מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יחסינו לאןקארין19/06/2007
שלום רב, אני כבת 31 וחיה עם בן זוגי כשנה. בחצי השנה הראשונה היו בינינו מלחמות עולם על מאבקי כוח שעם הזמן הלכו והתמעטו. כיון המצב הנו שכאשר עולים מריבות הם צובעים את ההחלטה לגבי העתיד. אני מאוד אוהבת את בן זוגי, אך המצב נע בין רגישות מופלאה וטוב נפלא, לבין חילוקי דעות המגיעים להרמות קול מצידו ואדישות וציניות מצידי. אני לא מסוגלת להתמודד כאשר מדברים אלי בפנים קשות ומדברים בטונים גבוהים, והוא מצידו אומר שכך הוא מביע רגש. שנינו מרגישים אז שהאחד לא מקשיב לשני. אני מרגישה שהוא עם הטונים הגבוהים שלו תופס את כל מקום השיחה. הוא טוען שאין בי מספיק רכות. אני רוצה לתת דוגמא, שקשורה במשהו שמאיים עלי. היינו במפגש חברתי, ואמרתי לאחד הבחורים שהיו בשולחן, שהוא דומה לאיזה שחקן. מעבר לזה לא דיברנו. זה גרם לבן זוגי להסתגר, ובבית הוא אמר לי שזה לא היה לא נעים אך שאמרתי. כשאני יודעת בוודאות שמשפט זה היה סתמי, כמו הבחור. אך זה שזה גרם לו לקינאה, עורר את פחדי ( אני מודעת לעיניין הקינאה, וגם הוא) אז אמרתי לו " אתה לא רוצה שאדבר עם בחורים בכלל?" הוא התעצבן בגלל התגובה שלי, ועל זה נולדה מריבה חדשה. אני לא רוצה ללכת על ביצים, אני לא בחורה מפלרטטת ולא בא לי לפחד כל הזמן, או להרגיש לא בסדר. זה יותר מורכב אבל כרגע קשה לי להעביר יותר. קשה לי עם הקינאה ועם הדיבור שהופך לקשה ורם, עם התקפי קינאה מסוג זה. אני אודה לך על תגובתך, וכן מתכוונת לשתך אותו בתשובתך. חשוב לציין כי היינו בטיפול יחד לחצי שנה בערך, והעברנו את מאבקי הכוח לשם , לכן בסוף הפסקנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל זאת צריך ייעוץ לשינוי התקשורת
דורית כהן19/06/2007היי קארין,
מה שאת מתארת הוא שבן זוגך, כאשר הוא נכנס ללחץ, יש לו דרך תגובה אופיינית - מרים את הקול ומבטא כעס בטון הדיבור ובהבעות הפנים שלו. מן הסתם זהו משהו שהוא מביא איתו מן הבית שלו, אולי תגובה דומה לאחד מהוריו. זה מה שהוא למד כל החיים. ברור שכאשר מישהו לחוץ, יכולתו לשלוט בעצמו יורדת, והוא נסוג (קוראים לכך "רגרסיה") למערכת האוטומטית של התגובות שהתרגל להשתמש בהן בעבר. כדי לשנות זאת הוא צריך ראשית להבין מה זה עושה לבת הזוג, ומה הנזק לתקשורת, כמו חוסר הקשבה, ריחוק, ציניות ולבסוף - הוא מרגיש שאינו מקבל ממך חום. לאחר התובנות האלו, מתחילים להתאמן על דרכי תגובה אחרות. לא כל הזמן זה יצליח, כמו באימון - יש התקדמות ויהיו נסיגות. אבל צריך לרצות ללמוד לשנות.
לעניות דעתי, אם הרגשתם בטיפול הזוגי שאתם תקועים במאבקי הכוח, אולי הגעתם למקום לא מתאים לכם. הרעיון הוא לעצור את הויכוח הרגיל, המתבקש, להבחין למה התקשורת הלקוייה גורמת, ולמצוא דרכי תגובה חדשות. לא רק להוציא קיטור. לצייד אתכם בכלי תקשורת שיחזיקו מעמד גם אחר כך, ללא תמיכת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה
קארין19/06/2007ומה לגבי הקנאה מסוג זה שתארתי? אני צריכה להיות רכה יותר כאשר הוא מקנא על דברים של מה בכך? זה מכעיס אותי ומעורר את פחדי. אך הוא אומר שבמקום לתמוך ולהיות רכה במקומות בהם הוא חלש, אני מתנכרת ולא מקבלת אותו. האם אני צריכה לקבל את זה? כך יחול שינוי? אני מרגישה שכל דרך אחרת , תתן לו את הלגיטימציה להמשיך, למרות שהוא " מודע לבעיה".
בעיניין הדיבור התקיף, הוא יודע כמה זה קשה לי, במיוחד שאני באה מבית קשה, בו היו הרמות קול ללא הרף. הוא מודע לכל זה. הוא כל הזמן מאשים אותי בחוסר רכות וחוסר הקשבה, ואני כבר מתוסכלת מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן ליחסים
דורית כהן20/06/2007קארין יקירתי, את מתארת קשיי תקשורת שמאוד אופייניים לזוג בתחילת דרכו. אלו דברים שמסתדרים עם הזמן, ובעיקר אם לא עושים עניין ומעבירים דברים יותר בקלות
הבעייה שבשלב בו אתם נמצאים, יש סוג של מבחן שאנחנו עושים לבן הזוג - האם הוא האדם המתאים לנו או לא, ואז יש נטייה להחמיר ולהקצין בתגובות, כי כל הפרעה כזאת גורמת לנו לדאגה, מה יהיה אם זה יימשך כך כל השנים, או אם זה יהיה יותר קיצוני...
אם היחסים איתו חשובים לך, ואת ממש אוהבת אותו, נסי לרדת יותר מהר ויותר בקלות מן התגובות שלך ותראי מה יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קארין21/06/2007תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)