מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אהבה או לא? סוף או התחלה.אבודה21/06/2007
אני בת 27 ואני נמצאת בקשר עם בן הזוג שלי כבר כשלוש שני. בשנה הראשונה הקשר היה נפלא באיזשהו מקום הרגשנו שנינו שמצאנו את החצי השני שלו. מיד עברנו לגור יחד וחווינו תקופה נפלאה. בסיום השנה כל אחד חזר לבית הוריו הכוונה הייתה להתייצב כלכלית מפני שאני עוד הייתי סטודנטית והיינו אמורים לחזור שוב להיות יחד. שנינו באים ממשפחות לא יציבות. מיד עם היציאה מהבית המשותף החלו בעיות, ריחוק, הוא החל לבלות המון זמן עם חברים ופחות עימי. מיד לאחר חצי שנה הוא יצא לטיול שבו הוא בילה עם אישה אחרת זה נודע לי ויחד עם זאת הוא נשאר איתה בקשר טלפוני כחצי שנה אח"כ הוא כל הזמן שיקר לי שהוא לא אבל ידעתי שכן. לאחר תקופה שבה לא היינו יחד פיזית, אך היינו כל הזמן בקשר טלפוני ניסינו לשקם את הקשר וזה לא הצליח. היום אנחנו לא יחד כזוג אך מנהלים קשר יום יומי ואף נפגשים בלילות בכדי למלא צרכים גופניים אחד של השני. הוא טוען שהוא נמצא במצב שאינו מרוצה מההשגים בחייו ואינו מוכן להתחייב לקשר עמוק ורציני בגלל שאינו מסוגל לתת מעצמו בגלל כל הקשיים הכלכליים שנקלע אליהם. אני מצידי מאמינה באהבה בכל תנאי ובכל מקום. אני לא מצליחה לשחרר למרות שאני יודעת שאם כן אוכל לחיות טוב יותר. אני מרגישה שאני קשורה אליו בקשר שאפילו אני לא מצליחה להבין אותו. אנא עיזרו לי האם אני צריכה לסיים ולשחרר או להלחם על משהו שאני לא יודעת בעצמי איך ימשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 כיוונים שונים
דורית כהן22/06/2007אבודה (אך יקרה עד מאוד) די קשה לתת לך עצה חותכת. יש כאן כמה אפשרויות.
אפשרות אחת היא ששניכם לא נמצאים באותו מקום מבחינת התחושה של - "אהבת חיים" או "האחת והיחידה" כמו שאומרים. זה נראה כאילו אצלך זוהי אהבה עמוקה וחשובה, אבל אולי מצידו אין את אותו בטחון והוא מרגיש צורך ורצון להתנסות בעוד יחסים.
אפשרות שנייה היא שהאהבה היא כן חזקה גם אצלו אבל הוא מרגיש לא מספיק שלם עם עצמו, בלי קשר לאנשים אחרים. ואז הוא צריך לעבור איזה תהליך מול עצמו כדי שירגיש יותר בטחון, רוגע, אמונה ביכולותיו. זה תהליך שהוא יכול להיעזר בטיפול נפשי, אבל מכיוון שודאי אין לו כסף למטרה זו, זה עלול לקחת אפילו כמה שנים עד שימצא את עצמו ויהיה מסוגל לקשר אינטימי ולמחוייבות.
אפשרות שלישית היא שאת נאחזת בדמותו ומעצימה את האהבה אליו (כלומר משכנעת את עצמך שיש כאן משהו מיוחד) כי את חוששת להישאר לבד ולצאת לעולם הגדול ולעבור שוב את כל העוצמות הרגשיות (לטוב ולרע) עם מישהו אחר.
