מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלתיתאני15/08/2008
יש לי בעיה בקשר עם בעלי אנו נשואים שנתיים ולנו 2 ילדים קטנים הקטן בן חצי שנה והגדול שנה ו8 חודשים. בזמן האחרון הוא כול הזמן מסתובב כעוס בבית רק מחכה שאגיד משהו כדי שיוכל לכעוס ולהתעצבן ולזעוף פנים. אנו גרים קרוב להוריו אז מה שקורה זה שהוא הולך לשם כדי לאכול, כדי לנוח ונמנע מלהיות איתי ועם ילדינו. הוא בא אלי רק כאשר מתחשק לו סקס ולי המצב נמאס. הצעתי לו פעם ייעוץ זוגי והוא סירב. אני חושבת על לסיים את הקשר וחבל לי על הילדים. לבני הבכור יש בעיה ברגליים (עדיין לא הולך) עשיתי לו טיפולים פיזיוטרפיים וקיבלתי הוראה מהרופא לא להרים אותו בידיים בכלל כדי שירכוש את המיומנות הזו. אני מקפידה ואילו בעלי לא נראה כאחד שאיכפת לו. כול הזמן רק מרים אותו ומעודד אותו לדברי שובבות. כך שיוצא תמיד שאני האמא הרע והוא המצחיק המשחק הטוב ביותר נותן מה שהוא רוצה אין גבולות ואין חוקים. מה אפשר כבר לעשות במצב כזה, אני נואשת כבר, כול הזמן בוכה בתוכי, אנא עיזרו לפני שאני אשווק חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל קסמים הרסני
דורית כהן16/08/2008אני היקרה,
את באמת מתארת מצב מתסכל מול בעלך, שכנראה לא הכין את עצמו לטירחה ולשינוי הגדול הכרוכים בגידול ילדים. למרות מה שאת כותבת כאילו רק הוא לא בסדר, מנסיוני - יש משהו שגורם לו להיות כעוס כל הזמן, משהו שקשור ליחס שהוא מקבל ממך, קרוב לודאי. כמו שלאישה מאוד חשובה תשומת הלב, המחמאות, החיזור, התחושה שהיא נחשקת ואהובה, כך לגבר מאוד חשוב לקבל מן האישה תחושה שהיא מעריכה אותו ואת תרומתו ואת מעשיו. כאשר גבר לא מרגיש הערכה אליו הוא נעשה מתוסכל וכעוס. אני גם חושבת שאת לא מסתירה מפניו שאת מאוכזבת מהתנהגותו עם הבן הגדול, ושלא מקובל עלייך שהוא מתקרב אליך רק לצורך הסיפוק המיני שלו. אני לא אומרת שזה לא לגיטימי - מה שאת משדרת לו, הבעייה היא שזה הופך את התקשורת שלכם למאוד מתוחה ושלילית, וסוג של מעגל קסמים הרסני שאין מוצא ממנו.
נכון שאתם חייבים ייעוץ, או שאת תתגברי על הביקורתיות אצלך ותתחילי לחפש בו דברים טובים שהוא עושה ולהגיד לו עד כמה את מעריכה אותם. אם תצליחי להביא את עצמך לעשות זאת, תתפלאי איזה הבדל זה יעשה אצלו.
אם אין לך כוחות נפשיים לעשות זאת, והא עדיין איננו מוכן ללכת איתך לייעוץ (נכון שפעם אחת הוא סרב, נסי שוב ושוב, זה עבד אצל אחרות) - אז כנראה אין לך ברירה אלא לפנות לגירושין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדורית
אני25/08/2008את צודקת עשיתי את הדבר הגרוע מכול בגדתי בו, אבל זה היה מזמן והחלטנו שנטפח את עצמנו כזוג ונעבור את זה. אני משקיעה בו המון, כשמגיע מהעבודה ישר מגישה לו שתיה עם דבר מאכל קטן מורידה לו נעליים ומעסה לו את הרגליים. מדברת איתו ברוך אף פעם לא החסרתי ממנו אהבה. תמיד גיליתי הבנה כלפיו. גם הוא אומר שאוהב מאוד אבל בנושא הילדים אנחנו לא מסתדרים, כשהם בוכים קצת הוא ישר זורק אותם אלי, אם אני רוצה לצאת לעבוד הוא לא תומך בי. הוא לא מסכים לצאת לבילוי משותף יחד. שלא נדבר על זה שהוא לא מוכן לשמור אליהם אם אני רוצה לצאת למספרה (שדרך אגב מאז נולד בני לא ביקרתי שם). הוא מצידו רווק נצחי יוצא עם חברים שלו בהתראה של 5 דקות בדיוק. למרות שיש לנו תוכניות זה יותר חשוב לו. אני מיואשת, אוהבת אותו כול כך אבל, חושבת שגם ככה אני כמו חד הורית. אז למה לי את כול התוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייך לבדוק עם עצמך
דורית כהן30/08/2008שוב שלום לך...את מתארת מצב בו בעלך תפס שליטה במשפחה שלכם, והוא עושה מה שהוא רוצה ללא התחשבות בך וללא בדיקה איתך. עלייך להיות מאוד ברורה עם עצמך. כמו שאת כותבת - במילא את עושה הכל לבד, כמו אם חד הורית - אז למה לך כל התוספות? ברגע שתחליטי שאינך מוכנה להמשיך כך ותתכווני לכך, אני חושבת שכל צעד שתעשי יהיה מקובל עליו, מכיוון שהוא יראה שאת מתכוונת לכך. מהו צעד? למשל לחייב אותו ללכת לייעוץ או להודיע לו שאחרת את מתגרשת ממנו. ואם לא דרך ייעוץ - הבהירי לו מהם צרכייך ודרישותייך כבת זוג שווה לחלוטין אליו מבחינת קבלת ההחלטות והחובות והזכויות בבית. שוב, ברגע שברור לך שאינך מוכנה להמשיך כמו שזה עכשו - הוא ייאלץ להתקרב אליך ולהתגמש. נכון שאת לוקחת כאן סיכון, כי יכול להיות שנמאס לו מן הנישואין והוא מחכה שאת תעשי את הצעד הראשון, אבל אם החלטת שאינך מוכנה להמשיך כך בכל מקרה - אין לך מה להפסיד. חשוב מאוד שכאשר את מדברת איתו תעשי זאת בטון רגוע ושקול, בשיחה מתוכננת, לא תוך כדי אחד הריבים שלכם, לא כהתפרצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)