, ולהימנע לפתח יכולות אלו בעצמנו, וכך התלות שלנו בהם הולכת וגוברת. מצד שני אתה מתאר אישה מקסימה שאם תצליח להיפטר מן החששות העצמיים שלך - שמא תתבטל לידה - יש לך אוצר ביד...
    עוד אמצעי שיכול לעזור במצב שלך הוא לעשות את [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/' id='link']סדנת הפורום של לנדמרק [/a]- סדנא למודעות עצמית, צמיחה, הגשמת הפוטנציאל ועוד. הנושא של לקיחת אחריות על החיים שלך מאוד מודגש שם. עוד אופציה מקובלת היא קואוצ'ינג, אבל בתחום זה יש המון אנשים לא רציניים ולא מנוסים, ויש להיזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו