מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התייעצות לגבי הדילמה בזוגיותסבטלנה25/07/2008
שלום! אני בקצרה אספר על המקרה: אני אם חד הורית, בת 25, סיימתי תואר ראשון וגרה בצפון. לפני חצי שנה התחילה מערכת יחסים עם בחור מאוד מיוחד. הוא ידע מלכתחילה שאני אימא לילדה וגם שאני יהודיה מצד אבא רק. במהלך חצי שנה התאהבנו, יש בינינו התאמה מדהימה ומיוחדת, קשר שלא מוצאים הרבה, גם מבחינה מינית וגם כחברים הכל אצלינו מדהים. אבל יש בעיה אחת גדולה - הוא אוהב אותי אבל לא מוכן לקחת על עצמו את הילדה, כלומר אם לא הילדה ולא העובדה שאני לא יהודיה מצד האימא, הינו כבר בשלב הבאה של הקשר. יחד עם זאת אנחנו כל הזמן מעלים את הנושאים האלה ומדברים, מנסים להגיע להחלטה מה לעשות הלאה. אני משחררת אותו במיוחד בגלל שאוהבת הרבה, קשה לנו להחליט להיפרד כי אנחנו מאוהבים מאוד והזמן שאנחנו מבלים ביחד הוא קסום ומדהים. גם כן, הוא אומר שבשלב זה לא מוכן ולא יודע אם בכלל (מה שאומר שהוא כן אוהב אותי אחרת לא הייתה שום בעיה ופשוט הינו נפרדים, אבל מכוון שמדברים על זה ומנסים לראות מה נעשה, מדובר על רגשות באמת אמיתיים), כלומר הכיוון הוא לא חד משמעי. הלב שלי אומר שהכל יכול להשתנות ויש מהפכים ופתאום יכול ליפול עליו אסימון ויבין שהוא באמת לא מוכן לוותר עליי ויקבל אותי כמו שאני. אני לא יודעת מה לעשות, אנחנו תמיד בשיחות האלה מגיעים לאותה מסקנה שעשיין לא הגיע הזמן להחליט, כשהוא יגיע, אנחנו נדע מה הכי טוב לעשות, אבל מכוון שאנחנו כל כך מתאימים, שנינו לא רואים בעתיד משהו שיכול לקרות ונפרד חוץ מהעובדה שסיפרתי עליה. אשמח להתייחסויות אמפטיות ומבינות את המצב באמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מחכה לתגובה - זה כל כך חשוב לי
סבטלנה28/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבטלנה....
שני28/07/2008נשמע לי קצת מוזר. הבן אדם אוהב אותך והכל טוב ויפה אבל... לא מוכן להשלים עם העובדה שיש לך ילדה. חמודה שלי, את צריכה להבהיר לו שזו עסקת חבילה. הילדה היא חלק בלתי נפרד ממך. את לא "תיפטרי" ממנה רק כי לא נח לו שאת מגיעה עם ילדה. אם הוא באמת אוהב אותך - אז יקבל גם את הילדה. וזה שאתם חצי שנה יחד והכל נהדר - זה לא אומר כלום. אל תשלי את עצמך. אולי נח לו בקשר הזה? יש לו מישהי שאוהבת, יש לו סקס זמין, את בטח מפנקת אותו וכו'. אבל לקבל את הילדה - זה הוא לא מוכן. אני במקומך הייתי נעלבת כי הילדה קצת יותר חשובה ממנו. לגבי זה שאת לא יהודייה - זה מצב שניתן לשנות. זה שיש לך ילדה - אי אפשר לשנות. אל תוותרי אף פעם על הילדה שלך בגלל גבר! שיקפוץ לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער בין השכל והלב
דורית כהן28/07/2008כרגיל, אני מסכימה עם שני, באמת הבסיסית של הדברים. בנוסף, ישנו עניין הזמן. ברור שהוא לא תכנן מלכתחילה את חייו כבן זוג של אישה חצי יהודייה וכאב חורג לבת לא שלו. זה לא בתכנית הראשונית של אף אחד. לכן כרגע הוא במקום של פער בין תכנית החיים הראשונית שלו לבין הלב, הרגש. השכל אומר לו שזה עלול להיות מסובך, אולי גדול עליו, למה לו להסתבך, אבל הלב משאיר אותו איתך. אני מעריכה שככל שהוא יתן לעצמו ליצור קשר עם הבת שלך, וככל שהסביבה שלו - משפחתו וחביו - יקבלו ויחבבו אותך ואת ביתך - כך יהיה לו יותר קל לצמצם את הפער שקיים כעת. אם אין התקדמות בכיוון הזה - אני מציעה לך להרפות, ואולי, ממרחק, לאחר פרידה, הוא יקלוט עד כמה היחסים איתך חיוניים לו. ואם זה לא יקרה - אז תדעי איפה את עומדת ולא תיאחזי בו לחינם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לדורית ולשני על התגובות.
סבטלנה28/07/2008בעצם כל מה שכתבתן, פשוט איששתן לי את ההשערות שלי בנוגע למערכת היחסים הזאת. על הבת שלי אני לא אוותר לעולם, כמו שלא וויתרתי מלכתחילה. כמובן הוא יצטרך להשלים או שלהיפרד ממני. יכול להיות יהיה נכון, פשוט להיפרד ואולי הוא יבין מה באמת חשוב לו. בשלב זה עדיף כנראה לתת לו עוד קצת זמן, ואז ברגע מתאים לקבל החלטה רצינית, לכאן או לכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו
סבטלנה28/07/2008לגבי מפגש עם הבת שלי, הוא מתייחס לזה באמת ברצינות ואני מעריכה את זה מצד אחד. הוא לא רוצה לפגוש אותה כי יודע מהשיחות שלי איתו וסיפורים עליה, שהיא ילדה רגישה ומתחברת מהר לאנשים, הוא אומר שבמידה ונחליט להיפרד, בן אדם אחד פחות יפגע מזה. כי שנינו בטוח נפגע, חבל לגרום לטראומה נוספת לילדה, במיוחד כשאבא שלה עזב אותה. אז מבחינתו להכיר את הבת שלי, זה שלב רציני - שאנחנו כרגע לא הגענו אליו בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)