מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר זוגי הרסניענת30/08/2008
שלום רב, בן זוגי החליט לקחת פסק זמן של 3 חודשים אחרי קשר זוגי של שנה ותשעה חודשים. הקשר הזוגי שלנו היה הרסני וחווינו הרבה פרידות קצרות וחזרות. התנהגנו בלי מודעות בקשר הזה. מאוד היינו קשורים זה זה כי נפגשנו כמעט כל יום, היתה ביניינו אהבה גדולה ועשינו כמעט את כל הפעילויות המשותפות יחד. כנראה בגלל המפגשים היומיומיים חיפשנו אחד את השני עם מאבקי כוחות וויכוחים ואי וותרנות. לאחר שנה ותשעה חודשים של שמחה וגם סבל בן זוגי התעורר ונעשה מודע לדברים , החליט לפות לאימון אישי ואמר שאינו יודע מה יהיה איתו בשלושה חודשים ושאוכל לעשות מה שאני רוצה. הוא בחר להתעלם ממני והחליט לבד על הפסק זמן בלי להתייעץ איתי. הוא לא הסכים לענות לי לשיחות ולהפגש ורק ענה לי באסאם אס. בגלל ההתעלמות רדפתי אחריו יום אחר יום באסאםאס בלי מנוחה במשך ודשיים וחצי, וזה התיש אותו עד שאמר שאינו רוצה את הקשר הזה. לא עשית את זה באובססיביות והסברתי לו שהחוסר רצון לדבר ולהתמודד עם הבעיות גרמו לי לשלוח לו אסאמאס ללא מנוחה. אני יודעת שעברתי שינויי מסויים בהתנהגות לטובה ובן זוגי לא מוכן להאמין לי, הוא החליט שבגלל שלא נתתי לו מנוחה באובססיביות גמר את הקשר וסה"כ הוא צודק בהחלט. רציתי כל כך שיאמין בי בשינויי שחל בי. ובשלושה חודשים הרגשתי שהוא משחקאיתי משחקים פעם כן רוצה ופעם לא. כנראה הגישה שלו לבחון אותי מתי שאניח לו מהודעות ואז ירגע חודש ואוליי נחזור? חוויתי קשר עם חוויות שמחות ופחות שמחות, אך בן זוגי לא מאמין בי. החלטתי להרפות ממנו כי אני מודעת למצב שהיה. אשמח לקבלת ייעוץ אשמח לקבל חוות דעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...
ענת30/08/2008ניסיתי כמה פעמים לומר לו שקשר הרסני טעון שיפור ולשניינו יש מה לשפר. הוא התעייף מהתנהגותי במשך השלושה חודשיים ואמר שלא מכריחים להיות בכוח. משום מה יש לי הרגשה כי הוא עדיין משחק בי והחלטתי לא לצפות לכלום. זה מאוד קשה לי ואיך מתגברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגברות על כאב פרידה
דורית כהן31/08/2008ענת היקרה, במצב בו את נמצאת קיים פיצול בין הרגש והשכל. הרגש שלך זועק לקשר המאד הדוק שהיה כל עוד היה, ואילו השכל וההגיון אומרים לך להרפות, ללכת הלאה. אני חושבת שמה שיכול לעזור לך להתגבר זה דווקא לאפשר לרגש הזה להיות שם, לקבל אותו בזרועות פתוחות. את יכולה להגיד לעצמך שקיומו של הרגש הזה מעיד על עוצמות ועל עומק רגשי אצלך, לטוב ולרע. אם לא היית קשורה עד כדי כך ואוהבת אותו, הרי לא היית עכשו כה כואבת. אני מוצאת שכאשר אנחנו מבינים שיחד עם האהבה החזקה והעמוקה יכול/עלול להגיע גם כאב לב חזק, שזו עיסקת חבילה - עצם ההבנה הזו והקבלה הזו של הכאב עוזרים לעבור אותו יותר בקלות. כי אם את חשה בכאב ואינך מתנגדת לו ואינך מנסה לחשוב על משהו אחר, רק נותנת לכאב להיות שם ולעצמך להרגיש אותו - את תראי שמידי יום זה יהיה פחות כואב, עד שזה ייגמר מעצמו. אם תנסי להיאבק בכך - זה ילווה אותך זמן ארוך יותר וכל פעם "ירים ראש".
כבר ממכתבך ברור לי שהבנת והפקת את הלקח שהיית מאוד תובענית ונודניקית בהתנהגותך אליו. אין ספק שמה שהוא עשה אף הוא לא היה בוגר, אבל יתכן שהוא הרגיש שאין לו ברירה אחרת אלא להתנתק בכוח בבת אחת ממך, בלי לאפשר לך לשכנע אותו שוב ושוב. קחי את מה שקרה איתו בתור למידה על עצמך, כדי שזה לא יקרה לך שוב. אל תיזמי יותר קשר איתו. ואל תבני על כך שזו מניפולציה שלו. אם הוא אכן ייצור איתך קשר, תוכלי אז לשקול האם מתאים לך. התגברות מוצלחת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב שהחלטת להפסיק את הקשר ההרסני
אוה15/11/2008שלום לך, מה שתארת על הקשר שלך עם חברך, הזכיר לי מאוד את הקשר שהיה לי עם חברי, רק בהבדל אחד - שחברך יזם והחליט לעשות משהו בקשר למה שקרה לו איתך- הלך לאימון, כדי לברר לעצמו על עצמו ואיך לא להגיע שוב למצב זה שוב ואילו אני לצערי לא עשיתי זאת ולכן אני סובלת עד היום. תביני, את צריכה לעשות כמוהו, צריכה לברר לעצמך מדוע נכנסת לקשר הרסני, כדי שבפעם הבאה שתפגשי בחור זה לא יקרה. יש סיבות נפשיות , שמקורם בילדות , לכך שנוצר קשר הרסני וצריך להציף אותם ולטפל בהם. הבחור שפגשת, עשה בדיוק מה שצריך היה לעשות וכל הכבוד לו, הוא הציל את עצמו מחיי סבל מיותרים. צריך לנתק קשר הרסני, למרות שאוהבים וקשה, לא לענות לטלפונים, לא להיות בקשר עם אדם שיצרת עימו קשר הרסני. אם הקשר ההרסני נמשך למשך שנים רבות הוא עלול לפגוע באיכות החיים. כך זה קרה לי. מקווה שתטפלי בעצמך, קיבלת דוגמא טובה. אם תרצי לדבר על זה, תכתבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)