מה מכל ההסברים הללו מדבר אליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני הסברים
אבודה27/06/2007ההסבר השני והשלישי מדברים אליי ביותר. ההסבר השני שבו אמרת כי הוא מחפש את עצמו זה ההסבר שגם הוא נותן אותו למצב שלו. כמו שאמרת זה עלול לקחת שנים. כמוך אני חושבת שהוא זקוק לטיפול, אך אינני יודעת איך אומרים זאת לאדם. הוא איבד את אביו בגיל 20 ממש בפתאומיות והוא היה מאד קשור אליו אני חושבת שזה מאד עירר את הבטחון שלו בעצמו ובחייו בכלל. איך אני ניגשת לבנאדם ואומרת לו שלדעתי הוא צריך ללכת ליעוץ או טיפול. תעזרי לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסים לאן
divi23/06/2007ליעלי שלום !
מה שקרה בתקופה שבה לא חייתם ביחד מוכיח טוב יותר מכל כי לא נועדתם ליות ביחד. בעבר היה לכם טוב אבל בפרידה קצרה נראה שהוא אואת צריכים להמשיך את חייכם בנפרד. לי זה ברור וכנראה גם לך, רק שלך קשה להשלים עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני חושבת...
אבודה27/06/2007איך מתודדים עם זה. אני רוצה להפסיק את הטירוף הזה ומפחדת... אני מפחדת ממי שיהיה איתי ויותר מהכל ממחר בלעדיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבודה: וותרי על ה"אבודה"
דורית כהן28/06/2007אבודה היקרה,
ברשותך, אני רוצה להעמיק קצת בנוגע לכינוי שבחרת לעצמך.
תראי עד כמה את נחלשת ומאבדת את כוחותייך, מתמלאת פחדים - פחד מלהיות איתו ופחד להיות בלעדיו.
האם באמת את עד כדי כך תלוייה בבן זוגך? זה מה שאת רוצה שיהיה? שאת לא שווה ולא קיימת בזכות עצמך? לדעתי מה שעלייך להתרכז בו עכשו הוא לחזק את עצמך, להיעמד על שתי הרגליים. את נמצאת במין hold שכזה... לא איתו ולא בלעדיו, ואת מתרכזת באיך לתקן אותו ולהבריא אותו. זה לא טוב בשבילך וגם לא בשבילו. אני מאוד מציעה לך לקחת פסק זמן, לסמוך על הכוחות שלו ועל ההגיון הפנימי שלו שהוא ימצא את דרכו בחיים, סליחה - גם בלעדייך - ולהתחיל לסמוך על עצמך :
תוך התבוננות פנימית, מול עצמך, חפשי את החוזקים שלך. חפשי מהם הדברים שכאשר את עסוקה בהם את מאושרת יותר, והתחילי לעשות אותם יותר ויותר. עליך למנף את עצמך מן המקום התלותי הזה בו את מרגישה עצמך לא קיימת ולא שווה בלעדיו.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יודעת שכך זה
אבודה01/07/2007ברור לי כבר תקופה ארוכה שזה כך משום מה אני כל הזמן נמצאת במצב הזה ואני יודעת שהוא לא טוב לי ומודעת לכמה זה פוגע בי וגם בו ואינני מצליחה להשתחרר מזה. אני אינני תלויה בו, אך מרגישה צורך תמידי להיות שם בשבילו למרות שהוא לא שם בשבילי אני מנסה להלחם בזה בכל הכוחות שלי ולא מצליחה....בגלל זה בחרתי לעצמי את הכינוי שכלל לא מאפיין אותי ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי אחריות והיכנסי לפעולה
דורית כהן01/07/2007טוב, יקירתי, אז את מודעת לכך שהמפתח אצלך. ברגע שתקחי על כך אחריות במקום להמתין שיקרה משהו חיצוני (כמו למשל מן הכיוון שלו) - כבר תרגישי יותר בעלת עוצמה בחיים שלך. חשבי (אני מעדיפה לא לעשות זאת במקומך) מה את יכולה לעשות (וכרגע נמנעת מלעשות) כדי לצאת מן המצב הזה, תבחרי את אחת האפשרויות שהכי מתאימה לך, ולכי על זה. היכנסי לפעולה, כמו שאני אוהבת להגיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)