בעלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעלי
    noga
    16/08/2008

שלום רב בעלי אדם טוב לב. הוא כל היום מסתובב סביב משפחתו (הורים, דודים אחים גיסות וילדיהם) ואני מרגישה כי טוב הלב הבלתי פוסק שלו בא על חשבוני ועל חשבון ילדינו. יש לנו שני ילדים קטנים ומאוד קשה לי להיות איתם לבד ואני זקוקה לעזרתו. אני מרגישה כי בשנים האחרונות האמהות ממלאה כמעט את כל זמני ואילו הוא מצידו נשאר האחיין שמטפל בדירות השכורות של דודיו והוריו, הדוד ששומר על אחייניו מקלח ומאכיל אותם וקונה להם מתנות מאוד יקרות!!!, האח שמכין לכולם על האש בכל פעם שנפגשים, זה שנותן את המתנות הכי יקרות באירועים ובעצם המותק של כולם! אותי תמיד מלווה התחושה שאני במקום שני אצלו אם לא חמישי. בני משפחתו מצידם מאוד נהנים מהעזרה, והנתינה שלו ולא מתביישים להעזר בו שוב ושוב. אני ובעלי עובדים מאוד קשה וחוסכים שקל לשקל בכדי לקיים את המשפחה ולנסות להתקדם, אך כשזה מגיע למשפחה שלו הוא מוכן להוציא סכומים שנחשבים עבורינו גבוהים מאוד לדוגמא לקנות לאחייניו מתנות מאוד יקרות, לשלם על כולם במסעדה, לקנות טיטולים לאחיינו כי היה מבצע וכו.... כאשר אני כבר מתייאשת ומעזה להעיר על ההוצאות הוא מתנפל עלי ומכנה אותי אגואיסטית,קמצנית כרונית, דוחה מגעילה וטוען כי לא חסר לי ולנו כלום. אני מסתובבת עם פרצוף חמוץ כל כמה ימים ולא מצליחה לצאת מהפלונטר. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלונטר שמצריך ייעוץ חיצוני

דורית כהן
    23/08/2008

היי נוגה, סליחה על האיחור בתגובה.
    את מתארת בן זוג שכנראה מאוד חשוב לו להיות אהוב ומקובל והוא מתמלא אושר ותחושת ערך עצמי מתוך ההרגשה שהוא חשוב לבני משפחתו וזקוקים לו ולא יכולים להסתדר בלעדיו. הבעייה היא שיש כאן פלונטר: ככל שהוא מקדיש יותר זמן וכסף לאחרים - כך את ביקורתית יותר כלפיו, כי את רואה את כל מה שיש להיעשות בבית שהוא לא נותן את חלקו, והוא כמובן קולט ממך את הביקורת הזאת ומעדיף להתרחק, ולהיות רק במקום שבו משבחים אותו, ואז זה שוב חוזר על עצמו.
    כמובן שזוהי מערכת יחסים מאוד לא בריאה, כי את צוברת המון כעס כלפיו והוא מרגיש שבבית לא מעריכים אותו. זה בטוח משפיע גם על הקירבה ביניכם מכל הבחינות, לא כן? לדעתי שווה להיעזר בייעוץ חיצוני כי אתם תקועים בפלונטר הזה וכל אחד מרגיש שהוא צודק, והצטבר המון כעס הדדי. במצב כזה קשה לעשות שינוי בעצמכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו