שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מריו
    13/08/2008

שלום רב נשוי באושר + תינוק. היחסים בינינו מעולים. אני נולדתי בברית המועצות ואישתי בפרס. ומה שקורה זה שההורים שלי מדברים איתי רוסית ואני איתם עברית והורים של אישתי מדברים איתה פרסית והיא עונה להם בעברית. הכל טוב ויפה אבל ברגע שנניחאני ואישתי יושבים אמל הורים שלה אז הם מדברים איתה עדיין פרסית ואני יושב ללא יכולת להשתתפף בשיחה..אם זה קורה כאשר יש עוד מלא משפחה שלה וכולם מדברים פרסית אז זה לא נורא-אני מבין שאחד לא יכול לקבוע לכולם איך לדבר אבל כאשר אמא שלה באה אלינו הביתה ואני ואישתי והיא יושבים בסלון והיא מדברת פרסית בלבד-זה מעליב. אותו סיפור אגב עם אבא שלי והשפה הרוסית. דיברתי על זה עם אישתי מלא פעמים והיא אמרה לאמא שלה את זה מספר פעמים ואמא שלה בעקבות זה דיברה עברית טיפה ואחרי יום שחכה מהעניין וחזרה לפרסית. ואישתי אמרה כבר שלא נעים לה להעיר לאמא שלה על זה כבר ואני לא יודע כבר מה לעשות.. לדבר איתה ישירות?זה יעזור?אני לא רוצה לפגוע באף אחד אבל מצד שני היחסים ביני לבין אמא שלה ממש טובים רק שבעקבות זה אני מרגיש שזה פוגע בזה מאוד. ושוב אותו דבר אבא שלי ואישתי.כלומר בעיה פה די סימטרית ואני מפחד שהיחסים המצויינים שיש לי ולאישתי כלפי כל ההורים יפגעו.. אגב זה לא היה ככה מהתחלה. אנחנו מכירים כ 6 שנים וזה נשמך רק כשנה כאשר זה מתגבר עם הזמן. תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לקבוע סימן קטן

דורית כהן
    13/08/2008

היי שמעון, כתבת שהבעייה החמירה בשנה האחרונה. אני תוהה מה עשו ההורים שלכם לפני כן? יותר התאמצו לדבר עברית? כלומר הם מסוגלים? אולי אפשר להגיד להם, ממקום של איכפתיות ואהבה, לא של כעס וביקורת - עד כמה חשוב לכם לשמור על היחסים עם החותן והחותנת, ולשאול האם זה יהיה בסדר לקבוע סימן תזכורת קטן, אולי אפילו משהו מצחיק, לא ביקורתי וכבד, שישמש כסימן להורים שהם הפסיקו לדבר עברית, ויעזור להם לשים לב לכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו