מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני והחבר שליקטי19/07/2008
שלום לכן! אני גרושה +2 ילדים מקסימים לפני כשנה הכרתי גבר מקסים לכל הדעות(הוא היה אז נשוי וחי בנפרד כ-6 שנים מאשתו ממה שאני הבנתי בהתחלה זה שהוא גרוש אבל כרגע זה כבר לא משנה כי באמת התאהבתי בו. ביום שידעתי שהוא נשוי נפרדתי ממנו זה היה כעבור 3 חודשים בערך, לא יודעת למה. כמובן שהצטערתי על כך אבל אמרתי לו שאולי יש איזה סיכוי לחזרה למשפחה שלו מה שהוא הבהיר לי חד וחלק שלא כי זה נגמר ממזמן.בכל אופן לפני כ-5 חודשים הוא התגרש אנחנו ביחד חודש אחרי שנפרדנו חזרנו(יש לציין שאנחנו לא חיים יחד).אני חושבת שאני מאוד אהבתי אותו והענקתי לו המון אהבה כמו כן ילדי מאוד נקשרו אליו והוא אליהם,ובתקופה האחרונה יש לי תחושת מועקה שמאוד קשה לי לדבר איתו על נושאים שמציקים לי כי אצלו הכללללל בסדר ואין שום בעיה וזה מרגיז אותי מאוד(בכל אופן זה מה שהוא משדר)הוא קמצן !!!!!לא תמיד אבל רוב הזמן וזה דבר ראשון שמשגע אותי,הוא לא מספק אותי במיטה המין שלנו זה בדיוק לספור על השעון 5 דקות עם משחק מקדים וזה הדבר השני שמשגע אותי .הדבר השלישי זה שאני מאוד מבולבלת ויש לי הרגשה שאני כבר לא אוהבת אותו כמו פעם וזה ממש מוקדם להרגיש כך .כל דבר הוא מסתכל והוא עושה חשבון על שקלללללללללללללל. היינו היום בטיול מהבוקר ועד השעה 14-00 בלי שתיה אבל הוא הציע לי ארטיק ואחר-כך בדרך חזרה הוא חיפש תחנת דלק שאפשר לשתות מהקולר הלו???? עד שאמרתי לו שהוא יכול לקנות בקבוק שתיה אם הוא כל-כך צמא.הגענו אלי הביתה וכבר ממש בא לי להקיא אותו חשבתי שהוא יסע הביתה לאמא שלא אבל לא הוא נכנס אחרי ,התקלח ביקש לאכול כי כל היום לא אכלנו ועוד אחרי זה הוא רצה ממני סקס!!! אמרתי לו שאני עייפה ואני לא רוצה רק חיכיתי שהוא יעוף לי מהעיניים ולא אמרתי לו כלום.אני מדברת לפעמים עם אחותי והיא אומרת לי שאני חייבת לדבר איתו היא צודקת אבל אני כל-כך מפחדת מההתפרצות שלי שאני מעדיפה לא לדבר כשאני עצבנית.עוד משהו:הילדים היו שבת הזו אצל אבא שלהם וקבעתי איתו לשעה 16-00 והוא הופיע בשעה15-30 וזה עיצבן אותי בלי פרחים?.בלי לשאול אם אני צריכה משהו על הדרך ?ועל זה דיברתי איתו כמה פעמים נכנס מפה יוצא משם. די אני כבר לא יכולה יותר שמישהו יתן לי עצה מה לעשות כי אני לא רוצה לעשות צעד שאני יצטער עליו או לומר משהו לא במקום.פעם דיברתי עם אחותו כמובן לא עלינו אבל היא אמרה לי במפורש שתידעי לך שאחי הוא סוציומט הוא מסתכל רק על עצמו.היא צדקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאהבות קצרה
דורית כהן21/07/2008קטי היקרה,
הדברים עליהם את מספרת מאוד אופייניים לתקופה של אחרי ההתאהבות, כאשר מגלים את אופיו האמיתי של בן הזוג. הדברים שמפריעים לך ניתנים לפתרון בדרך כלל ע"י כך שתבקשי ממנו בקשות מפורשות, ברורות. לא בסגנון של דרישות או תלונות, אלא בצורה ישירה ונעימה. למשל, שתשמחי מאוד לפרחים...או לבקש ממנו בקשות בתחום המשחק המקדים. אל תחכי שהוא ינחש מה את רוצה. המון זוגות עושים את הטעות הזאת ומצפים שבן או בת הזוג ינחשו בצורה טלפאתית את מבוקשם. זה לא עובד כך. עליך לקחת אחריות על הצרכים שלך ולהביע אותם. אם אחרי שאת מביעה אותם את רואה שהוא לא נעשה יותר מתחשב - רק אז קבלי החלטות. בסך הכל תקופת ההתאהבות היתה קצרה ממה שציפית, ואז הסבלנות שיש לנו כלפי אדם שהוא בעצם די זר לנו - יורדת...
