מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בחור חדשחסוי29/08/2008
שלום, אני בת 24 התחלתי לצאת עם בחור חדש שהכרנו דרך חברה משותפת.. הוא מוצא חן בעייני.. לפני הפגישה הראשונה שלנו היו לי חששות שלא יהיה לי על מה לדבר איתו, רק שלהפתעתי באותה פגישה הוא מאוד נהנה (הוא לרוב דיבר ואני הקשבתי) לשמחתי הוא נהנה! השיחה האחרונה שדיברנו יום למחרת היתה ממש קצרה.ואני מודה שאני זאת הבעיה כאילו המחשבה שלי היא נבואה שהגשימה את עצמה.. הוא אמר לי "נדבר מתישהו" זה קצת מעצבן שהוא אמר את זה, יכול להיות שזאת דרך שלו למשוך אותי אליו? מן משחק "הקשה להשגה"? אני כבר לא יודעת.. אגב עם חברות אני חופשיה מדברת.. ואיתו אני עושה חשבון מה להגיד ואיך.. אולי זה יהיה מוזר שאני שואלת אבל אני בכל זאת אשמח לקבל נושאים שאני יכולה לדבר איתו עליהם (אני גם קצת פוחדת שאם נעלה נושא, שלא יהיה לי ידע נרחב בזה) אשמח לתגובה מיידית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות אמיתית בדייטים
דורית כהן30/08/2008שלום יקרה, ראשית אני מאחלת לך המון הצלחה בדייטים.
הרבה פעמים קורה שמה שמתחולל בראש של השני מורכב ומסובך ולא שקוף למי שמתבונן. ודאי בדייט ראשון רוב הדברים שנאמרים בין שני בני הזוג מייצגים רק חלק קטן ממה שעובר בראש, וברוב הפעמים, למרות שנראה כאילו היה די נחמד, יש איזו התעשתות לאחר מעשה, וכל אחד כאשר הוא פונה לדרכו בוחן עד כמה מתאים לו להמשיך בקשר. על פי הקודים הבלתי כתובים של עולם הדייטים, אכן, כמו שחשת, הביטוי "נדבר מתישהו" אינו מבשר טובות בדרך כלל ומעיד על חוסר התלהבות, במיוחד אם הוא מגיע מכיוון הגבר. אישה יכולה לפעמים להרשות לעצמה "לשחק" קצת ברגשותיו של הגבר ולעשות את עצמה "קשה להשגה" כמו שציינת, אבל זה הרבה פחות מקובל אצל הגברים, עד כמה שאני יודעת. (אולי אני לא בעניינים?).
לגבי נושאים לשיחה. לגיטימי שאינך מתמצאת בכל הנושאים, ואין בכך שום בעיה. היי כמה שיותר טבעית ואמיתית. עדיף לך שהבחור יתרשם ממך כפי שאת באמת ואז תדעי, אם הוא ירצה פגישות נוספות, שמי שמצאה חן בעיניו היא את האמיתית, ולא איזו דמות שמתאמצת למצוא חן ולעשות רושם. הכיני את עצמך לסדרה של פגישות עם גברים שונים, שזה לא יקרה כל כך מהר, ואת יכולה לראות זאת כהזדמנות לתרגל עצמך בשיחות מעין אלו. כמו אימון. התאמני בלהיות אמיתית, טבעית, והאמיני שיגיע הגבר שדווקא זה מה שימצא חן בעיניו. חוץ מזה, אם יש לך תחביבים או נושאים שאת מתמצאת בהם, נסי לעניין אותו בתחומים האלו, אבל עלייך להיות קשובה לתגובותיו, לראות האם הוא מתעניין. אני חושבת שרצוי שתהיה התעניינות הדדית האחד בעולמו של השני. בדקי עד כמה הוא מתענין בעולם שלך, והתענייני אף את בעולם שלו, מותר ורצוי להיות סקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להשיג אותו
חסוי20/09/2008שלום בקשר לתשובתך להודעה שלי לפני כמה שבועות.. פירשתי את המשפט שלו כלא רוצה להמשיך ולא חזרתי אליו אחרי השיחה ההיא הקצרה. הוא היה בנסיעה מחוץ לעיר של כמה שעות בסופ"ש ולא שלחתי לא שום הודעה. רק יום ראשון שלחתי לו הודעה כדי לראות מה קורה, והוא לפי מה שכתב לא אראה יותר מידי נכונות הקטע שהחברה המשותפת שלנו אמרה לי שזה התנתק כי הוא חשב שאני לא בעניין.. והאמת שראיתי אותו באחת המסיבות שביליתי בהן הוא ממש עבר לידי אני לא יודעת אם לפרש זאת כלא הבחין או שראה והתעלם.. אני חושבת שהחברה הזאת אמרה לו משהו כי לי היא עשתה את אותו קטע ואני לא סומכת עליה.. הבחור הזה בהחלט נראה לי מה את מציעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להראות לו שאני כן בעניין
חסוי20/09/2008מבלי שזה יראה מגושם. וגם אם לא הוא אז ללמוד לקח לבחור הבא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהישירות
דורית כהן23/09/2008חסוי יקרה, אני חושבת שאין לך מה להפסיד: אם הבחור חשוב לך, וקיימת האפשרות שהוא מתחמק ממך רק בגלל שהוא הבין שאינך מעוניינת, אז מה שאת יכולה לעשות זה להיות ישירה איתו: מקסימום תקבלי תשובה ישירה ממנו שהוא לא בעניין, או התחמקות, אך במקרה הטוב הוא יגלה עניין וישיב לך באופן חיובי. להיות ישירה זה למשל לכתוב לו מייל שבו את אומרת שלא ברור לך מה קרה, ואיפה הוא עומד אך חשוב לך שהוא יידע שהיית רוצה להכירו יותר טוב ולהיפגש שוב. אם על פתיחת דלת כזאת הוא לא יענה בחיוב - את יכולה להיות בטוחה שהוא לא מעוניין ולהמשיך הלאה, ובעתיד להרשות לעצמך להיות קצת יותר ישירה וגלוייה. הביאי בחשבון תמיד את האפשרות שגבר מסויים בו את מעוניינת - לא תמיד יהיה מעוניין בך באותו אופן, זה לגמרי צפוי וטבעי, כל אחד והטעם שלו, ורצוי לפגוש הרבה על מנת לבחור באמת מישהו שיתאים וממש ימצא חן בעינייך.
המינוס של להיות ישירה הוא שאת עלולה להרגיש נפגעת כאשר את אומרת למישהו - אני מעוניינת בך ואילו הוא מתחמק. אבל, אל תשכחי - זוהי מנת חלקם תמיד של אלו שמעיזים, ובדרך כלל הגברים נמצאים בעמדה הזאת, שהם מתחילים, יוזמים, וחשבי על כך שהם זוכים להמון התחמקויות או דחיות, ובכל זאת ממשיכים לחזר, להתחיל עם בחורות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)