מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה זה אהבה :)sim20/06/2007
שלום רב,
רציתי לשתף אותכם במחשבות שלי וגם לקבל תגובות.
אני בת 28 נמצאת בזוגיות קצת פחות משנה. זה התחיל כרומן סוער ותוך זמן קצר עברנו לגור ביחד.
הייתי ממש מסונוורת, מאושרת ומאוהבת. בדיוק סיימתי מערכת יחסים אחרת של כמה שנים ובלי הפסקה ( כך יצא) צללתי לתוך קשר חדש. כאילו מצאתי את הריגוש שעבד בקשר הקודם. כאילו קיבלתי תמורה על ההחלטה לפרק את הקשר. ( שהיתה מאוד קשה ולקחה המון זמן).
אז כמו שאמרתי, הייתי מסונוורת, וגם לא אריתי את תמרורי ההזהרה בדרך.
הוא מתעצבן נורא מהר, במיוחד בתקופות של לחץ. לדוגמה, באנו לחנות באיזה מקום והשומר שעמד ממול אמר לא "סע! תמשיך!" בלי שיהיה ברור מאליו ששם אי אפשר לחנות. חבר שלי בתגובה קילל אותו קללות מאוד חריפות. מישהו דחף אותי במסיבה בטעות, הוא הזהיר אותו. הוא מתעצבן גם עלי, אך בצורה מתונה יותר אבל האגרסיביות שחיה בו מפחידה אותי.
בנוסף, הוא הרבה פעמים מחכה שהדברים יסתדרו בעצמם. בחיי יומיום המשותפים אני יכולה לגלות פתאום שלא שולמו החשבונות למרות שזאת אחראיותו (יורד מהחשבון שלו) והוא לא סיפר לי על זה כלום.
וכל זה בנוסף לדעיות הרבה יותר חמורות של נטיה "לאבד חושים" בדרך כלל בעזרת אלכוהול. כמה פעמים רבנו בגלל זה, ובפעם קודמת כמעט עזבתי והוא יודע שפעם הבאה אני אעזוב אם אראה אותו שיכור הולך לאיבוד עד אור הבוקר.
זה נראה כאילו תיארתי מפלצת, אבל מצד שני ביומיום בבית אנחנו מסתדרים מצויין, הוא דואג לי, מבשל ומנקה אפילו יותר ממני. אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי, אבל כל פעם שאני רואה את האגרסיות שלו אני חושבת שאני צריכה ללכת. לא בא לי לחיות אם המחשבה "עוד מעט אני אעזוב" או "אולי זה לא בשבילי", הייתי ככה תקופה ארוכה בקשר הקודם שלי (ושם הבן זוג היה ההפך הגמור). מצד שני, בגלל שהוא (כך נראה לי) מרגיש ומבין שהוא "שומר" על עצמו מאלכוהול הוא נהיה יותר צתוח. בימים אחרונים אני מרגישה כאילו אני מעצבנת אותו, ואז דקה אחרי זה הוא משנה את הגישה נהיה רך.
אני מבולבלת, ונראה לי הצלחתי לבלב גם אותכן.
השאלה היא, מתית צריך לקום וללכת ומתי צריך לעבוד על הקשר.
האם אני צריכה לסלק את המחשבות של "לא מתאים לי" כי בכל אחד אני אמצא מה לא מתאים לי (אולי) או ללכת בעקבות המחשבות האלה כמה כואב שזה לא יהיה.
זקוקה לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה על הטעויות הרבות - מהתרגשות
sim20/06/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה שזה לא מתאים לך
דורית כהן20/06/2007סים היקרה, ריבוי המחשבות שלך על "לא מתאים לי" הוא סימן מובהק בעיני לספק אמיתי ונכון, שהוא מאוד לגיטימי בשלב החיים שבו את נמצאת. את כבר בגיל שבו לרוב בוחנים כל מערכת יחסים במשקפיים של הזוגיות האידיאלית אליה את שואפת. זה מאוד טבעי שתתאהבי בגברים (יש לכולנו הצורך הזה להתאהב...), וקורה הרבה שלאחר ההתאהבות מגלים שהאדם אינו מתאים. זה לא סוף העולם. הקשיבי לחושייך. מה שאת מתארת עלול להחמיר עם השנים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלות . . .
sim21/06/2007תודה על תשובתך.
אני הייתי רוצה טיפה לפתח את הנושא.
מתי ואיך יודעים שזה הבן אדם הנכון? הרי אם כל אחד יהיה על מה לעבוד ולהתפשר, נכון?
וגם, מתי אני צריכה לעבוד על עצמי, וללמוד לקבל את הבן אדם כמו שהוא, ולא להיות בררנית מידיי ? ומתי לחתוך וללכת?
תודה רבה לפורום ולתגובות :)
ממש כיף שיש מקום שאפשר לשתף בנושא הרגיש כמו זוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי ואיל יודעים
עמי21/06/2007לסים שלום ! את צרכיה להרגיש אם בן הזוג הוא האדם הנכון בשבילך או לא. אין כללים לדבר, רק הרגשה. לפי מה שאת מתארת הוא ממש לא מתאים לך וזה מה שקובע. הצרה היא שאנחנו הרבה פעמים מרגישים בלבנו משהו ויודעים מה נכון ומה לא, אבל משכנעים את עצמנו באופן "הגיוני" שאנחנו צריכים לעשות דבר אחר. מובן שלא צריך לעזוב אחרי הקושי הראשון ושאפשר לעבוד על הרבה דברים, ביחד או לחוד, אבל אם בלבך הרגשה שזה לא האיש הנכון בשבילך, סימן הוא שצריך לקום ולנתק את הקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפ קטן על גברים......
מירב25/06/2007היי סים
אני רוצה לספר לך שגברים- או אנשים לצורך העניין, לרוב לא משתנים.
אם יש דברים באישיות שלו שמפריעים לך את צריכה לקבל החלטה אם את מוכנה לחיות איתם או לא, כי הם לא ישתנו, ואף יחמירו.
אתם נמצאים בשלב של התחלת הזוגיות, והעניין של - אם הוא ימשיך לעשות את זה אני אעזוב אותו- עדיין עומד על הפרק. אחרי שמתחתנים, ובמיוחד אחרי שמביאים ילדים ביחד, המחוייבות היא הרבה יותר חזקה, והם לא מחשבנים לנו ולא פוחדים עלינו, כמו לפני החתונה.
לכן תדעי שאף אחד לא מושלם, לכל אחד יש בעיות, אבל צריך לקחת את הבעיות בחשבון כשבוחנים את עתיד הקשר, ולא לקוות שהם יעלמו- כי הם בטוח לא יעלמו.
*אני אמנם נשמעת מבוגרת עם ניסיון חיים, אבל אני בגילך- 28, אני פשוט כבר 7 שנים עם בעלי- 4 שנים חברות + 3 שנים נשואים. ותאמיני לי, הם לא משתנים. (גם מניסיון של חברות שלי...........)
בכל מקרה, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)