לגבי השיחות איתו - חשוב מאוד ללמוד לנהל שיחות נעימות עם בן הזוג שלנו. הרבה זוגות נכשלים בהיבט הזה, ולא מצליחים לנהל שיחה טובה. השיחות שלהם הופכות לסדרה של האשמות ותלונות הדדיות וזה מאוד לא נעים. יש אפשרות ללמוד לשוחח, לתקשר, לעבוד על ההשמעה ועל ההקשבה, כך שהשיחה תהיה נעימה ויעילה, וזאת ניתן לעשות למשל בייעוץ זוגי קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני והחבר שלי
קטי21/07/2008היי דורית ערב טוב! זה נכון לגמרי מה שאת אומרת אבל ניסיתי ואמרתי כמה פעמים את מה שמפריע לי ובדרכים נעימות מאוד ולא צחקתי הייתי ישירה ואפילו מאוד בוטה אבל באלגנטיות, ואני מרגישה שאין עם מי לדבר.( .למרות........... שבמערכת יחסים הקודמת שהיתה לי במשך 17 שנה שהייתה מערכת אלימה מכל הבחינות)לא היה לי את מה שיש לי איתו עכשיו : הוא מעודד אותי מאוד,כל פעם שאני לא מרגישה טוב הוא נלחץ ודואג לי,הוא דחף אותי ללמוד ולהתחיל להעריך את עצמי יותר ממה שהערכתי שזה באמת דבר שחיזק את הקשר שלי איתו,אז או שאני בולעת את הצפרדע וממשיכה הלאה או שאני חותכת חד וחלק. אין, אין לי כוח להתמודד במשחקים הלאה או בהאשמות כי זה בטוח יגלוש למשהו בסופו של דבר לא נעים .הבן אדם חי אצל אמא שלו וכל דבר אבל................. כל דבר הוא מספר לה ולי אישית זה מאוד מפריע. מה הוא תינוק מגודל?.אני לא יודעת מה לעשות אבל החלטתי לדבר איתו ביום רביעי בערב ,לשבת בחוף הים ולומר את מה שיש לי על ליבי ולפני שאני מתחילה את השיחה אני יבקש ממנו שכל מה שנאמר כרגע ביני לבינו לא יעבור לצד שלישי ואני לא יאמר על אמא שלו כי היא בבת עיניו.ולדוגמא קצרה על אמא שלו:לפני כחודש בערך התקשרתי אליהם בשעות הערב אמא שלו ענתה לי וביקשתי ממנה שתאמר לו שיחזור אלי בדחיפות כי אני מאוד כועסת עליו כמובן שהוא חזר אלי אבל בבוקר מוקדם הוא התקשר אלי ואמר לי 2 דברים לי אליך למה לא דיברת איתי קודם?ולמה לא אמרת לאמא שלי ערב טוב וניתקת לה את הטלפון בפנים?אמרתי לו שזה לא היה ולא נברא וכמובן הוא האמין לאמא שלו והייתי צריכה ב7-00 בבוקר להתנצל על משהו שלא עשיתי והרגשתי הכי חרא בעולם כולו.השאלה שלי היא כזאת האם להמשיך בקשר הזה או לצאת ממנו כמה שיותר מהר?אודה לך על תשובתך בהקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציעה לך להילחם על הקשר
דורית כהן22/07/2008קטי, את נשמעת לי אישה סוערת, מלאת רגשות חזקים, יודעת להביע את עצמה, יודעת לאהוב ויודעת לכעוס. כל הדברים שאת מתארת ניתנים לפתרון, ככל ששני בני הזוג בוגרים יותר בגישה שלהם ובתקשורת שלהם. העניין הוא שבגלל שאת נפגעת בעבר מדברים שונים אצל בעלך לשעבר - יש אצלך רגישויות, "כפתורים" שאם הוא לוחץ עליהם - את נדלקת מעבר לפרופורציה הנדרשת, ואת גם נזהרת לא להיכנס לקשר עמוק יותר שמא תיפגעי שוב.
