מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזוגיות שלי כבר לא מה שהיתהנעמי27/02/2007
אנחנו בני 30, ביחד 5 שנים ונשואים שנה. לפני החתונה הקשר שלנו היה מצוין...היינו יוצאים לבלות, עושים סקס שלוש פעמים בשבוע, מדברים המון, עושים דברים ביחד...ברור שהיה לנו גם ריבים..אבל לשניה לא חשבתי לעזוב. תמיד ידעתי שאנחנו זה לנצח...ואת האמת - הוא גם החבר הכי טוב שלי. היום בדיעבד אני יכולה להגיד שהחתונה עשתה את השינוי. היתה לנו אחלה חתונה, ואפילו נסענו אחריה לשבועים בתאילנד והיה מעולה. אחרי שחזרנו היתה כמו ירידת מתח כזאת...המון עייפות, שגרה, חוסר חשק. פתאום הכל נראה אפור. אחרי שתמיד תכננו ודיברנו על החתונה, פתאום השיחות שלנו הפכו להיות לאקוניות: עבודה, חברים וזהו. זה לא רק אשמתו, גם אני הפכתי לכזאת. לאט לאט גם הסקס ירד..פתאום הוא התחיל לצאת רק עם חברים ואיתי כמעט ולא. כשרציתי שניסע לסופ"ש בצפון הוא ישר התחיל לחשוב למי עוד לקרוא כדי שיבוא איתנו. הוא אמרלי אח"כ שהוא פחד שיהיה לנו משעמם אם נהיה רק שנינו לבד. אני לא מבינה מה קרה....איך הפכנו להיות ההורים שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך בעצם נוצרת ההתרחקות הזאת?
דורית כהן27/02/2007נעמי, את יודעת, דווקא בגלל שהפכתם להיות כל כך חשובים אחד לשני, כל ויכוח שעלול להפוך לריב הוא מאוד מאיים, ומלמד אותנו להימנע מלהיכנס לכל מיני נושאים שלמדנו על בשרנו שעלולים להיות רגישים. ודווקא בגלל שאנחנו כבר צופים את התגובה של בן הזוג, ולא אוהבים אותה או חוששים מפניה, אנחנו מפסיקים לשתף אותו. לא רוצים את העצות שלו או את הביקורת שלו. מתחילים להיזהר ומדלגים על מוקשים. וככל שמספרים פחות ומשתפים פחות, כך עולה חומה בלתי נראית בינינו, ואליה מתלווה אכזבה, תחושה של פער לעומת הקירבה והאינטימיות שציפינו להן. ועם הריחוק גם מדברים פחות בחופשיות על נושא הסקס. לא רוצים לפגוע, לא רוצים תגובה מסויימת שהפריעה לנו בעבר ולמדנו להיזהר ממנה... לאט לאט דרגות החופש שהיו לנו בתחילת הקשר מצטמצמות. מתחילים "ללכת על קליפות ביצים", מחפשים מישהו אחר להתיעץ ולשתף... איזו אכזבה!
בעצם הדרך היחידה להורדת החומה ולהחזרת אינטימיות היא לאזור אומץ ולהיכנס לשיחות על כל נושא, קטן כגדול, ולשתף את השני בעולם שלנו. ככל שאני אצור לבן הזוג שלי גישה פתוחה יותר לעולם שלי, כך תיווצר יותר הבנה בינינו, ונוכל להתחשב יותר כי פשוט נדע מה מתרחש שם בפנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)