מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעגל קסמיםא11/08/2008
אני בת 29 נמצאת בקשר זוגי כשנתיים. אחרי כמה חודשים של התאהבות הכי גדולה בחיים שטיטשה לגמרי את כל החושים שלי עברנו לגור יחד ואז הארפל התפוגג וראיתי את הבן אדם (למרות שהכרנו מילדות). הוא היה חוזר מבילויים בבוקר, מרוב אלכוהול (ולפעמים קצת סמים) לא תמיד זוכר איך קוראים לו.... ואני הייתי בוכה בלילה, מתעצבנת, נפגעת, כועסת, נפרדת אפילו... הכל, רק לא באמת עוזבת. כל פעם שנפרדתי ממנו, הוא הצליח לשכנע אותי שזאת טעות מרה, והוא ישתנה, ואני הורסת משהו מדהים שיש לנו, ואז שוב חזרנו ונהנינו מתקופה של "ירח דבש" עד הפעם הבאה. באחת הפעמים מנעס לי וביקשתי שנפסיק לגור ביחד, מצאנו דירות נפרדות אבל... כמובן שוב חזרנו. מאז, הוא כנראה באמת קלט שיש סיכוי שיאבד אותי והוא באמת (כך נראה) מאוד משתדל להשתנות. ז"א הוא תמיד ניסה, אבל עכשיו זה נראה קצת יותר רציני, למרות שיש מעידות. אבל למרות שחזרנו שוב, אני לא מצליחה לשכוח, לא מצליחה להמשיך הלאה מדף נקי, והיום למרות שהוא כבר לא עושה כלום, אני ממשיכה לנסות להיפרד, לחשוב על זה וכו'. הוא מצדו, ממשיך לשכנע אותי להישאר כאילו כלום לא השתנה. אני יודעת שאני לא באמת נותנת צ'אנס לקשר הזה אבל אני מחצפת ברגשות פחדים וכעס. אני מפחדת שברגע שנתחתן הוא יחזור להתנהגותו הישנה, והכי הרבה אני כועסת על עצמי. אני בחורה אינטלגנטית ומשכילה, שעולמו היה זר לי, ותמיד זלזלתי בבחורות שהתנהגו כמו שאני הייתי איתו - סמרטוט. אני לא מבינה איך לא עזבתי אז?? ואני גם לא מבינה, למה אני "טוחנת" את זה עכשיו, ולא נותנת לזה צ'אנס אמיתי. אני כל הזמן חושבת איך להיפרד איתו אבל לא מצליחה. שבוע אחרי פרידה אני מרגישה בודדה והוא מחזר כל כך יפה שאני נופלת שבי בקסמו... מה עלי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה ושוב ירח דבש
תמיר11/08/2008היי ,קודם כל מאוד מצער לשמוע את המקרה שלך.אני מקווה שאת תביני עובדה אחת שבה את יכולה להתנחם והיא שאת לא נשואה לאותו בחור.עצם העובדה כי אנשים מיחסים חשיבות עליונה לאנשים שמכירים מהילדות ,היא זו שמהווה כישלון . מה אני אומר בעצם ,אני אומר שזה שהוא מהילדות שלך אז לא מהווה שום יתרון להיותו אדם טוב יותר . הרי חסרים אבות שאונסים את ילדם.חסר זוגות שיוצאים מתקופת הגן ומתגרשים ביום בהיר אחד. אל תראי את העולם יפה ,ורוד וקסום. הוא לא לתמיד נושק לצבע ורוד . לגבי הבחור.אני אישית בתור בחור יאמר לך שהוא נשמע כמו אדם לא יציב ולא שולט על עצמו ויותר מכך על חייו. את זו שמחליטה טתחליטי אם להמשיך את חייך ולהנות מחיזוריו ושאר מופעי הקסמים שלו. הבחירה היא בידיים שלך. מה לעשות כעת ? אני חוזר אחורה. עצם העובדה שאת לא נשואה לו היא אדירה. את חופשיה לעשות הכל . פשוט עזבי את האדם השחקן הזה. בחירה שלך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבובה על חוט
דורית כהן12/08/2008אביב היקרה, נדמה לי שאת יודעת מה התשובה. את מנתחת מאוד נכון את מעגל הקסמים הזה שבו כאשר את מאיימת בפרידה הוא עושה מאמצים ומשנה קצת את עורו, והוא כבר יודע מצויין עד כמה את נמסה מן היחס שלו - לשני הכיוונים. הוא ממש מצליח לשחק בך, לטוב ולרע, ואת הופכת להיות כמו בובה על חוט עבורו, וכך בדיוק את מרגישה, חסרת כוח רצון משלך.
התחילי לנהל את עצמך בכיוון שנראה לך ולחיים שאת רוצה שיההיו לך. בידקי איפה בחיים את מצליחה לנהל את עצמך כיאות, ותלמדי מתחומים אלו. איך את בעבודה? איך את מול ההורים? החברות? האם בכל המקומות את כמו בובה על חוט?
אני מבינה שמה שמאוד קשה לך הוא להרגיש בודדה, אחרי הפרידה. נסי למצוא בלהיות לבד גם דברים חיוביים. כמו שאומרים - כאשר דלת אחת נסגרת - נפתחות הרבה אחרות! בקשי עזרה מחברות, צאי לבלות, הכירי את עצמך באופן עצמאי ותרוויחי מכך פי כמה, כדי ששוב לא תיכנסי לאותו מעגל קסמים עם איזה צ'ארמר אחר שיקלוט אותך חלושה ונזקקת לתשומת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק מה שמפחיד - להכיר את עצמי
א13/08/2008אני מרגישה שאם השנים אני רק מחמירה. אני לא כל כך חברתית, הרבה אנשים מעצבנים אותי ואני איפשהו בדרך איבדתי את ה - comunication skills שהיו לי. אני ממורמרת, יותר נכון, מאוד מתאמצת להיות נחמדה. בתחומים אחרים כמו בעבודה, נסגרתי בעצמי, כולם חושבים שכזאת אני אבל זה לא נכון, נהיתי כזאת. אז להיפרד... כן, זה נורא מפחיד... כי הוא לפחות נמצא שם. ולהישאר לבד נראה לי לא תמיד כל כך טוב להישאר עם כצמי. אני מפחדת ממה שאני עלולה לגלות שם :( זה ניתן לטיפול? פסיכולוגי? קואצ'ינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פסיכולוגי או סדנת העצמה אישית
דורית כהן13/08/2008אביב היקרה, נראה שאיבדת מן הבטחון העצמי, ואת חוששת להישאר לבד, ללא מחזר, ואת מתאמצת להיות נחמדה בעבודה כדי שיאהבו אותך, ומפחדת לגלות מי את באמת. במצב כזה יותר טוב לפנות לטיפול פסיכולוגי ולא לקואוצ'ינג, לעניות דעתי. או לעשות את סדנא להעצמה ולצמיחה אישית, שאני עשיתי לפני עשר שנים והיא היתה כל כך מוצלחת עבורי - עם תוצאות מדהימות עד היום - ועבור הרבה אנשים שאני מכירה - שאני ממשיכה להמליץ עליהם שוב ושוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)