לגבי הקשר החזק עם אמא שלו, אני חושבת שאדם נשאב אל המקום בו הוא מרגיש הכי אהוב והכי בטוח. אני לא יכולה לבוא לאף אחד בטענות על כך. ככל שהוא ירגיש יותר בטוח ויותר אהוב בחברתך - כך יהיה לו טבעי להעדיף את חברתך ולהעביר אליך את הנאמנות שלו.
אני חושבת שלמרות המגרעות שתיארת אצלו, שווה להילחם על הקשר איתו, אבל בדרכי נועם, עם המון אהבה והבהרת כוונות וציפיות אחד כלפי השני. שימי לב, אני חושבת שיש אצלו רגישות גבוהה לטון הדיבור שלך, וקשה לו עם הכעסים שלך. נסי להרגיע אותו בעניין הזה - שאת כזאת, שכועסת חזק ונרגעת, שזה לא משפיע על האהבה כלפיו. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שאת מייעצת לי
קטי22/07/2008היי דורית היקרה!. לגבי הקשר שלי:מאוד מאוד קשה לי שוב: שכל דבר הוא מספר לאמא שלו ואני ממש לא מקבלת את זה.אני אשה שיודעת לאהוב מכל הלב, לתת ,להעניק, ולהקשיב. ובשנה האחרונה גם התחלתי לדעת מה זה לקבל בחזרה ופשוט לדרוש מה שמגיע לי מה שבעבר לא ידעתי ולא חשבתי שאני צריכה לקבל.(ואני מתכוונת להכל לא רק זוגיות) אולי לא הסברתי את עצמי נכון: אבל רוב הכעסים שלי זה לא עליו אלא על דברים אחרים. אני כמובן משתפת אותו ברוב הדברים שקורים איתי וסביבי והוא מבין ומסביר לי לפעמים איך ומה לעשות.דבר חשוב מאוד בזוגיות התקשורת, האמונה ,אהבה ,היחס ,,הנתינה,ההקשבה, הפינוק ,והעידוד וכל המשתמע מכך,אבללללל זה לא מה שאני מרגישה בקשר הזה וחסר לי והרבה .אני לא אשה תובענית ולא אשה רעה אני יותר מדי טובה זו הבעיה שלי וגם הוא כל הזמן אומר לי שאני אשת חיל וכל גבר היה רוצה מה שיש אצלי בבית והיה חולם על זה.עוד משהו שמציק לי זה הילדים שלו:הוא עדיין לא סיפר להם שיש לו מישהי כדי שלא יהיה להם קשה וזה מאוד מציק והוא יודע,קרה לי מקרה אצל אמא שלו בבית :קבענו ללכת לאכול באתי אליהם ישבתי חצי שעה והיינו אמורים לצאת פתאום הבן שלו שבצבא התקשר ואמר לו שהוא בדרך אליו וכמובן הייתי צריכה ללכת כדי שהוא לא יראה אותי והרגשתי כאילו עבר עלי מכבש,למחרת הוא התקשר להתנצל אמרתי לו שזב בסדר (כי ממש הבנתי ממנו שזה לא בסדר שזה קרה )אבל עדיין הילדים לא יודעים על קיומי מה עושים?כמה רק אני צריכה להבין ולהתחשב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)